vineri, 30 noiembrie 2012







Biroul Operativ al Filialei 1 Botoşani a SCMD


Vă invită mâine 1 Decembrie 2012 in Centrul Istoric  pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României prin depunerea de coroane de  flori  la "Monumentul Eroilor" care s-au jertfit  pentru libertatea şi independenţa  noastră.
La mulţi ani România  !!!!
La mulţi ani române , oriunde te-ai afla  !!!!
La mulţi ani camarazi de arme, oriunde v-aţi afla !!!


Preşedintele Filialei 1 Botoşani a SCMD
Col (r) Mircea Comăneci

luni, 26 noiembrie 2012



Informare
asupra desfăşurării întâlnirii Ministrului Apărării Naţionale cu militarii în rezervă
-Timişoara, 21 noiembrie 2012-
           Activitatea a avut loc în contextul campaniei electorale USL Timişoara, alături de Domnul Ministru Dobriţoiu participând candidaţii îa alegeri din partea PNL, PC şi PSD (de remarcat absenţa candidatului UNPR). În asistenţă au fost aproape 200 rezervişti din Timişoara , împreună cu reprezentanţi ai unor filiale din Zona 5 Vest.
În expunerea sa, Domnul Ministru a prezentat situaţia extrem de dificilă în care se află România ( a făcut chiar o comparaţie cu situaţia dinaitea celui de-al doilea război mondial), context care a pus şi ministerul pe care îl conduce într-o stare critică.
Referitor la problemele atât de cunoscute ale militarilor în rezervă (Domnia Sa având, de asemenea pensia diminuată şi statutul luat), ne-a explicat faptul că numai prin votul cetăţenilor , inclusiv al rezerviştilor, USL va putea să aibă o majoritate confortabilă, pentru a putea reclădi statul şi , în particular, a repara nedreptăţile grave, uneori cu tragice consecinţe, la care au fost supuşi militarii în rezervă.
În timpul acordat întrebărilorşi discuţiilor, mai mulţi participanţi au ridicat probleme referitoare atât la situaţia lor (exemplu, interzicerea cumulului pensiei cu salariul, apreciată de Domnul Ministru ca o altă nedreptate care va trebui rezolvată), cât şi la funcţionarea defectuoasă a unor structuri de la nivelul ministerelor de resort (în speţă, Casele Sectorialel de Pensii), la care Domnia Sa a invocat lipsa personalului înalt calificat, remarcând şi faptul că nu i s-a răspuns favorabil la solicitările adresate unor rezervişti cu experienţă de a-l ajuta.
În ceea ce priveşte poziţia Filialei SCMD Timişoara, am reamintit Domnului Ministru faptul că noi avem un Acord de Colaborare cu alianţa USL Timiş, acord bazat chiar pe prevederile Programului de Guvernare 2012 al USL, capitolul 7 APĂRAREA, dar în lunile trecute de la accederea la guvernare s-a executat „marşul pe loc”, ceea ce a generat o stare de acută frustrare printre rezervişti. Prin urmare, am subliniat faptul că până la data alegerilor (9 decembrie) este imperios necesar să se elaboreze un act normativ (OUG) prin care să se clarifice poziţia guvernului, şi implicit a USL, faţă de categoria noastră profesională, înaitând cele trei propuneri :
  1. OUG numai pentru MApN;
  2. OUG numai pentru MApN şi SRI;
  3. OUG pentru toate trei, MApN, MAI şi SRI, cu aplicare eşalonată pe ministere, remarcând că aceasta din urmă întruneşte cea mai mare susţinere din partea SCMD.
În răspunsul său, Domnul Ministru a confirmar faptul că cele trei proiecte de ordonanţă sunt deja întocmite, urmând ca în cel mai scurt timp să se obţină toate avizele pentru una dintre ele.
Cu tot respectul, mi-am permis să-mi menţin scepticismul până la apariţia actului normativ în Monitorul Oficial, accentuând din nou ca acest eveniment să se producă PÂNĂ la data alegerilor, altfel fiindu-ne foarte greu să mobilizăm rezerviştii pentru a participa la vot şi a vota în favoarea candidaţilor USL.
În continuare, am prezentat Domnului Ministru o situaţie greu de înţeles, când acum, în plină campaniei electorală, Casa de Pensii a MApN trimite noi decizii de pensionare unor rezervişti cărora la reevaluare pensiile le-au fost mărite, iar acum li se reduc pritr-o re-reevaluare (un exemplu era în sală!). În aceste condiţii, se creează o nouă categorie de nemulţumiţi şi se generează o atitudine de neîncredere în conducerea unor sectoare din Armată,care în loc să analizeze şi să răspundă contestaţiilor documentate ale celor cu pensiile diminuate, execută o altă activitate cu un caracter îndoielnic.Domnia Sa şi-a exprimat încrederea în activitatea şefului Casei de Pensii, dar va verifica informaţia.
Ulterior,într-un cadru informal, am reiterat cererea de a ni se accepta solicitarea de a obţine un sediu în cadrul spaţiilor locative (numeroase) ale MApN din Timişoara, dar mi s-a dat de înţeles că actualul cadru legislativ nu permite acest lucru.
În final, pot aprecia căactivitatea şi-a atins scopul, marea majoritate a participanţilor din cadrul rezerviştilor (cu excepţiile inevitabile, dar puţine) au subscris mesajului ministrului Apărării Naţionale şi a candidaţilor USL de a susţine aceastăformaţiune politică, singura, se pare, care manifestă preocupare faţă de cerinţele Armatei de Rezervă.
Preşedintele Filialei 1 Timişoara a SCMD,

duminică, 18 noiembrie 2012

                    "SINCERE CONDOLEANŢE"

familiei îndoliate, la trecerea sa în nefiinţă !


   Colonel (r) GHERGHINA VASILE
                                  (01.01.1928 - 16.11.2012)
     Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace !
        
Ceremonialul religios  se va desfăşura  la biserica  "Sfântul Dumitru" în data de 20.11.2012  începând cu orele 12.00, iar  înhumarea va avea loc la cimitirul "Pacea". Vă invităm   să-i aducem un ultim omagiu celui care a fost mai mult de 10 ani Comandantul Garnizoanei Botoşani.

Biroul Operativ al filialei 1 Botoşani a SCMD

COMUNICAT AL COMITETULUI DIRECTOR AL SCMD 

           Vineri, 16.11.2012, la sediul central al SCMD, Comitetul Director, reprezentantii filialelor din Bucuresti si Ilfov si delegatiile filialelor SCMD din Sectorul 1 au purtat discutii cu reprezentanti de marca ai USL si Guvernului.

           La sedinta Comitetului Director (largit) care a urmat, s-a stabilit suspendarea manifestatiilor stradale, pe durata negocierilor cu Guvernul. S-a mai stabilit, asa cum s-a comunicat dealtfel partenerilor de dialog, ca membrii SCMD nu vor vota in alegeri persoanele vinovate de initierea si votarea (in general frauduloasa) a legilor care au afectat grav pe militari si alte categorii socioprofesionale, legi considerate de SCMD si aliatii sai drept ale genocidului si subminarii economiei nationale.

           S-a reiterat intentia de responsabilizare a persoanelor vinovate de soarta rezervistilor si a tuturor categoriilor socioprofesionale si de varsta care compun natiunea romana.


COMITETUL DIRECTOR











duminică, 11 noiembrie 2012


CONDOLEANŢE

Transmitem "Sincere Condoleanţe" familiei greu încercate

prin dispariţia după o necruţătoare  suferinţă  a colegului  
        
Lt.col ing.(r) SĂNDULEAC  C. CONSTANTIN


Dumnezeu să-l  ierte si să-l  o odihnească în pace !

Înmormântarea va avea loc în data de 12.11.2012 la cimitirul "Pacea" din Botoşani. Ceremonialul religios se va desfăşura la biserica  "Sfânta Treime" din Str. George Enescu începând cu orele 12.00.

BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOŞANI A SCMD


sâmbătă, 3 noiembrie 2012

NEGOCIERI

Negocieri (5)

Astazi, 05.11.2012, o delegatie a SCMD a negociat cu dl. Liviu Dragnea, Secretar General al PSD, problema emiterii de catre Guvernul Romaniei a celor doua ordonante de urgenta pe care SCMD le solicita.
S-a spus tot ce era de spus, s-au facut toate promisiunile posibile, asteptam rezultatul maine seara, dupa negocierile cu FMI.
S-a atras atentia ca foarte multi membri SCMD sunt si membri PSD iar parte dintre acestia au declarat ca, in situatia in care Guvernul nu va lua masurile reparatorii cerute de SCMD, vor merge pana la ruperea carnetelor de membru de partid, in Piata Victoriei.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


Negocieri (4)

Dragi camarazi,
Azi, 02.11.2012, cunoscind programul d-lui Prim ministru Ponta, faptul ca va fi prezent la Targu Jiu, am pregatit o delegatie SCMD din teritoriu care sa poarte o discutie cu domnia-sa.
Va informez ca delgatia, formata din Col. (r) MISU NAON (Filiala Craiova) si Col.(r) MUNTEANU VASILE (Filiala Targu Jiu), a fost primita de dl. Prim ministru si cu concursul d-lui ministru de Interne MIRCEA DUSA, care, va reamintesc, in acesta dimineata a avut o intalnire la Bucuresti cu presedintele SCMD
Cu condescendenta si respectul nostru fata de politica in domeniul social, promovata de GUVERNUL USL, de reparatiile morale la care s-a angajat acest Guvern, delegatia care a reprezentat vointa ferma a tuturor militarilor in rezeva si retragere (madatata fiind de filialele din Zona Sud Vest ale SCMD) au cerut semnarea si publicarea celor doua ordonante de urgenta, actiune care treneaza de doua saptamini.
RASPUNSUL D-LUI PRIM MINSTRU A FOST POZITIV, specificind faptul ca daca revendicarile SCMD nu se vor putea indeplini integral, se vor realiza partial (numai pentru ministerele care au bani) celelalte urmind sa beneficieze de aceleasi drepturi incepand cu 01.01.2013 (Detalii-Col.MISU NAON, dati dublu click pe linkul: PUTEREA  CUVÂNTULUI  DAT ȘI  SEMNIFICAȚIA UNEI STRÂNGERI  DE MÂNĂ )

CONCLUZII:
Consider ca am reusit sa ma achit de mandatul primit de a rezolva intrarea unei delegatii a SCMD din teritoriu la Primul ministru, intr-un timp foarte scurt.
Va informez ca acest lucru a fost posibil cu ajutorul prefectilor de DOLJ, OLT, GORJ si HUNEDOARA si deputatului LAURENTIU NISTOR, carora le multumesc, in numele dumneavoastra.
Este necesar sa continuam astfel de demersuri in toata tara, la prefecti, deputati si senatori, in special la cei ai PSD.
Sa asiguram USL ca suntem alaturi de Guvern, de candidatii in alegerile generale, precum si de ministrul Apararii Nationale, dl. Corneliu Dobritoiu.
PRESEDINTELE FILIALEI 1DEVA SCMD,
Col. (r) Sturza Alexandru

Negocieri (3)

Astazi, 02.11.2012, o delegatie a SCMD, formata din Col. Mircea Dogaru, Col. Tudor Marian, Col. Ionascu Victor, a purtat o discutie cu ministrul de Interne, dl. Mircea Dusa.
Ii anuntam pe toti colegii nostri, proveniti din MAI, ca vor primi drepturile restante in lunile noiembrie si decembrie a.c.
De asemenea, si domnul ministru de Interne, care si-a dat déjà acordul prin semnatura, va face toate demersurile necesare pe langa Premier si dl. Ministru Florin Georgescu pentru promovarea ordonantelor de urgenta solicitate de SCMD, pana la inceperea campaniei de alegeri generale.
Anuntam pe toti membrii SCMD ca s-au facut demersuri pentru ca delegatii filialelor noastre din teritoriu sa aiba o intalnire cu dl. Ponta, astazi, la Targu Jiu.
Rugam presedintii filialelor din zona sa ia legatura cu dl. Col. Sturza Alexandru, presedintele Filialei SCMD Deva, pentru detalii.

Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


Negocieri (2)

In atentia tuturor membrilor SCMD
La solicitarile SCMD catre Guvern s-a raspuns pozitiv. In functie de programul extern al Premierului, urmeaza sa primim amanunte in cursul acestei zile privind momentul dialogului. Separat, maine dimineata vom merge la discutii cu dl. Ministru de Interne.
Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


Negocieri (1)

In atentia tuturor membrilor SCMD
Sunt trei saptamani de cand domnul Prim ministru Ponta a promis, public, rezolvarea problemei salariilor, pensiilor, indemnizatiilor, alocatiilor, etc, abuziv micsorate de Guvernul Boc.
In ceea ce ne priveste, sunt doua saptamani de cand exista si aprobarile si avizele pentru ordonanta de urgenta privind revenirea cuantumului la nivelul din decembrie 2010, si mai mult de o luna de cand s-a promis ca abrogarea Cap. IV din Legea 329/2009 nu este o problema.
Rectificarea de buget s-a facut si orice obiectii ale FMI privind o noua rectificare peste rectificare au cazut sambata, 28.10.2012, cand s-a propus si acceptat transferul de fonduri de la MApN la MAI.
In aceasta situatie, neintelegand de ce emiterea ordonantelor solicitate treneaza, am solicitat astazi, 31.10.2012, orele 11.25, ca in cursul zilei de maine, o delegatie a SCMD sa fie primita de dl. Ponta pentru clarificari.
Urmeaza ca dl. consilier Remus Cernea sa ne comunice ora si numarul delegatilor. Speram sa se raspunda pozitiv la toate punctele, intrucat s-a comunicat déjà dorinta filialelor din teritoriu de a veni la negocieri la Guvern.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

joi, 1 noiembrie 2012

INFORMARE




În perioada 26-27.10.2012, s-a desfăşurat la Alba Iulia CONSILIULUI NAŢIONAL AL REPREZENTANŢILOR SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZAT
La această activitate  Filiala 1 Botoşani a SCMD a fost reprezentată de domnul Col.(r) Mircea COMĂNECI - preşedintele filialei.

ORDINEA DE ZI a fost următoarea:
1. Bilanţul activităţii SCMD de la ultimul CNR până la 26.10.2012.
2. Raport privind bugetul şi execuţia bugetară până la 30.09.2012.
3. Raportul Comisiei de Cenzori până la 30.09.2012.
4. Reorganizarea filialelor pe zone geografice.
5. Reguli de comunicare internă şi externă a SCMD.
6. Stabilirea algoritmului finanţării filialelor şi justificarea cheltuielilor.
7. Validarea autoexcluderii membrilor de sindicat la cerere sau prin neplata cotizaţiei.
8. Adoptarea strategiei SCMD pe termen mediu şi lung.
9. Adoptarea Rezoluţiei Consiliului Naţional al Reprezentanţilor
O informare detaliată despre această activitate se va face în ADUNAREA GENERALĂ a Filialei noastre ce va avea loc joi 08.11.2012. ora 11.00, la CERCUL MILITAR BOTOŞANI.

Vă rugăm ca  până la ceasta dată să achitaţi şi cotizaţia restantă pe acest an.

PREŞEDINTE FILIALA 1 BOTOŞANI A SCMD
COL.(r) Mircea COMĂNECI