marți, 30 iunie 2015


STADIUL PROIECTULUI LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT

- IN ATENTIA TUTUROR CELOR INTERESATI –

Stimati camarazi,
Proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat, denumita astfel in 2012 la initiativa SCMD, lege pentru care luptam constant inca din 2011, a trecut ieri la vot in Senat cu amendamentele favorabile noua (amendamente ce-l readuc la forma din 12 februarie a.c. asupra caruia am cazut cu totii de acord) fiind trimis la Camera Deputatilor. Astazi la ora 11.00 este supus (ca Plx-529/2015) dezbaterilor in vederea intocmirii raportului comun in comisiile de resort (Munca si Aparare). Urmeaza votul in Camera Deputatilor, inclusiv pe amendamentele propuse de deputati, vot pe care il dorim cat mai rapid.
Daca in urmatoarele ore, comisiile de resort prezinta raportul la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, acesta va intra la vot astazi in plen, fiind prevazut la punctul 6 al ordinei de zi. Doamne-ajuta!
Ultima faza consta in trimiterea legii votate spre promulgare la Presedinte. Acesta o poate promulga sau o poate respinge (o singura data). Este cazul Legii speciale a pilotilor, respinsa de Basescu la promulgare si care a zacut in Parlament timp de 8 luni pana a fost trimisa din nou la promulgare. Tot Presedintele o poate ataca la CCR. Nu credem ca va fi cazul!
Va vom tine la curent cu evolutia situatiei.
Cu stima,
Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU



Cititi si aici