marți, 28 august 2012

CONSILIERUL MINISTRULUI APARARII LA BOTOSANI


MIERCURI 29.08.2012 ORA 18.00
va avea loc la  Casa Armatei din Botoşani, întâlnirea cadrelor militare în rezervă şi retragere care provin din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională  cu doamna SIMONA LUMINIŢA SÂRBU -  consilier al ministrului  apărării şi preşedinte al Comisiei pentru elaborarea actelor normative care reglementează reconstrucţia sistemului de pensii ocupaţionale.
      Invităm toate cadrele militare în rezervă şi retragere, indiferent de ministerul din care provin să participe la această activitate, pentru a putea afla ce conţinut va avea această lege şi a putea face propuneri în vederea îmbunătăţirii proiectului de lege privitor la pensiile militare de stat ca  pensii ocupaţionale.
       Participând la dezbatere veţi putea afla răspunsuri la orice întrebare legată de această problematică. 

Biroul Operativ al Filialei 1 Botoşani a SCMD

ANUNT IMPORTANT

                       MARŢI  28.08.2012 ORA 10.00

                                     VA AVEA LOC 

LA CERCUL MILITAR, ADUNAREA GENERALĂ 

A FILIALEI 1 BOTOŞANI A SCMD

CU URMĂTOAREA ORDINE DE ZI :

1. INFORMARE CU EVENIMENTELE CE AU AVUT LOC 
ÎN ULTIMA LUNĂ;
2. PREZENTAREA SITUAŢIEI PLĂŢII COTIZAŢIEI DE 
MEMBRU DE SINDICAT;
3. PREZENTAREA STRATEGIEI DE URMAT ÎN PERIOADA 
URMĂTOARE;
4. INTREBARI , DISCUŢII

BIROUL OPERATIV  

marți, 21 august 2012

ZI DE DOLIU NATIONAL PENTRU DEMOCRATIA DIN ROMANIA !


CURAND BIROUL OPERATIV AL FILIALEI BOTOSANI AL SCMD SE VA REUNI  PENTRU A HOTARA MODUL DE ACTIUNE, IN PERIOADA IMEDIAT URMATOARE,  FATA DE ACEASTA ABERANTA HOTARARE A CCR,  PRIVIND  REVENIREA LUI BASESCU LA COTROCENI,  IN DISPRETUL  VOTULUI A 7,4 MILOANE DE ALEGATORI  ONESTI  !!! 

VOM PROTESTA ASA CUM VETI HOTARA ATAT IN BOTOSANI CAT SI IN ALTE ORASE ALE TARII !!!!


Lovitura de stat in derulare in Romania - tara mortilor care voteaza


     Declansata la 5 iulie 2012, cu ajutorul mass media obedienta si a structurilor statului subordonate puterii personale a lui Traian Basescu, impotmolita la 29 iulie, cand 8,6 milioane de romani au decis, prin prezenta la referendum, sa-i opuna un Nu hotarat, lovitura de stat initiata de Traian Basescu a fost relansata cu ajutorul Curtii Constitutionale astazi, 21.08.2012.

      Structura politica politieneasca de tip stalinist, asa cum au definit-o  inca de la 7 octombrie 2011, prin Platforma Civica, organizatiile componente ale Consiliului National al Societatii Civile (CNSC), Curtea Constitutionala, formata din indivizi care nu-si justifica prin pregatire calitatea ci prin apartenenta politica, ignorand complet Legea 35/2008, ba chiar si Legea 370/2004, care, la art. 26, respectiv art. 7, precizau clar conditiile referendumului si ale listelor electorale permanente, s-a pronuntat politic, exclusiv pe Legea 3/2000. Drept urmare, daca in 2009, a fost ales, chipurile, cu 5.200.000 de votanti, daca actualul Parlament a fost ales cu 7.238.871 de alegatori, Traian Basescu nu poate fi demis prin votul a 8,6 milioane, din care 7,4 s-au pronuntat impotriva lui...

     Democratia a fost desfiintata in Romania, statul de drept ingropat, deoarece, situindu-se deasupra Parlamentului, Guvernului, Presedintelui, chiar a natiunii, 9 oligarhi au decis sa nenoroceasca o tara intreaga si sa dea castig de cauza unui tiran setos de putere si de sange si complicilor lui, vinovati de jefuirea si distrugerea sistematica a Romaniei.

     Impotriva celor 9 antiromani, membri ai CCR, ICCJ va decide la 7 noiembrie, in procesul intentat de 6 asociatii ale militarilor in rezerva, inclusiv SCMD si 3 generali in rezerva. SCMD ia in calcul angajarea unui avocat din partea unei asociatii internationale partenere, spre a-l chema in justitie, pentru complicitate, pe numitul Jose Manuel Barroso. Acest fost comunist practicant, ales in tara lui cu 22% din electorat  si care nu a fost in stare sa dea UE o Constitutie, si-a permis sa impuna Romaniei eludarea propriei Constitutii care prevede ca legislatia europeana prevaleaza, sa eludeze legislatia europeana si recomandarile Comisiei de la Venetia, motiv pentru care ridicam problema incompetentei sau, de ce nu, a coruptiei, in cazul domniei sale. In ceea ce ne priveste, asteptam decizia Parlamentului, unicul organ reprezentativ al natiunii, dar reiteram recomandarea catre toti cei 7.4 milioane de romani, care s-au pronuntat clar pentru demitere de a solicita oficial pentru ei si familiile lor azil politic in SUA sau Norvegia. Motivul? … In Romania, tara in care regimul Basescu ne-a luat prin legi trecute prin frauda parlamentara, legi cu caracter retroactiv, succesiv, dreptul la munca, trai decent, batranete linistita, salarii, pensii si alocatii decente, invatamant, sanatate, intr-un cuvant viata, ni s-a luat cu incepere de astazi, 21.08.2012, prin decizia aberanta a Curtii Constitutionale, insusi dreptul la democratie si la libera exprimare prin vot. Poporului roman i s-au furat concomitent, dreptul la informare corecta, la reprezentare corecta, legitimare corecta a reprezentarii si control al reprezentantilor prin referendum.

    Dorind sa ne exercitam dreptul la vot, sa traim intr-o democratie autentica si constatand ca in Romania, unica tara din lume, in care un tiran, fugind de judecata poporului, castiga prin neprezentare, suntem hotarati sa ne stramutam acolo unde aceste drepturi sunt garantate. Acolo unde santajarea unui individ nu poate rasturna situatia in defavoarea unei natiuni intregi. Suntem hotarati sa lasam Romania pe seama bolnavilor, hotilor si complicilor lor. Sa se poata minti, fura, santaja, ameninta si bate linisti intre ei de azi inainte. Acesta in cazul in care natiunea romana va fi infranta! Cata vreme insa ne vom mai numi cetateni ai Romaniei, nu recunoastem numitului Traian Basescu decat calitatea de demis prin votul nostrum din functia de presedinte, pe care si-a atribuit-o, se pare, tot prin frauda electorala, in 2009.

Decizia luata in unanimitate de Comitetul Director al SCMD, in sedinta largita cu BO ale Filialelor din Bucuresti si Ilfov din data de 17.08.2012, este urmatoarea:
1      Pichetare pe termen lung de catre SCMD a urmatoarelor obiective: Palatul Cotroceni (Leul), Parchetul General, Ambasada Germaniei si sediile reprezentantelor NATO si UE la Bucuresti;
      Plangeri penale impotriva numitilor Traian Basescu, Emil Boc, Mihai Seitan, Traian Igas, George Maior, Gabriel Oprea, Maria Lupu;
           In situatia in care, dotata fiind de Traian Basescu, cu noi sefi din ograda proprie, ICCJ nu ne va da castig de cauza pe data de 7 noiembrie, vom muta procesul impotriva Curtii Constitutionale la CEDO.
    La toate aceste actiuni, in numele solidaritatii si unitatii societatii civile constiente din Romania, SCMD va solicita nu numai sprijinul neconditionat al tuturor membrilor sai ci si sprijinul tuturor membrilor federatiilor sindicale, sindicatelor, asociatiilor, uniunilor, fundatiilor si altor organizatii aliate in cadrul CNSC.

Asa sa ne ajute Dumnezeu! … iar daca nu ne ajuta, ne vom ajuta singuri!

  Traian Basescu nu mai este presedintele Romaniei, pentru ca Romania nu este la dispozitia unui Zegrean, Barroso sau Angela Merkel! A venit timpul ca cei interesati sa constientizeze ca Romania nu mai este un sat fara caini!

Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Presedintele SCMD


marți, 14 august 2012

SINDICALIŞTI BOTOŞĂNENI ÎN "FINANCIAL TIMES"


Financial Times publică în prima sa pagina o  analiză a situaţiei politice din ţara noastră intitulată „România, o încurcatură balcanică”, aşa cum am aflat acum o zi de la Ioan Szas în "Pe surse"
Autorul articolului Neil Buckley afirmă faptul că "Lupta pentru putere de la Bucureşti a reaprins dezbaterea cu privire la extinderea UE şi a relevat continuitatea fostei elite comuniste în România". In analiza sa care "acoperă evoluţia politică a Românei începând din 1989 şi până la criza din prezent, citând opiniile unor analişti români. Criza din România, care are loc după derapajele premierului ungar Viktor Orban cu privire la instituirea unei ordini constituţionale, relevă cum „unele foste state din blocul estic continuă să se lupte cu cu demonii din perioada comunistă", este de părere Buckley.
Aceasta „arată că adoptarea a mii de pagini de legi UE nu pot transforma culturi politice peste noapte şi că progrese democratice obţinute cu greu pot aluneca înapoi", subliniază el în Financial Times.
Această criză a reaprins totodată dezbaterea cu privire la „decizia politică de a admite România şi Bulgaria în UE, în 2007, în pofida faptului că reformele lor se aflau în urma celorlalte opt ţări foste comuniste care au aderat în 2004", mai apreciază analistul.
Buckley subliniază că legăturile cu fosta elită comunistă, acuzată că de două decenii îşi protejează interesele, sunt încă de o importanţă crucială pentru a explica luptele din politica românească.
Prin urmare, analistul îi prezintă în final, succint, pe principalii actori ai actualei crize politice - inclusiv Traian Băsescu şi Victor Ponta - din prisma legăturilor lor cu fostul regim comunist."
     Interesant este ca imaginea, publicată şi pe Associated Pres la acea dată, care ilustrează acest articol îi prezintă pe membrii filialei noastre prezenţi la mitingul de  protest din 24 ianuarie a acestui an.      Iată imaginea de pe agenţia AP însoţit de comentariul autorului : 
  An anti-government protester holds a poster depicting the country's President Traian Basescu, right, and former communist dictator Nicolae Ceausescu, left, with the legend "There is one left", inBucharestRomania, Tuesday, Jan. 24, 2012. Thousands, from all over Romania, joined protests in the Romanian capital asking for the resignation of the country's president and calling for early elections. ( AP Photo / Vadim Ghirda).
       Date  suplimentare despre ilustrarea  mitingului  de  protest din 24 ianuarie a.c.  organizat în Bucureşti de către SCMD puteţi găsi în articolul: 
" "Inepţii" de Botoşani pe agenţiile de presă internaţionale "
      In contextul actual cu tot ce se întâmplă în viaţa politică internă, cu  tot ce se derulează la Curtea Constituţională, la parchetul General,  la DNA, cu cercetările la adresa celor care s-au prezentat la referendum, şi nu la adresa celor care au boicotat referendumul, protestele din ianuarie au devenit de mare actualitate. 

Preşedintele Filialei 1 Botoşani a SCMD
Col (r) Mircea COMĂNECI

joi, 9 august 2012

O ZI FARA ACCIDENTE RUTIERE




Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie Filiala Botoşani  organizează vineri, 10 august 2012, pe principalele străzi ale Municipiului şi ale judeţului Botoşani evenimentul “O zi fără accidente rutiere”, care are ca obiectiv sensibilizarea opiniei publice privind necesitatea prevenirii şi reducerii numărului accidentelor rutiere şi limitării consecinţelor acestora.

          Evenimentul este organizat în parteneriat cu Poliţia Rutieră Botosani şi alte organizaţii neguvernamentale, participanţii la acţiune   vor înmâna trecătorilor pliante de promovare a evenimentului şi de prevenire a   accidentelor rutiere.

AVAC îi îndeamnă pe toţi cei care vor să se alăture acestui demers de reducere a numărului de accidente rutiere în România, iar  ziua de  vineri să devină  o zi în care să nu se înregistreze nici un eveniment rutier nedorit  sau accident rutier, să-şi  prindă o panglică de culoare albă la oglinda lateral  sau la  antena maşinii ori să o ataşeze la antebraţ.
Cei care doresc să se alăture acestei acţiuni sunt rugati, ca  în semn de solidaritate, în aceasta zi să poarte  haine albe.
Preşedintele Filialei Botoşani a AVAC
Col (r) Costică Holcă

joi, 2 august 2012

O NOUA VICTORIE A SCMD



 Victorie



      Solutia propusa de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), in numele Consiliului National al Societatii Civile (CNSC), a fost adoptata de Curtea Constitutionala, care a amanat pronuntarea asupra referendumului pana la elucidarea definitiva a problemei numarului actual al cetatenilor cu drept de vot ai Romaniei.
            Oricat ar urla sustinatorii Basescului si ambasadorul de jalnica prestatie al lui Joe Biden in Romania, Curtea Constitutionala, chiar cu 5 membri din 9, numiti politic de gasca Basescului, nu putea legitima o frauda (o noua frauda) a regimului dictatorial Basescu si nu putea accepta ca milioane de morti sa ridice pragul impus de stapanii europeni ai vacii de muls numita Romania.
        Asadar, stimati camarazi din SCMD si CNSC, solutia propusa de noi, ieri, 01.08.2012, solutie de bun simt, a fost acceptata. Dupa Decizia I.C.C.J. din 7 ianuarie 2011, este a doua victorie majora obtinuta de SCMD si prima obtinuta de CNSC, in interes national. Din acest moment, noi, SCMD, decretam ofensiva generala pentru debasificarea Romaniei. Nu putem uita ca cei ce si-au batut joc de toate categoriile socio-profesionale si de varsta din Romania sunt soldati basescieni ai PDL, UNPR si UDMR.
          Dumnezeu sa ajute poporul roman! Dumnezeu sa deschida ochii celor orbiti de stralucirea minciunii si a tradarii! 
       Cu Dumnezeu inainte, spre victoria finala din 12 septembrie 2012! “Cu noi e dreptul si dreptatea. Cu noi e cauza cea buna. Cu noi e Dumnezeu cel sfant!” (Mihai Viteazul, Selimbar, 1599).
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 1 august 2012

CĂTRE CURTEA CONSTITUŢIONALĂ




      Sindicaliştii militari botoşăneni, ca şi membrii Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC), de pe plan local, susţin  cererea  de amânare a pronunţării  în privinţa  validării referendumului de demitere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu, până la stabilirea corectă a numărului real de cetăţeni români cu drept de vot şi a pragului real de validare. Aceasta cerere a fost   prezentată Curţii Constituţionale în data de 01.08.2012 orele 12.00,  de către  o delegaţie a SCMD formată din:
·         Col. (r) prof dr. Dogaru Mircea, preşedinte
·         Col. (r) Pricină Valeriu, vicepreşedinte
·         Cpt Cdor (r) Sîrbu Răzvan, secretar


Citiţi şi Botosaneanul.ro

Preşedintele Filialei 1 Botosani a SCMD
Col(r) Mircea COMĂNECI