luni, 26 martie 2012

Sindicalisti botosaneni prezenti la Marsul Unirii din Chisinau

 La invitatia Consiliului Unirii si a Platformei Civice "Actiunea 2012",  o delegatie formata din 4 membri ai Filialei 1 Botosani a SCMD (Col(r)ing. Mircea Comaneci-presedintele filialei, Col(r) ing. dr. Stefancu Ioan, Col(r) Gheorghe Timofti, Mr(r) Ursache Petru- Marcel), in colaborare cu Filiala Botosani a "Uniunii Vatra Romaneasca"(Ing. Ioan Iordache - presedintele filialei) si  Filiala Botosani a "Cultului Eroilor"(Col (r) Timofti Gheorghe - presedintele filialei),  a fost prezenta la Marsul Unirii din 25 Martie 2012 desfasurat la Chisinau.
Tinerii liberali pe treptele  Academiei de Stiinte a Moldovei, in pregatirea Marsului Unirii

 Mr(r) Ursache Petru- Marcel, Col (r) ing. dr. Stefancu Ioan, Col (r) ing. drd. Comaneci Mircea, Col (r) Timofti Gheorghe 
Presedintele Filialei 1 Botosani a SCMD Col(r) Comaneci Mircea  in mijlocul  tinerilor liberali pe treptele Academiei de Stiinte a Moldovei          
Inaintea desfasurarii acestui mars,  delegatia botosaneana a avut  cateva intalniri  si schimburi de idei, de carti ,cum ar fi cea a profesorului dr. Corneliu Filip "Dosarul Transnistria dosarul unui <>",sau  reviste cum ar fi" VATRA NOSTRA"(ultimul numar dedicat acestei aniversari), sau HYPERION,numerele 4-5-6,  cu :
  • domnul academician Nicolae Dabija, Membru de onoare al Academiei Române, Membru în Consiliul Director al Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului din România, Fondator şi preşedinte al Forului Democrat al Românilor din Moldova,  


Ing. Iordache Ioan, Col (r) Mircea Comaneci,   Prof. Ostas Valeriu,  Acad. Nicolae Dabija, Col (r) ing. Stefancu Ioan
  • domnul profesor Valeriu Ostas Presedintele Asociatiei Culturale Casa limbii Romane din Causeni,  
Prof. Valeriu Ostas impreuna cu membrii delegatiei romane in fata  Palatului National din Chisinau
tineri studenti  unionisti, membri ai Cosiliului Unirii din Moldova.

Delegatia romana in mijlocul tinerilor liberali, participanti la Marsul Unirii din Chisinau
Pe parcursul acestei manifestatii s-au scandat lozinci in favoarea unirii gen "BASARABIA E ROMANIA!" , "VENITI, VENITI, VENITI  LA NOI", "TRAIASCA, TRAIASCA, TRAIASCA SI-NFLOREASCA /MOLDOVA, ARDEALUL SI TARA ROMANEASCA!", "U-NI-RE, U-NI-RE, U-NI-RE", "AFARA, AFARA, COMUNISTI DIN TARA!", "RUSIA NU UITA/MOLDOVA NU-I A TA!", "U-NI-RE, U-NI-RE, U-NI-RE, ACUM", "VORONIN NU UITA,/BASARABIA NU-I A TA !" de pe trotuare se tot alaturau cetateni pasnici,  fiind de acord,  cu ceasta actiune pariotica si profund democratica.

Tinerii liberali  participanti la mars cu benerul BASARABIA E ROMANIA  


Locuitori ai Chisinaului, participanti  la Marsul Unirii

Membri ai filialei Botosani a SCMD in coloana manifestantilor din Chisinau 
Membrii delegatiei romane purtand, alaturi de fratii de peste Prut, un imens drapel tricolor 

In  apropierea  Arcului de Triumf , la intersectia Bulevardului Stefan cel Mare cu Strada Puskin,  un grup de circa 100 de membri si simpatizanti ai  Partidului Patriotii Moldovei, au blocat bulevardul, scandand  lozinci  antiunire, in special in limba rusa.  

Membri si simpatizanti ai   Partidului Patriotii Moldovei, blocand bulevardul Stefan cel Mare si Sfant,
la intersectia cu Str. Puskin
   
Antiunionistii blocati de fortele de ordine pe trotuar, scadand lozinci obscene la adresa manifestantilor pasnici.
 La interventia politiei si sub presiunea manifestantilor, mult mai numerosi,  aproximativ 3000,  bulevardul a fost eliberat, antiunionistii  amenintand in continuare, de pe trotuar, cu pumnii, folosind expresii si semne obscene, precum si   injuraturi.


Manifestantii pasnici trecand victoriosi cu drapelul tricolor prin fata Arcului de Triumf din fata Guvernului Moldovei


 Despre acest eveniment puteti citi si: "Botoşăneni alături de românii de la Chişinău" in ziarul  " Informatorul Moldovei "


sau: "Provocatori la Marsul Unirii din Chisinau" in "Timpul.md


sau in "Botosaninews "

Presedintele Filialei 1 Botosani a SCMD
Col (r) Mircea Comaneci

vineri, 23 martie 2012

21 MARTIE – ZIUA MONDIALĂ A POEZIEI

Articol de Petronela Lorena Chiribuţă on 21 Martie 2012 
             Ziua Mondiala a Poeziei instituita de UNESCO in anul 1999 cu scopul de a promova citirea, scrierea, publicarea şi predarea poeziei, este marcata si la Botosani, de o serie de evenimente care se vor desfasura la Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii “Mihai Eminescu”, Biblioteca Naţională de Poezie – Amfiteatrul Laurenţiu Ulici, joi 22 martie incepand cu ora 12. Coordonatori proiect (Memorialul Ipotesti): Smaranda Pintilei, Relu Oneaga in parteneriat cu COLEGIUL NAŢIONAL MIHAI EMINESCU, GRUPUL ŞCOLAR INDUSTRIAL ELIE RADU, COLEGIUL NATIONAL A.T. LAURIAN, CENACLUL EDITOR DIN DOROHOI si TEATRUL MIHAI EMINESCU BOTOŞANI.  PROGRAMUL prezentat de Magda Muraru, muzeograf, cuprinde:
• Cenaclul Editor din Dorohoi – despre poezie
• Lansarea revistei Gânduri, numerele 6/7. Coordonator, prof. Diana Damean – Colegiul Naţional Mihai Eminescu
• Poemul Luceafărul recitat de eleva Adelina Toma. Coordonator, prof. Crina Muraru – Grupul şcolar industrial Elie Radu.
• Ovidiu Chelaru – recită din poeziile sale
• Proiecţie – selecţie din Linişte între cuvinte, Colecţia Ipoteşti, 2004.
Înregistrări realizate cu ocazia Colocviului internaţional al traducătorilor – Ipoteşti, 2000.
Înregistrare audio: Relu Oneaga/Prezentare grafică: Liliana Grecu
• Recital de poezie – Am zărit lumină… CEZAR AMITROAIE recită din: Mihai Eminescu, Marin Sorescu, Ana Blandiana, Gelu Naum, Cezar Ivănescu, Ilie Constantin, Cristian Simionescu.
• Expoziţia de carteVremuri – din patrimoniul Bibliotecii Naţionale de Poezie – Ipoteşti
ZIUA MONDIALĂ A POEZIEI este ca o recunoaştere a faptului că oamenii de litere şi de cultură, poeţii şi scriitorii din întreaga lume şi-au adus o contribuţie remarcabilă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale.
Detalii despre acest eveniment  aici

duminică, 18 martie 2012

MULŢUMIRI

            Mulţumim ciumpalacilor sindicalişti, moluştelor, viermilor de Botoşani, care au participat la acţiunile din ziua de 15 martie 2012 ale sindicatului, acţiuni ce  s-au bucurat de aprecierea celor interesaţi.
            Mulţumim de asemenea reprezentanţilor  societăţii civile, ai asociaţiilor, precum  Asociaţia Oamenilor Fără Loc de Muncă, Asociaţia revoluţionarilor 22-25 decembrie,  Sindicatul pensionarilor etc... sau simplilor cetăţeni care de peste doua luni protestează în Piaţă Revoluţiei, să scape de capcăuni (cel puţin aşa scandează zilnic: "PROTESTĂM DE DOUĂ LUNI /SĂ SCĂPĂM DE CĂPCĂUNI !!!", "BĂSESCU CEL UMILIT / VREM SĂ PLECE NEGREŞIT !!!")
           Cu acest prilej preşedintele filialei a făcut o prezentare succintă a celor 13 puncte ale Plaformei Civice lansate şi aprobate in Piaţa Eroilor, din Bucureşti în data de 7 octombrie 2012, Ziua Internaţionala a Muncii Decente, aducând  în discuţie, actualiyate la  zi, toate abuzurile făcute de actuala "putere portocalie" încălcând toate aceste drepturi fundamentale ale cetăţenilor, prevăzute atât în Constituţia ţării, cât şi în alte legi interne,                                                                       ca  şi în cele europene, la care am aderat, o dată cu admiterea României în Uniunea Europeană .....
          In finalul pichetării, preşedintele filialei noastre, a fost primit de  Prefectul de Botoşani, D-l Cristian Roman, căruia i s-a înmânat o scrisoare adresata D-lui Prim Ministru al Romaniei, D-l Mihai Răzvan Ungureanu, din partea Filialei Botoşani nr.1 a  SCMD, sub semnătura Presedintelui SCMD, D-l Col(r)dr. Mircea Dogaru., precum si Platforma Civică, la care au aderat o parte din asociaţiile şi sindicatele menţionate, ca şi  ONG-urile , cum ar fi FACIAS etc....
Acţiunea s-a încheiat în jurul orei 14.30, deşi aveam aprobare pana la ora 15.00.
Mai multe amanunte puteti afla aici ,  sau aici

miercuri, 14 martie 2012

Programul zilei de 15 Martie 2012

  •  10.00-11.00 -primirea si predarea dosarelor pentru a fi duse la avocati in vederea introducerii pe rolul Tribunalului Botosani.
  • 11.00-12.30 -adunarea generală a Filialei 1 Botoşani a SCMD în care se vor stabili ultimele detalii despre tactica juridică pe care o vom adopta cu avocaţii filialei,  faţă de avalanşa deciziilor  revizuite ale caselor de pensii sectoriale .
  • 12.30- 13.00 -pregătirea in vederea participarii la protest cei care doresc.
  • 13.00- 14.30 -participarea la pichetarea Prefecturii Botoşani împreună cu cei care au aderat la "Platforma civică" şi fac parte din "Consiliul Naţional al Societăţii Civile" - filiala locală Botoşani.
Biroul Operativ al Filialei 1 Botoşani a SCMD

marți, 13 martie 2012

PROTESTUL DIN CAPITALA DELA MONUMENTULR EROILOR DIN 14.03.2012



LA BOTOŞANI VOM PICHETA PREFECTURA

IN ZIUA DE JOI 15.03.2012 INTRE ORELE 13.00-15.00

SUNT  INVITAŢI  TOŢI  MEMBRII  FILIALEI CÂT ŞI

MEMBRII ASOCIAŢIILOR  ŞI  ONG-URILOR SEMNATARE 

ALE "PLATFORMEI CIVICE" CARE AU ADERAT LA

PREVEDRILE ACESTEIA FIIND DE ACORD SI  CU

OBIECTIVELE  "CONSILIULUI NAŢIONAL AL

SOCIETĂŢII  CIVILE" ÎNCĂ DE LA ÎNFIINŢARE.




In atentia membrilor SCMD din Bucuresti si Ilfov
     
  SCMD l-a atentionat pe Primul ministru, i-a atentionat si pe ministrii de resort, ca avem zeci de mii de procese in tara si un proces la Curtea de Justitie de la Luxemburg, impotriva statului roman, pe tema rapirii abuzive a dreptului nostru la proprietatea numita grad militar si discriminarii, prin transformarea pensiilor noastre, din pensii militare de stat in pensii civile, dependente de punctul de pensie.
       Independent de cuantum, afirmam ca toate pensiile militare sunt platite ilegal, prin transfer de fonduri fara acte justificative si ca s-a investit propagandistic in unii dintre camarazii nostri, carora li s-au marit, prin calcul “din burta” pensiile, in cuantum, dar ca pensii de natura civila, si ei ramanand “asistati” sau “beneficiari”. In aceasta situatie, noi solicitam legalizarea prin acte normative a situatiei in cauza, deci cuantumul astfel dobandit de catre camarazii nostri, sa ramana asa deoarece este supus acelorasi principii europene: orice pensie aflata in plata este un drept patrimonial dobandit, diminuarea sa fiind considerata discriminare.
        Pentru majoritatea camarazilor, militari si politisti, ale caror pensii au fost micsorate abuziv in cuantum, atentionam ca, aflandu-ne in procese cu Casele sectoriale si Guvernul Romaniei, pocese prin care am obtinut peste 1200 de hotarari definitive si irevocabile, care desfiinteaza obiectul revizuirii (decizia de pensie pe recalculare) ba, mai mult, am inceput sa obtinem hotarari definitive si irevocabile si pe revizuiri, solicitam ca executarea silita (adica plata de la 1 ianuarie 2011 a sumelor considerate in plus, ca foloase necuvenite din drepturi de pensie), sa fie sistata.
      Nici Primul ministru, nici ministrii de resort nu ne-au raspuns, drept pentru care ne tinem de cuvant si iesim in strada.
      Acesta este scopul mitingului organizat in ziua de 14 martie a.c., in Piata Eroilor din fata Academiei Militare, miting la care vom invita si aliati din cadrul CNSC. Va rugam sa faceti mobilizare generala printre prieteni si membri de familie, pentru a fi prezenti, incepand cu orele 11.00 la miting.
      Oficial, vom da citire si vom trimite pe adresa Primului ministru documentul urmator:



           Catre,

PRIMUL MINISTRU AL ROMANIEI
                            Domnului Mihai Razvan UNGUREANU

        Vă informăm că Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate a obţinut in justiţie pentru membrii săi peste 1200 de hotărâri definitive si irevocabile favorabile împotriva deciziilor de recalculare, acestea fiind nule de drept deoarece au fost emise in plină perioadă de suspendare definitivă şi executorie a acestei activităţi cu un nepermis caracter retroactiv. Drept urmare, deciziile de revizuire, emise in baza OUG nr. 1/2011, aprobata la doua maini prin Legea 165/2011, sunt fara obiect, deoarece incearca sa legitimeze respectivele decizii nule de drept.
         In aceasta situatie va solicitam sa interveniti, ca Prim ministru al Guvernului, in conformitate cu prevederile legale, pentru amanarea/incetarea executarilor silite, adica restituirea de sume abuziv stabilite ca foloase necuvenite din drepturi de pensie, conform OUG 1/2011, cu incepere de la 01.01.2012, pentru membrii de sindicat.
       Cata vreme membrii SCMD sunt in procese in instante pe recalculare si pe revizuire - pe care culmea ! – le si castiga in tara, executarea silita nu poate fi declansata pana la solutionarea definitiva pe cale juridica a cazurilor, cu atat mai mult cu cat se bazeaza pe OUG nr.1/2011, deja desfiintata in justitie prin doua hotarari definitive si irevocabile déjà obtinute de SCMD.
       In speranta ca veti intelege demersul nostru, faptul ca nici noi nici Guvernul nu avem nevoie de actiuni absolut inutile, care sa complice si mai mult haosul juridic in care se zbate Romania, consideram ca ceea ce propunem va scuteste de asumarea unor noi, inutile si ilegale responsabilitati.
      Asteptam raspunsul dvs. pana pe 15.03.2012 cand, daca acesta va fi negativ, vom incerca sa obtinem, pe alte cai legale, pentru membrii SCMD, ceea ce stabileste legislatia nationala si europeana in situatia proceselor aflate in derulare.

PRESEDINTE,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU


BIROUL OPERATIV

miercuri, 7 martie 2012

COMUNUICAT IMPORTANT

MAINE 08. 03.2012 INTRE ORELE 10.00- 12.30


SE PRIMESC DOSARELE PENTRU INSTANTA PE

DECIZIILE REVIZUITE


SI SE DISTRIBUIE ACELE DOSARE CE  URMEAZA A FI  

INTRODUSE  LA INSTANTA.

BIROUL OPERATIV

luni, 5 martie 2012

DREPTUL LA REPLICA

           DUPA CUM ATI AFLAT POSTUL LOCAL DE TELEVIZIUNE  "TELEM BOTOSANI" IN EMISIUNEA DIN DATA DE 28.02.2011 ORELE 18.30 A PREZENTAT UN PUNCT DE VEDERE AL UNOR CADRE MILITARE IN REZERVA SI IN RETRAGERE, CU PRIVIRE LA ACTIVITATEA  FILIALEI NOASTRE A SINDICATULUI SI A UNOR MEMBRI AI ACESTEIA, CARE A FOST REDIFUZATA DE MAI MULTE ORI IN SAPTAMANA TRECUTA.
          PENTRU CORECTA INFORMARE A TELESPECTATORILOR BOTOSANENI AM SOLICITAT UN DREPT LA REPLICA, CARE NE-A FOST ACCEPTAT VERBAL, ASTFEL INCAT IN  IN DATA DE 07.03.2012 ORA 18.30 PRESEDINTELE FILIALEI ESTE INVITAT SA PREZINTE  PUNCTUL NOSTRU DE VEDERE AL FILIALEI 1  BOTOSANI A S.C.M.D.
         PREZENTAM MAI JOS ADRESA CARE A FOST INAINTATA ACESTUI POST DE TELEVIZIUNE, CARE INSA NU A DORIT SA O RETINA, CONSIDERAND CA NU E NEVOIE SA UMBLAM CU HARTII, ACCEPTAND VERBAL CELE SOLICITATE. O VOM TRIMITE PRIN POSTA CU CONFIRMARE DE PRIMIRE, PENTRU A FI SIGURI CA NU SE VOR RAZGANDI.

BIROUL OPERATIV