vineri, 28 septembrie 2012


UPDATE 13.20: Administraţia Prezidenţială nu a făcut niciun comentariu în legătură cu plecarea premierului Victor Ponta de la şedinţa CSAT. De asemenea, potrivit Mediafax, deşi de obicei imediat după începerea şedinţelor CSAT jurnaliştilor prezenţi la Cotroceni le erau remise cadrele video înregistrate de cameramanul oficial, în care puteau fi văzuţi participanţii la şedinţă, joi nu s-a întâmplat acest lucru.Victor Ponta a plecat de la Palatul Cotroceni la aproximativ 40 de minute de la începerea şedinţei CSAT. Potrivit unor surse citate de presă, motivul ar fi o ceartă cu Traian Băsescu.

UPDATE Şedinţă CSAT cu scântei. Ponta a plecat după ce s a certat cu Băsescu politica interna
Şedinţă CSAT cu scântei. Ponta a plecat după ce s-a certat cu Băsescu

Potrivit unor surse ale Antena 3, premierul Victor Ponta s-ar fi certat cu Traian BăsescuSedinta CSAT, convocată de către Traian Băsescu, reprezintă prima întâlnire dintre primul-ministru şi preşedinte după referendumul de demitere.
In momentul in care Traian Băsescu a dorit introducerea pe ordinea de zi a unui subiect de natura militara, Victor Ponta n-a fost de acord si a spus : “Pe mine sa nu va bazati pentru aceasta discutie!”. Apoi s-a ridicat de pe scaun si a parasit sala, scrie jurnalistul Radu Tudor, pe blogul său.
Invitat la emisiunea ”Ultima oră” moderată de Cătălin Striblea, premierul Victor Ponta a explicat ce l-a determinat să părăsească şedinţa CSAT, punând incidentul pe seama unor neconcordanţe legate de ordinea de zi şi a unor divergenţe de opinii cu preşedintele Traian Băsescu.
Prim-ministrul a declarat că permanenta problemă dintre dânsul şi preşedintele Traian Băsescu, nu i-a permis să rămână la şedinţa de joi a CSAT: imposibilitatea coabitării. De data aceasta, au existat trei mari motive care l-au determinat pe şeful Guvernului să părăsească şedinţa după doar 40 de minute. Primul a fost legat de ”înzestrarea armatei române.” ”Am avut o neconcordanţă legată de ordinea de zi cu preşedintele Băsescu. I-am transmis în scris faptul că nu sunt de acord cu unele materiale care urmau să fie discutate. A fost o problemă cu această strategie pentru refacerea imaginii României. A mai fost o problemă legată de modul în care se dorea interpretarea noii legi a concurenţei şi am avut o dispută legată de modul de înzestrare a Armatei Române. A fost o problemă de principiu. Preşedintele nu poate lua atribuţii ale Guvernului. I-am explicat şi la un moment dat l-am întrebat dacă nu e mai bine să mă retrag. Să nu ne certăm de faţă cu miniştriiAm constatat că opiniile mele şi ale Guvernului au fost luate în considerare şi nu s-a aprobat niciuna dintre propunerile propuse greşit de domnul Băsescu,” a explicat premierul. Dl Ponta a menţionat că diferenţele de opinii în privinţa armatei, nu erau legate de avioanele 16, ajungându-se la un consens în ceea ce priveşte acest subiect. Premierul a spus că pleacarea s-a nu a determinat oprirea şedinţei. ”Nu s-a blocat funcţionarea CSAT. Miniştrii au rămas la solicitarea mea,” a explicat şeful executivului.

PENTRU AMĂNUNTE ACCESAŢI  ŞI LINKUL : 

PREŞEDINTELE FILIALEI 1 BOTOŞANI A SCMD
Col (r) Mircea Comăneci