miercuri, 26 decembrie 2012

O  CE  VESTE  MINUNATĂ  !!!!




BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOSANI A SCMD 


miercuri, 19 decembrie 2012

SINCERE CONDOLEANTE



Membrii Filialei 1 Botoşani transmit sincere condoleanţe familiei îndurerate pentru pierderea suferită la trecerea în nefiinţă a colegului nostru

Colonel (r.) VICTOR IONAŞCU


Suntem cu gândul şi sufletul alături familia sa şi  de toţi  cei care am avut privilegiul de a-l cunoaşte, aprecia şi stima şi care astăzi îi aducem un ultim omagiu . 
Dumnezeu să-l ierte şi să-l primească în împărăţia sa!





marți, 18 decembrie 2012

PROTEST PUBLIC


PROTEST PUBLIC, ADRESAT DOMNULUI PREMIER DESEMNAT, VICTOR PONTA ŞI PARLAMENTARILOR USL

Domnule Premier desemnat
Domnilor Parlamentari ai USL,

         Membrii SCMD, Filiala 1 Botoşani, în consens cu opiniile majorităţii covârşitoare a celor care v-au votat, PROTESTĂM PUBLIC împotriva desemnării ca Vicepremier, a domnului Gabriel Oprea. Noi identificăm în acest personaj, unul din instrumentele politice utilizate cu dibăcie de domnul Preşedinte Traian Băsescu, pentru susţinerea politică şi aplicarea primitivă a curbelor de sacrificiu împotriva poporului român. Domnul Gabriel Oprea este un campion al traseismului politic care a susţinut prin manevre lipsite de onestitate, un regim politic portocaliu, ce a învrăjbit întreaga naţiune. Acest fost personaj cu funcţia supremă în organismul militar a destructurat solidaritatea noastră şi a umilit zeci de mii de militari în rezervă, iar unii , mai firavi, şi-au pierdut viaţa. Asupra domnului Gabriel Oprea planează o serie de suspiciuni menţionate în presă, cu privire la afacerile sale trecute şi prezente, inclusiv în domeniul imobiliar. Apreciem că soluţia de compromis găsită în urma negocierilor cu UNPR, de a-i încredinţa lui Gabriel Oprea postul de vicepremier, aduce o gravă ofensă opiniei publice şi ne dă senzaţia că suntem o societate”în stare de război”. Amintiţi-vă că domnul Gabriel Oprea a fost singurul candidat huiduit încă de la lansarea candidaţilor UNPR. Chiar personaje din preajma domniei sale îi incriminează atitudinea mincinoasă manifestată în jocul politic, obscur şi imoral. Dacă doriţi o altfel de guvernare şi o stabilitate, în situaţie de criză, promovaţi în guvernul României, altfel de oameni, decât cei care au produs criza. Curăţaţi politica românească de „aspectul ei dâmboviţean” creat de asemenea personaje dezgustătoare.

        Înainte de a promova un astfel de personaj controversat, ar fi necesar să analizaţi legalitatea şi legitimitatea „Fabricii de doctorate şi de grade militare” peste care, domnia sa a patronat. De asemenea, să evaluaţi legalitatea aplicării actelor normative prin care au fost recalculate şi revizuite pensiile militare, fapt ce a produs în rândul pensionarilor militari, o gravă şi murdară discriminare.

       O serie de parlamentari printre care, liderul PNL, domnul Crin Antonescu cât şi dumneavoastră, domnule Premier, ne-aţi asigurat , în repetate rânduri, că domnul Oprea Gabriel nu va fi cooptat în viitorul Guvern al USL. Aţi afirmat că guvernarea USL va fi altfel decât guvernarea PDL. Că „relaţiile de cumetrie” vor fi abandonate. Că românii sunt pe primul plan şi „prieteniile politice conjuncturale” pe locul doi. Că acele personaje politice compromise definitiv, nu vor mai avea acces la butoanele puterii. Dorinţa dumneavoastră de a promova într-o funcţie supremă în stat un asemenea personaj ne strică cumplit sărbătorile creştine, fapt pentru care, vă solicităm, prin acest PROTEST PUBLIC, să renunţaţi la soluţia "Gabriel Oprea - vicepremier" inacceptabilă şi compromiţătoare pentru viitoarea guvernare!
Pentru Biroul Operativ al Filialei 1 Botoşani
Preşedinte, Col.(r). Mircea Comăneci 

duminică, 16 decembrie 2012

Caţavencii - Apel către Băsescu

Ai dus USL-ul la 66%, deşi îl puteai duce şi la 90. N-or să-ţi facă statuie pentru asta, dar sînt gata să te împăieze. Nu le forţa mîna.

Te-ai cocoţat sus, pe un catarg de care alţii au fost spînzuraţi. Ca să te dea jos, romånii au ieşit pe caniculă, pe ploaie, pe viscol şi pe ger. Ar fi ieşit şi dacă ar fi fost cutremur, inundaţii, holeră sau lăcuste. Nu-i ispiti iar.
Ţara asta ţi-a dat multe. Ţi-a dat ocazia să torni la Securitate, să faci contrabandă, să intri în Partidul Comunist, să te îmbogăţeşti, tu şi familia ta, în anii beznei şi ai frigului. Ţi-a dat halatul de mătase, cusut cu aur, în care o să-ţi petreci bătrîneţile. N-o obliga să-ţi dea şi papucii.

Ai fost de cinci ori ministru al drumurilor şi nu avem autostrăzi. Ai fost de cinci ori ministru al navelor şi nu mai avem flotă. Ai fost de două ori primar al Capitalei şi nu mai avem, pe strada Mihăileanu, o casă care aparţinea statului. Ai fost ales, dacă punem şi suspendările, de patru ori preşedinte. Şi, după cum se arată, nu avem preşedinte. Avem, în schimb, răbdare. Dar e pe terminate.

Ura. Ai făcut din această interjecţie un substantiv public. Fereşte-te de verbele din '89.

Stai doi ani liniştit. Îţi plătim noi salariul, paza, mesele, transportul. Nu ne cere şi bacşiş.

Ai furat mult şi ai lăsat urme peste tot. Ai folosit cînd mîna lui Căşuneanu, cînd conturile lui Popoviciu, cînd ştampila Primăriei sau pe a Biroului Electoral Central, cînd dosarele judecătorilor de la Curtea Constituţională, cînd reţeaua ofiţerească moştenită de la adversarii tăi. Amprentele tale sînt risipite pe case, pe terenuri, pe conturi şi pe mandate care nu ţi se cuvin, în loc să fie adunate la Poliţie. Mulţumeşte-i lui Dumnezeu că eşti liber, nu-l înjura că nu ţi-a găsit nimic despre Crin Antonescu.

Ai minţit cum nimeni n-a mai minţit pînă la tine, i-ai jignit pe mulţi, ai obosit pe toată lumea. Eşti idiotul odihnit al petrecerii, care îi indispune pe toţi. Nebunul care strică cheful unei ţări. Serios, chiar nu mai vrem să bem nimic, nu insista.

Ai modernizat nu statul, ci Securitatea. O să rămîi în cartea de istorie fotografiat din faţă şi din profil. Cu toate astea, nu e totul pierdut: ai putea fi uitat.

Numeşte-l pe Ponta cum vrei tu, dar nu uita: înainte să te îmbeţi de Crăciun, numeşte-l premier. Se cheamă democraţie. E ca atunci cînd mai mulţi îţi zic că eşti beat, iar tu îi asculţi şi mergi la culcare.

Şi, apropo: există un Dumnezeu al beţivilor, o mînă nevăzută care îi împiedică să cadă. Ai grijă, cu sărbătorile astea, s-ar putea ca Domnul să surzească de la pocnitori şi să nu te audă – în caz că te prăbuşeşti.

vineri, 7 decembrie 2012

INTALNIRE CU REPREZENTANTII USL

Ziua de marţi 04.12.2012 ora 16.00 - Sala de Marmură a Teatrului "Mihai Eminescu" Botoşani

MULTUMIM MEMBRILOR FILIALEI BOTOSANI  A SCMD CARE AU FOST PREZENTI LA INTALNIREA CU REPREZENTANTII ADMINISTRATIEI LOCALE  PRIMARUL OVIDIU PORTARIUC, VICEPRESEDINTELE CONSILIULUI JUDETEAN GHEORGHE SORESCU  PRECUM  SI A CANDIDATILOR  USL LA ALEGERILE PARLAMENTARE DIN 9 DECEMBRIE: PENTRU  SENAT ING. VIOREL GRIGORAS, PENTRU CAMERA DEPUTATILOR DR. TAMARA CIOFU SI ING. MIHAI BALTA . 
SA  PARTICIPAM  LA  VOT, INDIFERENT DE STAREA VREMII, PENTRU  VIITORUL COPIILOR SI  NEPOTILOR NOSTRI !!!

INGINER VIOREL GRIGORAS , DOCTOR TAMARA CIOFU


DOCTOR TAMARA CIOFU, ECONOMIST OVIDIU PORTARIUC

ECONOMIST GHEORGHE SORESCU, INGINER VIOREL  ILIUTA 


MEMBRI AI SCMD SI ANCMRR


















BIROUL OPERATIV

luni, 3 decembrie 2012

ANUNT IMPORTANT

 INVITĂM   CADRELE MILITARE ÎN REZERVĂ ŞI  RETRAGERE 

MARTI  04.12.2012 ORELE 16.00 

LA    TEATRULUI "MIHAI EMINESCU",  SALA DE MARMURA 

LA ADUNAREA GENERALĂ A FILIALEI  

ŞI ÎNTÂLNIREA  CU PREŞEDINTELE CONSILIULUI JUDEŢEAN BOTOŞANI, 

CU PRIMARUL MUNICIPIULUI BOTOŞANI  ŞI  CANDIDAŢII  USL 



PENTRU ALEGERILE  PARLAMENTARE  DE DUMINICĂ   09.12.201 ! 


SĂ PROFITĂM DE  OCAZIE ŞI  PRIN PARTICIPAREA CÂT MAI NUMEROASĂ SĂ PUTEM   PREZENTA TOATE PROBLEMELE  ŞI NEMULŢUMIRILE NOASTRE, ATĂT DIN PLAN LOCAL CÂT ŞI DE PE PLAN NAŢIONAL  .  

BIROUL OPERATIV 

P.S.  
         Azi 03 Decembrie 2012, la sediul USL, Primul Ministru al României,  D-l Victor Ponta a avut o întâlnire cu preşedinţii filialelor 2 din Sectorul 1 şi 1 din Sectorul 6 din Bucureşti pe tema pensiilor militare. 
         Cu acest prilej  s-a reconfirmat angajamentul coaliţiei USL de a soluţiona pozitiv, începând cu anul financiar 2013, nedreptăţile suferite de către militarii în rezervă din sistemul de apărare, ordine publică, şi siguranţă naţională. 
        Concluzia acestei întâlniri este că trebuie să avem încredere şi speranţă. (Pentru amănunte daţi click AICI )

Col(r) Mircea Comăneci