marți, 29 ianuarie 2013

COMUNICAT IMPORTANT


BIROUL OPERATIV AL FILIALEI IN SEDINTA SA DIN DATA DE 29.01.2013 A HOTARAT  CONVOCAREA ADUNARII  GENERALE VINERI 01.02.2013 ORELE 10.30 LA CERCUL MILITAR UNDE SE VA  HOTARA SUSTINEREA PUNCTULUI DE VEDERE AL COLEGILOR  DIN BRASOV, COMBINAT CU CEL AL CELOR DIN FILIALELE DIN ZONA DE SUD-EST CA SI  DIN FILIALELE  JUDETULUI SUCEAVA PE CARE  LE SUSTINEM  SI LE PREZENTAM IN CONTINUARE :     

  În ultimele 3 săptămâni circulă, prin fluxul informal, tot felul de opinii şi sunt redate unele conversaţii în legătură cu perspectiva soluţionării abuzului grav săvârşit de guvernul Boc împotriva pensionarilor militari, ale căror pensii au fost tăiate drastic. În acest timp, proiectele noastre de acţiune sindicală se anulează reciproc prin marea divergenţă a părerilor celor care reprezentăm încă filialele. Totodată, familiile unor camarazi continuă să suporte adevărate tragedii generate de tăierile nemiloase şi iresponsabile ale pensiilor militare. Vom plăti scump preţul acestei strategii de aşteptare strategică. Cei mai mulţi dintre noi continuăm, cu aceeaşi naivitate, să credem în factorul politic şi în puterea adevărului. Vă spun cu sinceritate că, toate investigaţiile asupra fraudării pensiilor militare, toate artificiile create prin aplicarea principiului contributivităţii, toate discriminările produse şi dezbinările constatate, toate promisiunile şi speranţele de sancţionare a vinovaţilor se vor pierde în păienjenişul ţesut de interesele obscure ale clanurilor politice, economice şi finaciare. La fel s-a pierdut şi unitatea şi forţa sindicală rămase definitiv în urma tuturor evenimentelor ce au conotaţii strategice. Absenţa unui punct de vedere comun în legătură cu starea de fapt a îndeplinirii promisiunilor făcute în campania electorală şi lipsa unei strategii alternative de menţinere a dialogului (inclusiv cel stradal) imi confirmă atitudinea pe care am manifestat-o permanent faţă de rolul şi locul nostru al SCMD, în acest context, deloc favorabil. Prin urmare, adresez public Comitetului Director al SCMD, rugămintea de a exprima un punct de vedere cu privire la:
A. SOLICITAREA UNEI ÎNTÂLNIRI, ÎN REGIM DE URGENŢĂ ( până la 10.02.2013) ÎNTRE PREŞEDINŢII FILIALEOR DIN TERITORIU ŞI DOMNII: PREMIERUL VICTOR PONTA , MINISTRUL MIRCEA DUŞA (M.Ap.N), MINISTRUL RADU STROE (M.A.I.), DIRECTORUL CRISTIAN MAIOR (S.R.I.);
B.  OPORTUNITATEA, AVANTAJELE ŞI PERSPECTIVELE REALE ALE UNEI ACŢIUNI SINDICALE COMUNE, PUBLICE ( pe data de 16.02.2013, miting în Piaţa Victoriei, cu participarea pensionarilor militari şi a familiilor acestora);
C.  STRATEGIA SCMD PE TERMEN SCURT (1-2 LUNI) CU PRIVIRE LA ŞANSELE DE REUŞITĂ A SOLUŢIEI POLITICE DE REZOLVARE A LITIGIULUI PENSIILOR MILITARE.
      În ce priveşte statutul şi rolul meu de membru al SCMD, pe 16 februarie 2013, voi lua cea mai înţeleaptă decizie. Este vremea negocierilor, mai rămâne să „negociem” viaţa propriilor noastre familii.
      Am onoarea să vă salut pe toţi, din acest moment puteţi urmări analizele politico sociale ale subsemnatului şi pe acest Site web : http://ardro.blogspot.com/
     P.S. Toate corecturile, la acest comunicat, au fost făcute la intervenţia şi cererile dumneavoastră, fapt pentru care vă mulţumesc! Suntem, cu adevărat, 90% dintre noi cu pensiile mărite dar am lăsat "pe frontul camaraderiei" în urma noastră 10% "răniţi grav" . Principiile noastre fundamentale de conduită şi morală creştină ne obligă să nu-i lăsăm în urmă şi să-i apărăm. De aceea consider că lupta pentru dreptatea socială nu ne poate dăuna, ci dimpotrivă, ne va conduce lângă Dumnezeu."Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate că a lor este Împărăţia Cerurilor"(Evanghelia după Matei, cap.5). Pe pământ însă , domnul Premier a lansat sloganul "Dreptate până la capăt"! Să nu cumva să fi făcut referire "Dreptate până la sfârşitul campaniei electorale şi preluarea puterii". Din locul în care mă aflu şi din timpurile pe care le trăiesc , simt din plin, dispreţul politicienilor faţă de "cei care luptă pentru dreptate". Atenţie domnule Premier, sub "aura dăunătoare a dispreţului", multe "împărăţii" au căzut!

Preşedintele SCMD, Filiala 1 Braşov
Prof.univ.dr. Petrişor Mandu

NU ESTE BINE domnule Ponta ! DE CAND SI PANA CAND IN TIMP DE AUSTERITATE PENTRU TARA ,SE MARESC PENSII LA M.Ap.N ? RASPUNSURILE DATE LA CONFERINTA DE PRESA din 28.01 2013 ,IN LEGATURA CU SITUATIA PENSIILOR MILITARE ,VA DESCALIFICA IREVOCABIL ! ESTE INADMISIBIL CA UN PREMIER SA ARUNCE PUR SI SIMPLU RASPUNDEREA POLITICA ,PE UN MINISTRU IN FUNCTIE DE O LUNA SI JUMATATE DE ZILE ! ESTE INCREDIBIL CE PRIORITATE EXTRAORDINARA AVETI...''SA NU FIE AFECTATI CEI 90 % CU PENSII  MARITE!" DUPA CE LEGE AU EI PENSII MARITE ? SAU VRETI SA SPUNETI CA DE ACEEA ATI PLECAT DIN SALA DE SEDINTE A PARLAMENTULUI ROMANIEI, CA ROBERTA ANASTASE SI BASESCU SA FACA JOCUL PDL IN FURTUL BANILOR NOSTRI ? CU ALTE CUVINTE SI PE INTELESUL TUTUROR : GUVERNATI PE LEGILE BOC ? CA PROCUROR SUSTINETI ILEGALITATILE SI ABUZURILE ?


GRUPUL FILIALELOR din zona de Sud-Est 


Motto : ''Cand vedem ca toti aceia care vorbe mari arunca / Numai banul il vaneaza si castigul fara munca ,/ Azi ,cand fraza lustruita nu ne poate insela ,/ Astazi altii sunt de vina ,domnii mei ,nu este -asa ? / Prea v-ati aratat arama ,sfasiind aceasta tara , / Prea facurati neamul nostru de rusine si ocara ,/ Prea v-ati batut joc de limba ,de strabuni si obicei , / Ca sa nu s-arate-odata ce sunteti - niste misei ! '' (Eminescu ) .


PUBLIC

Am publicat nenumarate comunicate ,puncte de vedere ,informatii de larg interes civic si public ,opinii ,etc ...

Acum suntem, in cel mai critic punct cu putinta ,peste care ,in opinia mea ,NU se mai poate trece .
Obraznicia ,cinismul si aroganta acestui guvern condus de un premier pe masura, care ne fura ilegal ,in fiecare luna, sume extraordinare de bani (unde se duc aceste sume ?) ne determina sa trecem la masuri extreme .Ca sa nu mai vorbim de cumetria in vazul lumii ,data exemplu si pentru subordonati .Esenta esentelor am scris-o in titlul postarii .
Sustinem in TOTALITATE propunerile Filialei Brasov ! GRUPUL FILIALELOR <> ,a militat intotdeauna pentru dialog ,pentru dialog CONSTRUCTIV . Nu avem insa cu cine .Prin urmare ,avand si o situatie deosebita aici la Pitesti ( trecerea la masuri extreme de protest : LEGAREA CU LANTURI -actiune stopata de Presedintele Filialei ) si mai ales in urma celor doua actiuni pe plan local cu alianta usl Arges ,FARA NICI-UN REZULTAT , SUNTEM HOTARATI SA TRECEM la masuri exceptionale ,SPONTANE ca sa nu mai fie nevoie de aprobari .
Si ca sa raspund si celor ''chipurile 90%''cu pensii marite ILEGAL ,si mai ales in conditii de austeritate ,asa cum spunea procurorul boc (vedeti ? Procurorii se completeaza si se ajuta reciproc !sic...) ,ii recomand dl.ui Ponta, sa-i agreeze in continuare, RACORDATI la punctul de pensie ,SCOSI din evidenta Casei de Pensii Sectoriale a MAp.N ,iar pentru cei care luptam pentru apararea principiilor si drepturilor noastre fundamentale ,SA RESPECTE LEGEA SI HOTARARILE JUDECATORESTI !
Solicitam RASPUNSUL managerului FACIAS ! ( Nu va ascundeti ,caci suntem Filiala care v-am acordat sprijin total la Pitesti ,pentru demiterea lui Basescu ; Noi nu uitam ! Cum aparati cetatenii de abuzuri ? Ce ati facut concret pentru abuzurile guvernului Ponta ( 1 si 2) impotriva pensionarilor militari ,carora le sunt sustrase lunar din pensie , sume importante de bani ? Va tot plimbati pe la Antena 3 si discutati despre tot felul de chestiuni inepte ,numai despre abuzuri fara precedent in istoria armatei si a Romaniei ,NU ! De ce ?
Solicitam RASPUNSUL bancherilor, pentru imposibilitatea achitarii creditelor de acei pensionari, care in baza unui drept legal, au facut imprumuturi la banci ! O sa va dam in judecata pentru ca restantele, sa vi le achite guvernul, caci guvernul patroneaza ILEGALITATLIE .
Conducerii Centrale a SCMD ,nu-i solicitam decat ATENTIE MARITA la ceea ce se intampla !
In acest context ,ROG TOTI PRESEDINTII FILIALELOR DIN REGIUNEA GEOGRAFICA <>sa ne conjugam eforturile ,pentru INLATURAREA NEDREPTATII PANA LA CAPAT !
Rog sa raspundeti pe blogurile Filialelor !
Honor et Patria ,Vae Victis !
Vicepresedinte CD
Presedintele Filialei 1 Pitesti
Colonel ,Victor POPESCU

Nu UITATI : 5000 daca am mai ramas in acest sindicat + 5000 de sotii care ne vor urma +5000 de copii care ne vor urma ,suntem 15.000 -o forta extraordinara si o voce a democratiei ,care NU poate fi infranta de nici-o alta forta ! O forta care lupta pentru apararea onoarei si demnitatii militare ,a drepturilor militarilor in cauza si ale cetatenilor !
ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU ! ASA CUM AM JURAT !
Pe 16.02 2013 ,in Piata Victoriei ,IMPREUNA cu Familiile noastre .Unii din camarazii nostrii ,membrii ai PSD ,se vor lega in lanturi si-si vor arde carnetele de partid !

miercuri, 30 ianuarie 2013 C-lung Moldovenesc
In atentia tuturor membrilor din conducerea centrala a SCMD, Comitet director si nu in cele din urma a tuturor filialelor SCMD din tara
Stimati colegi,
Urmare a solicitarii transmise prin nota nr.51 din 22.01.2013 privind situatia cu membrii de sindicat, platitori de cotizatie si scosi din evidenta la 31.01.2013 va informez ca am identificat o stare generala de nemultumire vis a vis de prestatia conducerii Sindicatului in relatia cu puterea politica instaurata din luna mai 2012 si reconfirmata la alegerile parlamentare din decembrie 2012, in ce priveste soarta celor doua OUG. Tot ce am obtinut au fost numeroasele promisiuni si minciuni obtinute in urma unui management defectuos sau lipsei de transparenta in gestionarea acestei situatii. Daca una dintre OUG referitoare la modificarea legii pensiilor este oarecum dificil de abordat, nu intelegem de ce nu am solicitat insistent rezolvarea, in prima instanta, problemei cumului pensiei cu salariul care nu presupune niciun efort financiar si nici aprobari speciale ale FMI – care, dealtfel, nu are nici o implicatie in problema pensiilor militare, doar ca este folosit ca scuza sau motiv de amanari repatate din partea primului ministru.
Avand in vedere aceasta situatie precum si tacerea inexplicabila a presedintelui SCMD si adjunctilor care nu mai sunt activi si vocali in sustinerea drepturilor care ni s-au furat, tocmai acum cand se dezbate bugetul tarii, precum si acceptarea continua a tergiversarilor si amanarilor nemotivate pentru luarea unei decizii de catre primul ministru, genereaza tot mai multa neincredere si, mai mult, suspiciunea de “santaj acceptat” de catre conducerea centrala a SCMD.
Obesrv ca tot mai multi membrii de sindicat si chiar filiale considera ca jocul dea “alba neagra“ practicat de guvernul USL trebuie sa inceteze deoarece a atins apogeul si, ca urmare, doresc un raspuns transant si urgent din partea ministrului apararii si primului ministru privind soarta pensiilor micsorate. In functie de acest raspuns majoritatea dintre membrii de sindicat ai filialei noastre vor decide ramanerea lor, in continuare, ca membri de sindicat, platitori de cotizatie. Dupa cum a evoluat si evolueaza situatia, apreciez ca este posibil ca, la "apelul" pentru identificarea membrilor de sindicat platitori de cotizatie, sa raspunda un numar insuficient de militari rezervisti pentru a face functionala filiala noastra. Din aceste considerente apreciez ca este urgent si necesar revitalizarea activitatii sindicale, "re-aprinderea motoarelor" actiunii sindicale luand toate formele de lupta sindicala, inclusiv actiuni de protest in strada. Starea de latenta a SCMD manifestata din luna mai 2012 (dupa alegerile locale) coroborata cu confuzia generata de primul ministru care a inceput sa devina penibil in a asigura sau promite, celor afectati de reducerea pensiei, rezolvarea situatiei afirmand ca a discutat cu “Mircea Dusa” iar mai nou va discuta cu FMI la sfarsitul primaverii 2013” sau la “pastele cailor”, genereaza o tot mai mare neincredere ca acest gen de management a activitatii sindicale in urma caruia s-a obtinut, in afara de promisiuni desarte, prea putin in comparatie cu ce s-a dorit. Acest lucru nu mai poate continua in acest mod si, de aceea, trebuie coagulate toate eforturile filialelor pentru identificarea solutiilor si masurilor cele mai viabile si aplicabile imediat.
Nu in ultimul rand doresc sa scot in evidenta faptul ca, nou ministrul apararii dl. Mircea Dusa, declara ca a prevazut in Bugetul MAN sumele respective insa stim bine ca este, fie numai propaganda cu scopul de a linisti oamenii fie a trecut la etapa de a ne familiariza cu ideea “existentei si vizitele extraterestrilor”. Stim bine ca auditul desfasurat la Casa de pensii sectoriala a MApN a scos in evident numeroase abuzuri si falsuri prin care s-au marit pensile, cel putin la Bucuresti si Ilfov. Aceste pensii sunt platite in continuare in timp ce, aplicarea retroactiva, contrar prevederilor Constitutiei, a unei legi a pensiilor controversata, ne mentine la multi pensile reduse.Avand in vedere aceste considerente propunem:
1. Convocarea in regim de urgenta a Consiliului National al Reprezentantilor pentru a stabili Strategia de actiune imediata. Pana atunci etse absolute necesar organizarea unei intâlniri de urgenta a conducerii S.C.M.D. şi a reprezentantilor regionali cu ministrul Apararii Naţionale pentru a cunoaşte exact poziţia acestuia în problema pensionarilor militari.
2. Solicitarea şi întalnirea cu premierul Victor Ponta (tot în regim de urgenţă) a delegaţiei prezentate mai sus alături de ministrul Apărării în urma careia să se emita un comunicat cu termenele exacte de rezolvare a promisiunilor avansate încă de anul trecut. Nu trebuie sa mai acceptam promisiunea rezolvarii acestei situatii prin elaborarea Legii speciale sau ocupationale pentru ca aceasta va fi ingropata” in acest an si dezgropata, probabil, la anul cu ocazia alegerilor prezidentiale si pentru Parlamentul Europei.
3. Intocmirea si publicarea unui plan de masuri pe termen scurt si mediu privind actiunile SCMD ca reactie la nerespectarea prevederilor discutate în urma întâlnirii cu prim-ministrul Ponta şi a acordurilor, protocoalelor si Dumnezeu mai stie de planur de colaborare ori alte documente s-au mai intocmit cu USL. Cred ca suntem destul de curajosi si vocali chiar si pentru “manifestari spontane” de protest in Piata Universitatii asa cum au facut civilii anul trecut.
4. Dimensionarea ori construirea bugetului/2013 al SCMD astfel ca principalul efort financiar sa fie indreptat catre organizarea tuturor formelor de protest inclusiv desfasurarea unor manifestatii de protest in strada (greve nu avem cum) de atentionare a guvernului si a primului ministru in special asupra jocului periculos cu aliatii electorali.
5. In sensul celor mentionate la punctul nr.4, stoparea imediata a cheltuielilor destinate avocatilor si caselor de avocatura care nu au facut mai nimic in sprijinul demersurilor noastre, si a altor cheltuieli de salarizre ori diminiarea acestora pentru a asigura resursa financiara aducerii la Bucuresti a tuturor filialelor din tara.
6. Obtinerea aprobarilor pentru desfasurarea actiunilor de protest din timp si organizarea acestor actiuni nu cu scopuld e a inlatura un guvern ci cu scopul de a trezi guvernul si pe premier la realitatea problemelor noastre si indeplinirea promisiunilor.In concluzie, atragem atentia ca liderul PSD si sef al Guvernului joaca un joc periculos si duplicitar atat timp cat a fost in stare sa faca pact cu ‘diavolul” de la Cotroceni si cu tradatorul Oprea de la UNPR, fost PSD.
Avand in vedere ca situatia sociala din tara este ametita de promisiuni si scandaluri legate de fosta guvernare este tot mai clar ca asteptarea sau amanarea oricarui tip de reactie sau actiune va fi in defavoarea intereselor noastre iar dupa aprobarea bugetului va prea tarziu pentru a mai face ceva. De aceea este necasar sa tinem “motoarele la cald” si catarea pe guvern si mai ales pe primul ministru care, dupa parerea mea ne considera prosti si nu suficienti de multi ori pierderi colaterale ale societatii, ca sa fim o amenintare.
In incheiere doresc sa mentionez acest document a fost agreat, pana in acest moment, de catre filialele din Zona de Nord Est astfel: Campulung Moldovenesc, Suceava, Iasi, Radauti, Falticeni. Nu doresc si nici nu mai este timp de drepturi la replica si nici infierari ale initiativei noastre din partea detinatorilor adevarului absolut. Suntem destul de maturi sa ne mai ascundem dupa vorbe frumoase sau sa ne facem ca nu vedem ceea ce este evident.
In speranta ca si alte filial ala SCMD vor agreea aceasta initiative va adresez rugamintea de a transmite conducerii contrale a SCMD aplicarea de urgenta a masurilor mentionate in acest document, amendate sau completate cu alte masuri pe care le considerate necesare.
Cu stima,
Col(r)Marian DUMITRESCU
Presedinte, Filiala Campulung Moldovenesc

BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOSANI

luni, 28 ianuarie 2013

INTALNIRI ALE CONDUCERII FILIALEI 1 BOTOSANI A SCMD

          1. Vineri 25 ianuarie 2013,  la initiativa doamnei deputat dr. Tamara Ciofu, la cabinetul sau parlamentar, a avut locul o discutie cu presedintele Filialei 1Botosani a SCMD, Col rez. Comaneci Mircea si vicepresedintele cu probleme juridice Col rez. Bulboaca Mitica, in care s-au dezbatut urmatoarele :
  • Nedreptatile facute pensionarilor militari prin taierea pensiilor acestora si transformarea lor  in beneficiari (conform prevederilor legii 263/2010);
  • Necesitatea adoptarii a unor OUG pentru revenirea pensiilor diminuate, la nivelul celor din 2010, ca si anularea cap IV din legea 329/2009, referitor la cumulul pensiilor cu salariul din institutiile bugetare.
  • Promovarea in procedura de urgenta a unei legi ocupationale pentru revenirea la statutul de pensionari  militari de stat.
  • Redobandirea in fapt a  dreptului la asistenta medicala gratuita pentru militarii in rezerva, asa cum este prevazut in legea 80/1995 - privind statutul cadrelor militare.
          S-a inmanat, cu acest prilej, doamnei deputat un documentar privind pensiile militare de stat, insotit de un memoriu adresat de conducerea SCMD doamnei Mona Pivniceru,  ministrul  justitiei, precum si alte materiale care vin sa sustina legalitatea si indreptatirea demersurilor nosatre. Doamna deputat a preluat aceste materiale, le-a transmis in prezenta noastra  consilierului pe probleme juridice de la Camera Deputatilor si ne-a promis ca ne va tine la curent cu modul de rezolvare. 

         2.In aceeasi zi, tot  la sediul PSD Botosani, pe aceasi  problematica s-a purtat o discutie si cu secretarul general adjunct al PSD, in persoana presedintelui organizatiei judetene Botosani a PSD, domnul deputat Andrei Dolineaschi, care ne-a informat ca exista toata disponibilittea din partea conducerii centrale a PSD, ca si a guvernului Romaniei de rezovare a acestor probleme. Nu stia insa amanunte asupra  modalitatii de revenire a pensiilor taiate,la cuantumul  din 2010, si nici daca fondurile necesare sunt prinse in bugetul pe 2013 sau nu , urmand sa se intereseze in cursul acestei saptamani si sa ne informeze.
      
       3. Luni 28.01.2013, la sediul prefecturii Botosani ,vom avea o discutie si cu domnul Prefect al judetului,  Costica Macaleti, pe aceasi problematica, caruia ii vom inmana din partea   SCMD, solicitarea catre Guvernul Romaniei, de a-si onora  promisiunile facute in campania electorala, de adoptare a celor doua OUG, menite sa repare nedreptatile facute de guvernele anterioare, rezervistilor militari, membri si nemembri ai SCMD. Cu acest prilej vom solicita acestuia  organizarea unei intalniri a conducerii Filialei 1 Botosani a SCMD cu parlamentarii USL pe aceeasi tema.
        
       4. Sustinem solicitarea colegilor din Filiala Brasov catre CD al  SCMD de  a ni se  comunica cat mai curand:

          A.SOLICITAREA UNEI ÎNTÂLNIRI, ÎN REGIM DE URGENŢĂ ( până la 10.02.2013) ÎNTRE PREŞEDINŢII FILIALEOR DIN TERITORIU ŞI DOMNII: PREMIERUL VICTOR PONTA , MINISTRUL MIRCEA DUŞA (M.Ap.N), MINISTRUL RADU STROE (M.A.I.), DIRECTORUL CRISTIAN MAIOR (S.R.I.);
          B. OPORTUNITATEA, AVANTAJELE ŞI PERSPECTIVELE REALE ALE UNEI ACŢIUNI SINDICALE COMUNE, PUBLICE ( pe data de 16.02.2013, miting în Piaţa Victoriei, cu participarea pensionarilor militari şi a familiilor acestora);
          C. STRATEGIA SCMD PE TERMEN SCURT (1-2 LUNI) CU PRIVIRE LA ŞANSELE DE REUŞITĂ A SOLUŢIEI POLITICE DE REZOLVARE A LITIGIULUI PENSIILOR MILITARE.

PRESEDINTELE FILIALEI 1 BOTOSANI A SCMD
Col rez. Mircea COMANECI

duminică, 27 ianuarie 2013

DATE NOI PRIVIND SITUATIA LA ZI A PENSIILOR MILITARE

Auditul și Curtea de Conturi va extinde reevaluarea și la celelalte județe!


Corneliu Dobritoiu
Dle Puiu,

In primul rand va multumesc pt mesaj.

In al doilea rand, la emisiunile Danei Grecu este aprope imposibil sa aduci subiecte noi in dezbatere, in afara agendei acesteia.

In al treile rand, nu voi ocoli aceasta tema, ea fiind o prioritate pt mine si in capacitatea parlamentara pe care o detin. In acest sens, am dezbatut pe larg subiectul cu noul ministru al apararii, care a reactionat pozitiv, avand in vedere faptul ca sumele necesare se pot deduce in urma clarificarii procesului oneros de recalcularea pensiilor.

Pana acum, AUDITUL a constatat, numai din evaluarea modului de recalculare pt pensionarii din Buc si Jud Ilfov, ca MApN cheltuie in plus peste 500 mii de euro pe luna ca urmare a cresterii multor pensii fara documente justificative, sau ca urmare a unor documente false. Deci, avand in vedere ca suma necesara pt intregire pensiilor diminuate este de 5 mil euro anual, aceasta ar putea fi acoperita din sumele marite in mod oneros, iar evaluarea, dupa cum spuneam acopera o arie geografica restransa, urmand ca Auditul si Curtea de Conturi a Romaniei - care din luna Ianuarie este implicata in proces- sa extinda evaluarea asupra tuturor judetelor, deci se asteapta ca se vor economisi mult mai multi bani.

Oricum, de la nivel legislativ, vom accelera procesul de elaborare a noii legi ocupationale, a unei noi legi a statutului cadrelor militare. Deci, nu voi face niciun pas inapoi pt indreptarea acestei mizerii generate de derbedeii care ne-au bagat mana in buzunar banditeste.

Cu stima,
Corneliu Dobritoiu
25 01 2012
Nota
Domnul Dobrițoiu folosește cuvîntului oneros cu sensul de fraudulos.

AUDITUL a descoperit pensii militare mărite fără documente justificative, sau cu documente false

Afirmaţia şocantă prin aspectele sale legale este făcută de dl. Corneliu Dobriţoiu pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Faceebook, ca răspuns la o întrebare adresată de un rezervist militar, fost cadru activ a cărui pensie a fost diminuată în urma procesului de recalculare.
În fond, fostul ministru al Apărării a fost întrebat de ce nu a intervenit în emisiunea Danei Grecu de la Antena 3 pentru a puncta “dramele prin care trecem noi cei 30 de mii de rezervişti cu pensiile diminuate minţiţi şi ignoraţi continuu de foştii şi actualii guvernanţi.”
În postarea sa ministrul explică “nu voi ocoli aceasta temă, ea fiind o prioritate pt mine şi în capacitatea parlamentară pe care o deţin. În acest sens, am dezbătut pe larg subiectul cu noul ministru al apărării, care a reacţionat pozitiv, avand în vedere faptul că sumele necesare se pot deduce în urma clarificarii procesului oneros de recalculare a pensiilor.”
Mai mult Dobriţoiu precizează şi de unde apar aceste sume: “Până acum, AUDITUL a constatat, numai din evaluarea modului de recalculare pentru pensionarii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, că MApN cheltuie în plus peste 500 mii de euro pe lună ca urmare a creşterii multor pensii fără documente justificative, sau ca urmare a unor documente false.”
Soluţia propusă de acesta este, potrivit propriilor explicaţii: “Deci, avand în vedere că suma necesara pentru întregirea pensiilor diminuate este de 5 mil euro anual, aceasta ar putea fi acoperită din sumele marite în mod oneros, iar evaluarea, după cum spuneam acoperă o arie geografică restrânsă, urmând ca Auditul şi Curtea de Conturi a României – care din luna Ianuarie este implicată în proces- să extindă evaluarea asupra tuturor judeţelor, deci se aşteaptă că se vor economisi mult mai mulţi bani.”
Din perspectivă legislativă, Dobriţoiu, care este acum senator preşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, afirmă că “la nivel legislativ, vom accelera procesul de elaborare a noii legi ocupaţionale, a unei noi legi a statutului cadrelor militare.”
“Deci, nu voi face niciun pas înapoi pentru îndreptarea acestei mizerii generate de derbedeii care ne-au băgat mâna în buzunar banditeşte. Cu stimă, Corneliu Dobriţoiu”.
Poate părea şocantă afirmaţia. Nu însă dacă analizăm modul în care a fost condus şi executat procesul de recalculare/revizuire a pensiilor militare. MApN-ul, condus atunci de dl Oprea, s-a contrazis singur, afirmând că nu poate executa procesul de recalculare în timpul cerut, apoi a făcut-o cu heirupul. Oprea pozând în binefăcătorul zecilor de mii de pensionari.
La aceea vreme circulau în spaţiul public informaţii legate de liste preferenţiale cu pensionari cărora trebuiau să le fie majorate pensiile sau cu alţii, mai colţoşi cărora trebuiau să le fie diminuate. Se spunea atunci că privilegiaţii majorărilor ilegale au fost membrii “Coloanei a 5-a a lui Oprea” care trebuiau să aducă voturi partidului trădătorilor grupaţi în jurul acestuia.
Greu de demonstrat. Viaţa, auditul, curtea de conturi, poate DNA vor face lumină în zona aceasta.
Se pare că a început.
Rămâne totuşi întrebarea: Cum se face că “patroana” spirituală a procesului haotic de recalculare a pensiilor militarilor, General maior Maria Lupu, este în continuare şeful structurii care a organizat activitatea?

RD, Infomondo Militar

Sursa: https://www.facebook.com/corneliu.dobritoiu/posts/2728121899450


joi, 24 ianuarie 2013

PRELUARE DE PE BLOGUL COLEGILOR DE LA IASI


Întâlnire la Iaşi cu Primul ministru Victor Ponta


Astăzi 24 ianuarie 2013 preşedintele Filialei Iaşi a SCMD a avut o scurtă întâlnire cu Primul Ministru Victor Ponta, prezent în garnizoană cu ocazia sărbătoriririi Zilei Unirii.

Întrebat fiind despre modul concret de soluţionare a revenirii pensiilor militare diminuate la cuantumul lunii decembrie 2010 şi mai ales despre termenul la care se vor repara nedreptăţile săvîrşite de guvenul PDL la adresa celor 30.000 de rezervişti militari,vizibil surprins şi contrariat de faptul că încă mai avem nelamuriri legate de acest lucru (?) ,a răspuns textual că : » Am vorbit cu Mircea (Duşa n.n.) şi acesta o va rezolva aşa cum am promis ».

Biroul Operativ

marți, 15 ianuarie 2013

VĂ PREZINT ŞI PUNCTUL DE VEDERE AL PREŞEDINTELUI SCMD REFERITOR LA CRUNTA REALITATE ÎN CARE NE AFLĂM AZI 15 IANUARIE CÂND, DE FAPT, AR TREBUI SĂ-L SĂRBĂTORIM PE GENIANUL EMINESCU


In atenţia tuturor celor sistematic dezinformaţi

La început de an nou, urându-vă tradiţionalul LA MULŢI ANI, mă adresez dvs., doamnelor şi domnilor militari şi poliţişti activi, foşti rezervişti, adică “foşti militari” şi “foşti poliţişti” transformaţi în asistaţi social, alături de foştii CAP-işti, ca şi civililor din toate domeniile de activitate, cu rugămintea ca măcar în 2013, să înţelegeţi rostul şi obiectivele SCMD!
Deşi am avut contracte de muncă individuale separate cu statul, obligându-ne să prestăm în slujba acestuia, 24 de ore din 24, 365/366 de zile pe an, aberanta legislaţie băsistă, prin legi votate cu picioarele, acţionând retroactiv, ne-a luat calitatea de pensionari aruncându-ne, ca s-o parafrazăm pe d-na ministru al Muncii, alături de foştii CAP-işti, în rândul celor 4,8 milioane de asistaţi social. Este o aberaţie faptul că ajutoarele sociale primite de aceştia sunt date din fondul de pensii, la care nu au contribuit individual, şi nu din fonduri de stat şi sunt botezate, formal, pensii, deşi nu au această calitate juridică.
Prin această rejectare a noastră din societate, în baza Legilor 119 şi 263/2010 şi a OUG 1/2011, pe lângă dreptul la munca răpit prin Legea 329/2009 ni s-au furat toate drepturile decurgând din statutul de militari în rezervă.
Esenţa luptei SCMD a fost şi a rămas înlăturarea discriminării la care suntem supuşi şi obţinerea “dreptăţii până la capăt” conform lozincii USL, care se plia astfel integral, pe programul nostru. Este motivul pentru care am acordat şi acordăm sprijin PSD, PNL şi PC. Este motivul pentru care, analizând consecinţele actelor regimului Băsescu - distrugerea tuturor categoriilor socio-profesionale şi de vârstă, desfiinţarea locurilor de muncă şi risipirea averii ţării, am acuzat de genocid şi subminarea economiei naţionale PDL, UDMR şi UNPR, adică forţa de masă a regimului Băsescu, pe lângă instrumentele de şantaj şi poliţie politică arhicunoscute şi tinând de aplicarea actului de justiţie, aflate la dispoziţia Demisului. Am acţionat în stradă, în Parlament, în Justiţie, în media, în ţară şi în afară şi ne-am obţinut dreptatea teoretic, la 7 ianuarie 2011 la ICCJ. Doar teoretic pentru că regimul Băsescu a perpetuat ilegalităţile, nedreptatea şi discriminarea încercând să le legitimize printr-o ticăloasă operaţiune numită “Revizuire”, implementatată prin OUG 1/2011. Cu această ocazie au introdus discriminarea între noi, acordând ajutoare sociale de peste 8600 lei în brut unor simpli şefi de depozite de echipament, în timp ce comandanţilor lor de Armate, generali cu toate stelele şi vechimea întreagă le-au fost reduse la 2300-2700 în brut. Procedeul a permis “artizanilor” să devalizeze fondurile a două ministere, răsplătind pe banii statului pe mulţi dintre cei care au devenit membrii  unui partid ilegal înscris şi fantomă ca existentă, numit UNPR. Atrag atenţia că astăzi procedeul este reluat, cu sprijinul celor ce ne-au cerut să nu ne prezentăm la Referendum, urmând a se constitui, în interes băsist, un alt partid fantomă, aşa zis al rezerviştilor.
Ne-am luptat profesionist, punându-ne abilităţile de informare şi analiza, capacităţile organizatorice şi de ripostă, în slujba întregii societăţi civile româneşti din care facem parte, pentru demolarea guvernelor băsiste, prăbuşirea regimului Băsescu şi deschiderea căilor democratice de realizare a “dreptăţii până la capăt”. Pentru aceasta, noi, rezerviştii, ne-am îndemnat susţinătorii şi aliaţii să sprijine USL-ul şi rezultatele s-au văzut şi la alegerile locale şi la Referendum şi la alegerile parlamentare. Am făcut-o pentru că era inadmisibil ca la 22 de ani după revoluţie, să ne mai cerem Libertatea în stradă si sa strigam “Jos tiranul”!. Am facut-o pentru că am dorit instaurarea democraţiei reale, act care, constitutional, este misiunea noastra, in baza Art. 118, al. 1 si, mai ales, pentru ca am dorit si dorim “dreptatea pana la capat”! Evident, dreptatea sociala, pedepsirea hotilor, a jefuitorilor bogatiilor tarii, starpirea mafiilor si lichidarea politicii de gasca!
Neavand incredere in gentleman agreement, in baza multor experiente nefericite, am facut-o in baza unui Contract social, semnat, cu obligatii de ambele parti. Mai mult decat aliatii nostri, pensionari civili, revolutionari, piloti, grefieri, profesori, ceferisti, mineri, functionari publici din parlament, lucratori din sanatate, cadre didactice, etc., noi am obtinut un numar mai mare de semnaturi pentru ca am incheiat protocoale de colaborare si la nivel local, in judete.
Semnaturi si promisiuni! Promisiuni pe termen lung, privind abrogarea legilor ticaloase si promovarea unei legislatii compatibile cu cea europeana. Promisiuni pe termen scurt, vizand, in ceea ce ne priveste pe noi, rezervistii, revenirea la statutul si solda de rezervist prin initierea in Parlament a Proiectului Legii pensiilor militare de stat si realizarea dreptatii odata cu incetarea discriminarii, prin doua OUG care sa nu ne mai limiteze dreptul la munca si sa ne redea drepturile legal si legitim castigate celor napastuiti, macar la nivelul lui decembrie 2010. Stim ca operatia este dificila! Se opun jefuitori externi! Se opun jefuitori interni, dar si complicii acestora sau beneficiarii intamplatori, lipsiti de constiinta! Se opun, pentru ca a face dreptate inseamna ca automat cineva a comis nedreptatea si, in orice democratie reala, cel vinovat trebuie sa plateasca, conform Legii! Am inteles cat este de greu si intelegem in continuare, dar murim pe capete, disparitia noastra, programata de guvernele Boc, fiind in continuare inregistrata cu bucurie, de vechile unelte ale lui Basescu, ramase in posturi, drept “economii la bugetul de stat”, ca s-o citam pe tovarasa general Maria Lupu.
Spre linistea noastra, avem in schimb promisiuni, din 7 oct. 2011 si pana astazi, 15 ianuartie 2013. Multe, foarte multe! Atat de multe, incat nu ne ajung degetele de la mainile tuturor membrilor SCMD sa le putem numara! … Ne bucuram de fiecare data cand se fac si, cuminti, parasim, in continuare “pe cale naturala sistemul”! Zilnic! Am ramas totusi destui (si, din pacate, ni se adauga, tot zilnic, disponibilizati ilegal de la Ministerul de Interne sau militarii contractuali aruncati in strada fara drepturi la varsta de 45 de ani) cei care isi aduc aminte de dialogul fratesc purtat in strada la 1 Mai 2012 cu proaspat numitul premier Victor Ponta. Gestul domniei sale de a veni alaturi de noi, ne-a miscat atat de mult, incat am dori sa-l vedem repetat si vom face tot posibilul, pentru a-l reedita. Domnia sa este alaturi de noi si stie ca principala temere pe care o avem este aceea ca ne-am putea obtine drepturile si dreptatea solicitata … post mortem. In fond, nu dorim decat aducerea noastra pe acelasi plan al dreptatii si onorarii sociale, cu rezervistii fabricati de regimul Basescu, doamnele si domnii colonei Kovesi, Blejnar, Turcescu, dl. general fruntas Ontanu, etc. Dar, spre deosebire de unii dintre colegii nostri, care au intelegeri in interes personal cu actuala Putere, pentru ca nu exista padure fara uscaturi, noi, ceilalti, adica marea majoritate, constatam ca puterea de a indura si de a astepta ni se topesc pe zi ce trece. Si am vrea acest dialog cat mai curand! Pentru ca, in opozitie cu dl. Ion Cristoiu, a carui fata o sustine pe euro, pe EBA, la Bruxelles, noi am fost pana acum sustinatorii propriilor nostri copii si nepoti aruncati in somaj sau care nu-si gasesc locuri de munca, iar astazi, in perspectiva maririlor progresive de preturi, a noilor taxe, a cresterilor nesimtite preconizate la curentul electric si la gaze, stim, fara sa ne spuna nimeni, ca nu vom mai putea face fata!


Col. (r) dr. Mircea DOGARU
PREŞEDINTELE SCMD

duminică, 13 ianuarie 2013

APELUL COLEGILOR BRASOVENI TREBUIE SUSTINUT DE TOTI CEI CARE MAI CRED IN FORTA DEMOCRATIEI


Motto. “Acest material nu este adresat lichelelor sociale pentru că, dăunează grav sănătăţii. Nu puteţi voi lichelelor să păcătuiţi, prin conduita şi exprimarea suburbană, cât pot eu, să iert”

În loc de introducere:
„Oamenilor nu trebuie să le fie frică de guverne... guvernelor trebuie să le fie frică de oameni”; „Un om poate trăi cu capul plecat o vreme... o ţară NU!”; „Curajul nu reprezintă absenţa fricii, ci recunoaşterea faptului că este ceva mai important decât ea”; „Întregul este mult mai important decât o mică parte!”

Dragi camarazi,
Protestele din ianuarie 2012 , din Piaţa Universităţii au debutat în 12 ianuarie, dată la care, au avut loc primele acţiuni violente între manifestanţi şi forţele de ordine. Ca urmare a abuzurilor comise atunci de unii reprezentanţi ai forţelor de ordine, la împlinirea unui an de zile , şeful jandarmeriei Bucureşti a fost demis. Astăzi, 13.01.2013, jandarmii au fost surprinşi în aceeaşi piaţă de către manifestanţi, oameni simpli, cu salarii şi pensii de mizerie, dar cu principii. Principii, care ar trebui să înalţe orice român pe solida şi trainca piramidă a LIBERTĂŢII. În aceeaşi piaţă, în urmă cu 23 de ani, la 22 aprilie a avut loc cea mai mare demonstraţie anticomunistă şi, începând cu aceeaşi dată, zona centrală a Bucureştiului a fost declarată „Zonă Liberă de Neocomunism”. Un grup minor de manifestanţi a ocupat Piaţa Universităţii declanşând o spectaculoasă mişcare socială împotriva acelora care, prin rocada comunisto-securistă a cadrelor de conducere, mimau democraţia. Era timpul guvernării FSN. Participanţii la manifestaţia maraton, împrăştiaţi, în mod barbar prin intervenţia minerilor din 13- 15 iunie 1990, au fost etichetaţi direct şi fără echivoc de „apărătorii democraţiei din CPUN” cu apelativul „huligan” respectiv, „golan”. Propaganda comunisto – securistă de atunci a prezentat naţiunii române mai multe „categorii de golani”: „golan de bine, golan elev, golan student, golan arestat, golan cu două doctorate, golan cu opinii, golan profesor,.... mamă de golan”. De atunci şi până în prezent, mii de personalităţi şi-au exprimat de la balconul universităţii denumit „tribuna democraţiei româneşti” o suită de revendicări, referitoare la apărarea democraţiei şi a statului de drept.
Pentru noi, membrii ai SCMD, este foarte clar: „vremea mitingurilor care adunau laolaltă, mii de camarazi, a trecut”. Ne îndreptăm cu bună ştiinţă spre o altă vreme denumită „vremea clevetirilor ascunse şi perfide, a lichelismului social şi politic, a mesajelor şi discursurilor manipulatorii”. Chiar persoane declarate foarte apropiate de cauza sindicală, nu văd sensul unui miting al SCMD. Sub lozinca „arde-i pe corupţi” mii de camarazi acceptă în tăcere propaganda mincinoasă şi se hrănesc din sentimentele răutăcioase ale pieţei politico- mediatice. Peste tot în lume societăţile sunt despărţite de o „barieră a puterii”. De o parte şi de cealaltă parte, sunt dispuse atât colectivităţile umane favorizate cât şi cele defavorizate de soartă. Dicolo de barieră se află un segment oligarhic, politico- financiar şi administrativ, divizat formal, în structuri partinice şi unit prin interesele de clan. Acesta deţine puterea şi continuă să mimeze democraţia reprezentativă în numele celor mulţi, sărăciţi, exploataţi şi umiliţi. Selectaţi printr-un concept bine gândit al votului uninominal şi în acest început de ciclu politic, au umplut la refuz listele parlamentului organizând prezenta la program, în ture de serviciu. Susţinuţi de o întreagă reţea, fundamentată pe principiul ierarhico – funcţional, au construit o zonă rezidenţială a bunăstării, pe mai multe etaje de rudenie , dintre care cele mai frecvente sunt de tip „naş –fin”. Aceste etaje de rudenie, prezente în structurile de putere sunt, după părerea subsemnatului, „florile otrăvite„ ale democraţiei. In mod paradoxal, actuala alianţă stânga – dreapta (USL) a produs involuntar o breşă în sistemul democraţiei de tip european şi ca urmare a fost nevoie de existenţa unei supape de siguranţă, pentru salvarea opoziţiei parlamentare de tipul „proces de redistribuire”. Acest proces, adoptat tacit prin lege electorală, basculeasză pe cei vinovaţi de catastrofa umanitară suportată de români, timp de trei ani, în băncile opoziţiei. Prin „înţelegere frăţească”, rostogolirea responsabilităţilor şi a infracţiunilor, indezirabilii politici sunt reşapaţi şi refolosiţi ca pioni ai democraţiei. Prin sloganul „dreptate până la capăt” noua putere USL a aruncat praf în ochii celor care încă mai cred în miracolul sancţionării unor vinovaţi de catastrofa umanitară. În concluzie, toate speranţele noastre în viitor vor fi legate de un principiu consacrat în ultimii 23 de ani, „banul dictează”.
Dragi camarazi,
Manifestaţiile din Piaţa Universităţii îmi creează o anumită nostalgie a vremurilor în care şi noi militarii pensionari, reprezentam o forţă civică redutabilă, demnă de luat în seamă. Am participat la toate mitingurile SCMD din Bucureşti şi judeţul Braşov şi de fiecare dată, prin mandatul dat de CD al SCMD, v-am reprezentat ca şef al delegaţiei, atât la Palatul Cotroceni cât şi la Televiziunea publică şi Palatul Victoria. De fiecare dată, am cerut celor în drept respectarea unui principiu: „restabilirea dreptăţii şi adevărului”. De-a lungul celor trei ani (2009 – 2012) am scris peste 100 de editoriale în care am promovat acelaşi principiu. Nenumărate Petiţii, Apeluri de Urgenţă, Scrisori deschise, semnate de sute de camarazi au luat drumul Guvernului, Preşedinţiei, Parlamentului şi Ministerului Apărării Naţionale. Am luat contact direct cu diverse personalităţi politice de rang înalt, în faţa cărora, am pledat pentru respectarea acestui principiu. Am crezut iniţial şi eu, ca şi dumneavoastră în principiile statului de drept şi mai ales în sintagma des utilizată „nimeni nu este mai presus de lege”. A trecut destul de mult timp şi ne-am convins cu toţii că sunt atât de mulţi oameni şi atât de multe instituţii, care se situează „mai presus de lege”. Se cunosc nenumăraţi edili care au derulat programe inutile sub semnătura unui pix clientelar ( patinoare de două ori mai scumpe, terenuri sportive în pantă, parcuri de agrement în păduri, telegondole la sate, gări superelectronizate în care nu vezi picior de om într-o lună, reţea de canalizare în sate ale căror locuinţe nu sunt prevăzute cu băi, borduri şi marcaje rutiere pe drumuri în paragină, festivaluri de tipul „laleaua pestriţă”, secţii moderne de spitale fără personal, etc). Dar sunt şi instituţii cu serioase derapaje de la normele juridice , morale şi etice. Acţiunile noastre în instanţele interne şi internaţionale au fost lovite de nulitatea funcţională şi deontologică a acestora (a se vedea absenţa răutăcioasă şi tendenţioasă a răspunsului la contestaţii, atât de necesar în acţiunile de apărare a dreptului la pensie).
Dragi camarazi,
Acum suntem în momentul în care înregistrăm eşecuri pe toată linia. Nu mai există comunicare între noi. Numai pe 10 bloguri din 86 sunt postate materiale ce vizează restabilirea dreptăţii şi adevărului iar pe blogul central, niciunul. Nu există niciun fel de comunicare între noi, cu câteva excepţii. Nu există niciun fel de strategie pe termen scurt, iar pe termen mediu şi lung a spera aşa ceva, este utopic. Clevetirile şi răutăţile ieşite de sub controlul deontologic propriu, alimentează zilnic, manifestările licheleşti penetrate de bunăvoie în blogurile SCMD. Sub argumentaţia transparenţei, am căzut pradă unei propagande bine plătite şi infiltrate încă de la început, în structurile SCMD. Reproşurile la adresa conducerii de trădare a intereselor, sunt alimentate masiv atât de atitudinea anonimă faţă de mitingurile organizate , cât şi de lipsa de participare a noastră, în proporţie de peste 80%. Foarte mulţi criticaţi, de acasă din fotoliile confortabile, opţiunea noastră pentru sprijinul USL. Se cunoaşte faptul că, opţiunea juridică a „dat chix”( am explicat sumar de ce) şi logic era, să avem o variantă de rezervă. Această variantă de rezervă, soluţia politică de rezolvare a abuzului, a fost declanşată în 1Mai 2012, când în Piaţa Victoriei, ne-am adunat cu greu, 500 de protestatari SCMD. Atunci, premierul proaspăt desemnat, dl. Victor Ponta a cântărit spiritul nostru de solidaritate şi din acel moment ne-a potolit setea de dreptate , prin declaraţii liniştitoare. Am să reamintesc numai textul uneia ”Un mesaj special vreau să-l transmit către acei militari, este vorba de aproximativ 7000 din Ministerul Apărării şi încă câteva mii din Ministerul de Interne care au avut de pierdut la momentul recalculării pensiilor. În bugetul pe 2013 şi în mod eşalonat, trebuie să îndreptăm acest lucru.... Avem obligaţia şi în bugetul pe 2013 avem intenţia clară de a-i aduce şi pe ei la nivelul la care ceilalţi colegi în mod meritat au ajuns (03. 12. 2012)”. Din nefericire pentru cei 26.500 de pensionari militari, cu „pensiile greşit recalculate”, forţa reprezentativă a celor care am fost în Piaţa Victoriei la 1 mai 2012, suficient de firavă, nu a avut tăria de a imprima o voinţă politică serioasă pentru a „face dreptate până la capăt”. Din aceste considerente, a da vina pe conducere şi a acuza-o de trădare a intereselor SCMD mi se pare a fi demnă de „politica struţului”. Tot în şirul eşecurilor repetate se înscrie incapacitatea noastră de a menţine spiritul de solidaritate şi respect reciproc. Prin intervalale inactive ale filialelor s-au încadrat în fluxul denigrării persoane dubioase care bălăcăresc prin limbaj suburban orice acţiune comună şi acuză permanent orice acţiune de ieşire a noastră, din derapajul pasivităţii. Problema fondurilor SCMD şi a cheltuirii lor, a devenit mărul discordiei la fel ca şi încercarea noastră de a compensa eşecul juridic printr-o soluţie politică. Dacă la finalul acestui efort vom fi martorii unui eşec total şi lamentabil să căutaţi izvoarele lui în modul nostru de a fi, de a respecta, adapta şi aplica, principiile care ne-au definit. Nu aruncaţi vina noastră în spatele unor lideri. Ei vor pleca, deoarece este necesară schimbarea însă, vor veni vremuri mult mai grele. Vor fi corelate salariile între categorii şi profesii şi implicit, vor fi corelate şi pensiile. Atunci veţi căuta alţi lideri pentru că rănile produse vor fi mult mai adânci. Toate instanţele vor da dreptate guvernelor şi statelor deoarece acestea „cunosc cel mai bine care sunt măsurile de austeritate ce trebuie luate dincoace de barieră” în lumea calicilor. Dincolo de barieră nu veţi avea acces, acolo este o altă lume clădită prin efortul şi sudoarea voastră. Acolo trăieşte o lume care vă va croi multiplele şi diversele legi ale supunerii totale. Acolo se vor plămădi strategiile de anihilare a forţei civice şi a democraţiei stradale. O stradă aflată în totală paragină, prin răutăţile artificial induse de o propagandă nemiloasă, partinică, clientelară, mincinoasă şi trădătoare.
Ştiu că aşteptaţi minuni de la guvernul Ponta. Aceste minuni nu vin de la sine. Este iarnă , staţi în gura sobei şi depănaţi amintiri de altădată. Aşteptaţi ca liderii, care nu mai reprezintă pe nimeni să vă aducă dreptatea şi echitatea în fiecare casă. Veţi aştepta mult şi bine, deoarece guvernanţii nu au timp să revină la promisiunile din campanie. De fapt, nici nu sunt obligaţi să o facă. Îi presează mecanismele sofisticate ale transferului de responsabilitate şi eşec, din neputinţa lor, în cârca voastră. Lupta pentru putere abia acum a început. Este a doua fază în care, eliberaţi din chingile electorale, vor reface jocurile puterii într-un parlament sufocat numeric.
Rocada între ministerele de forţă, mâna întinsă finului, cruciada împotriva „violatorilor” în uniformă, amneziile legate de promisiunile pensionarilor militari, demonstrează că se pregăteşte o schimbare de retorică şi de atitudine.

Numai societatea civilă îi poate trezi la realitate pentru a face publice: rezultatele şi măsurile aplicate furăciunilor anterioare, refacerea echităţii şi restabilirea adevărului pensiilor militare, scoaterea din sistem a caracatiţei clientelare, îndepărtarea nulităţilor, rezolvarea inflaţiei gradelor militare, sechestrul pe averile „demnitarilor” declaraţi de instanţe – hoţi, anihilarea influenţei baronilor locali şi instaurarea legitimităţii instituţionale, etc. Din societatea civilă făcea parte şi SCMD. Acesta s-a retras din luptă în momentul în care camarazii vătămaţi, în mod barbar, trebuiau să sărbătorească victoria. Am lansat , în repetate rânduri, apeluri la unitate şi acelora care, „pentru merite exemplare”, au fost „Blagosloviţi şi Opriţi” din foame, cu un binemeritat supliment de bunăstare. Recentele controale ale Curţii de Conturi la casa sectorială vor dărâma sensul „cutumei politice fin-naş”, vor pune în evidenţă reaua intenţie şi incompetenţa cu care ni s-au încurcat destinele şi ni s-au amestecat arbitrar, demnităţile. Sau poate , de dragul menţinerii structurilor de putere, tot acest haos financiar şi procedural va fi aruncat sub preş. În această situaţie, lăsaţi fraţilor istoria şi ocupaţi-vă de prezent şi viitor! Transmit un ultim apel la solidaritate şi implicare! Un ultim apel colegial domnului colonel Tudor Marian, organizatorul acţiunilor noastre democratice şi legitime, filiala SCMD sector 6, Bucureşti. Un ultim apel membrilor Comitetului Director. Refaceţi „linia frontului” şi treceţi la combaterea civică, democratică a abuzului! Camarazi, vă ordon, treceţi peste orgolii! Încă se mai poate, până nu este prea târziu!
Preşedintele SCMD, Filiala 1 Braşov
Prof.univ.dr. Petrişor Mandu

vineri, 4 ianuarie 2013

SUSŢINEM PUNCTUL DE VEDERE AL COLEGILOR DIN BRAŞOV

       ANUL 2013, ÎNTRE ACCEPTAREA HOŢIEI ŞI FORŢAREA SPERANŢEI

Motto. “Acest material nu este adresat lichelelor sociale pentru că, dăunează grav sănătăţii. Nu puteţi voi lichelelor să păcătuiţi, prin conduita şi exprimarea suburbană, cât pot eu, să iert”
"Potrivit Evangheliilor, salvatorul lumii – speranţa ei ultimă – şi-a făcut apariţia iarna, într-o iesle încălzită numai de răsuflarea vitelor. Aşa se strecoară, uneori, soluţia în istorie: în chip discret şi mizer. Frigul nu e, în cazul acesta, frig pur şi simplu, ci o parabolă a lumii. Iar a spera nu e nimic mai mult decît a fi atent la aburul cald al respiraţiei tale, în care se amestecă, ritmic, respiraţia vitelor cu respiraţia lui Dumnezeu".
(Andrei Plesu)
Dragi camarazi,
 La cumpăna dintre anii 2012/2013, în toate localităţile reşedinţă de judeţ şi nu numai, aleşii neamului au transmis indirect, prin jocurile de artificii, un mesaj de optimism exagerat, către un popor sărac şi credul. Din „prea multă solidaritate” dar şi din motive de poziţionare preferenţială şi partinică faţă de rezultatele muncii sociale, unii au petrecut în vile luxoase, departe de ochii lumii, alţii în palatele proprii realizate „prin trudă şi suferinţă”, sute de mii în restaurante, câteva milioane în stradă, iar milioanele rămase, în familie. În mod paradoxal, unii specialişti nord americani susţin teoria conform căreia, „oamenii care suferă grave afecţiuni psihice, sociale, politice, juridice şi de altă natură, devin fericiţi, dacă îşi pierd speranţa”. Departe de mine intenţia de a identifica o parte negativă a speranţei însă, pentru cei 26.500 de pensionari militari cu pensiile ciuntite drastic de guvernul boc, anul 2012 a fluturat pe scena vieţii noastre, numai partea întunecată a speranţei. Această parte întunecată ne-a obligat să ne resetăm, de nenumărate ori existenţa, în funcţie de orizontul de aşteptare compromiţător şi fals, al unui guvern de coaliţie, stânga – dreapta. Prin analizele anterioare am încercat, fără prea mari şanse, o pledoarie pentru dezvoltarea simţului realităţii în care noi, SCMD, să ne redimensionăm obiectivele imediate precum şi acţiunile comune, necesare îndeplinirii lor. Promisiunile guvernamentale derulate din Mai 2012 şi îngropate cu cinism de politicienii USL, în decembrie 2012, au descurajat marea parte a forţei sindicale. Fără intenţia de a exploata , în mod demagogic, conţinutul acestor promisiuni vă reamintesc numai argumentul care a fost utilizat în campania electorală” trebuie rezolvată problema celor 26.500 de pensionari militari ale căror pensii au fost GREŞIT recalculate”. Deşi, previziunile în plan economic şi politic sunt extrem de riscante, nu cred că tăcerea este o soluţie pentru noi. Fără să împărtăşim aceleaşi idei, noi, toţi membrii SCMD, putem identifica unele soluţii comune bazate pe buna-credinţă, respectul pentru libertate, adevăr, civilizaţie şi toleranţă.
Dragi camarazi,
Anul 2013 va aduce scumpirea energiei electrice şi a gazelor, creşterea accizelor, obligativitatea Cardului Electronic de Asigurări de Sănătate, plata TVA la încasare, precum şi reintroducerea taxei de primă vânzare auto. Va fi un an destul de greu, cu majorări şi scumpiri la principalele tipuri de servicii publice precum şi o creştere a taxelor şi impozitelor locale cu inflaţia cumulată pentru perioada 2010-2012. Cât de curând ,Guvernul va aproba în prima şedinţă din luna ianuarie ordonanţa care va stabili că primarii sunt cei care hotărsc cu privire la aplicarea indexării impozitelor şi taxelor locale în raport de evoluţia inflaţiei din ultimii trei ani. Măsura „îngheţării” angajărilor în sistemul public se va menţine iar salariaţii din acest sistem îşi vor lua adio de la tichete de masă, tichete-cadou sau de vacanţă. Tot anul acesta ar putea începe reorganizarea administrativă a ţării, prin cuplarea judeţelor în euro-regiuni. Sunt şi unele măsuri promiţătoare pentru orizontul de timp, 2013 – 2016 şi anume: transformarea României în republică parlamentară în care, rolul preşedintelui să fie unul mai mult decorativ iar cel al Premierului şi al Parlamentului , să crească exponenţial; introducerea impozitului diferenţiat pe venitul salarial; TVA de 19% şi reducerea CAS la angajator cu cinci puncte procentuale; indexarea pensiilor cu 4% din ianuarie 2013 ( a se vedea creşterea impozitelor cu valoarea inflaţiei cumulate pe 2010 – 2012). Deşi analiştii nu prevăd evenimente politice spectaculoase generate de factori interni, este posibil ca presiunile FMI să împingă guvernul spre adoptarea unor măsuri dure de austeritate, comparabile cu cele din 2010. Programul de guvernare, interconectat la maladia economică europeană, va fi menţinut, cu mare greutate, la parametrii critici. Se pare că maneta de decolare către o creştere economică reală se află undeva, departe de Bucureşti.
Dragi camarazi,
Am lăsat mult în urma noastră Apocalipsa bazată pe scenariul alinierii galactice a Pământului cu Soarele. Marele Astru nu a fost lovit de „suflul gravitaţional „ al Găurii Negre iar Pământul continuă să ne transporte în timp şi spaţiu pentru a da o semnificaţie cuantică, existenţei umane. Singura ameninţare, capabilă să pună în pericol existenţa trecătoare a generaţiilor de români este pandemia generată de lăcomia şi incompetenţa politicienilor numiţi în funcţii publice pe criterii clientelare. Intimidarea spiritului justiţiar şi deposedarea acestuia de un vaccin juridic adecvat va conduce la escaladarea politicii de clan. În acest context probabil şi posibil, tăcerea socială şi lipsa de reacţie la abuzurile autorităţii vor constitui bariere în calea oportunităţilor sociale şi rampe de lansare pentru indivizii dubioşi şi corupţi. Din 10 februarie 2013, vom intra, conform calendarului chinezesc, în anul Şarpelui, o zodie enigmatică, intuitivă, introspectivă şi rafinată. O zodie în care fiinţele inteligente şi înţelepte trebuie să-i înveţe pe toţi cum se poate supravieţui în condiţiile răului săvârşit de guvernul boc. Cei 26.500 de pensionari militari care, în perioada mai 2012 – decembrie 2012 am acceptat , în mod tacit, HOŢIA PRODUSĂ ASUPRA NOASTRĂ, trebuie să învăţăm ca în 2013, să ieşim cu bine din această situaţie critică în care ne-au plasat acoliţii lui boc şi justiţia aservită, acompaniaţi de lichelele sociale prezente şi active în toate comentariile. Aceste lichele sociale, imorale şi pătimaşe, urăsc de moarte Armata ţării. În aceste condiţii, trebuie să ne folosim, nu de răutate şi viclenie ci, de vigilenţă, înţelepciune şi inteligenţă. Asemenea şarpelui, trebuie să ne ferim capul şi mintea pentru că acolo este localizat spiritul nostru de apartenenţă la o categorie eroică, sacrificată în interesul ţării . Să lăsăm la o parte naivii şi proştii care nu mai cred în dreptate şi să folosim cu iscusinţă cea mai veritabilă armă a noastră – SPIRITUL DE SOLIDARITATE! Prin SOLIDARITATE, putem forţa speranţa revenirii la normalitate! Este adevărat că nu sunt bani dar, avem un „Minister al Marilor Proiecte” în loc de un „minister al supravieţuirii publice”, un Guvern gigant şi un Parlament neîncăpător, pentru Casa Poporului. Că, avem o „economie la suprafaţă” care întreţine populaţia ţării şi bugetul statului, în timp ce o economie subterană întreţine un flux financiar mafiot, cu circuit închis. Că, fluxul financiar ce susţine economia de suprafaţă este slab şi duce în spate fluxul financiar subteran, gras şi mafiot. Că, politicienii votează de 23 de ani proiecte teoretice cu impact public nesemnificativ. Că, dezbaterile publice pe tema pensiilor (cele minime şi cele de lux) plasează în periferia interesului naţional jaful şi corupţia prin care, baronii locali, tot mai vizibili în funcţiile ministeriale, au acaparat moşiile şi au construit averile fabuloase. Propaganda bine răsplătită prezintă opiniei publice modalităţi de împărţire a sărăciei şi nu de generare a bogăţiei sociale. Ni se flutură, cu aroganţă, un buget jefuit de clientelă şi evaziune iar problema pensiilor şi salariilor ni se prezintă de guvernanţi, ca o pedeapsă socială în loc ca un drept legitim, câştigat după o viaţă pusă la dispoziţia ţării. Angajamentul pe care mi l-am asumat faţă de toţi camarazii deposedaţi de acest drept, mă obligă să vă reamintesc că ieşirea din zona resemnării este urgentă, necesară şi obiectivă.
Avem de ales una dintre cele trei căi: în jos către partea întunecată a laşităţii, spre viitor, atacând urcuşul greu al speranţei şi demnităţii şi în sus, către “tărâmul îngerilor”. Educaţia noastră ne obligă să trăim mai bine în chinurile speranţei decât cu regretul pierderii demnităţii.
Din aceste considerente, mobilizarea noastră sindicală necesită o voinţă comună şi un efort deosebit pentru ca , la sfârşitul lunii ianuarie 2013 , să putem transmite din Piaţa Victoriei guvernului PONTA, în direct, RESTABILIREA SAU NU, A ADEVĂRULUI ŞI DREPTĂŢII! Acesta trebuie să fie Proiectul Forţei Sindicale! Cealaltă alternativă ar fi, să ne încredinţăm soarta în mâinile FMI, să acceptăm tacit hoţia şi nedreptatea şi să continuăm promovarea minciunii şi dezbinării acordând un minim interes celor comentate de lichelele sociale, slobozite pe blogul SCMD. Această alternativă pesimistă poate fi definitiv scoasă din context, în situaţia în care, până pe 15 ianuarie 2013, ne anunţăm sosirea la Bucureşti, a tuturor filialelor SCMD. Aştept cu mare interes, hotărârea dumneavoastră, a colegilor din conducere şi a membrilor filialelor. În măsura în care, hotărârea fiecărei filiale se va face publică pe blogul teritorial, până pe 15 01.2013, mai avem o şansă. Cu cât mai repede cu atât mai bine. FMI veghează pentru noi! Eşecul acestui demers va lăsa cortina peste proiectul „ERADICAREA HOŢIEI ŞI FORŢAREA SPERANŢEI”, după care, SE VA AŞTERNE DEFINITIV, TĂCEREA!
Preşedintele SCMD, Filiala 1 Braşov
Gl.mr.(r). Prof.univ.dr. Petrişor Mandu