joi, 20 septembrie 2012

ANUNT IMPORTANT


                             Adunarea Generală a Filialei 1 Botoşani  
            
Va avea loc in data de : 24- SEPTEMBRIE- 2012 ora 11.00 
                    
la Cercul Militar Botoşani  
                                         
         ORDINEA  DE  ZI :
            1- Bilanţul activităţii filialei in perioada  2011- 2012- preşedinte
            2- Conţinutului proiectelor de hotărâri ale C.D.al S.C.M.D. pentru   CNR,
                        -  dezbateri, propuneri - vicepreşedinţii pe domenii,
            3- Stadiul desfăşurării acţiunilor în instanţă - vicepreşedinte  cu probl. juridice
            4- Alegerea / reconfirmarea membrilor Biroului Operativ, 
            5- Stabilirea mandatului de delegare pentru CNR din 26-27.10.2012,
            6- Executia bugetului filialei pe 2011- 2012vicepreşedinte trezorier
            7- Adoptarea şi semnarea memoriului către GUVERNUL ROMÂNIEI, Ministrului Ap.N., MI, SRI, Camerei Deputaţilor şi Senatului României
            8- Diverse, întrebări, discuţii...

Biroul Operativ 





PROPUNERE - VARIANTA FINALĂ  DE MEMORIU 

Domnului Prim Ministru VICTOR PONTA

Domnilor Guvernanţi,
Domnule Prim Ministru

1. Începând cu 01 ianuarie 2012, pensiile militare a 26.500 de pensionari militari aparţinând tuturor structurilor de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au fost diminuate drastic, de către guvernul Boc, cu avizul de constituţionalitate al CCR. Fiecare dintre noi am slujit necondiţionat, interesele statului Român zeci de ani, fără să fim umiliţi, minţiţi sau ignoraţi de politicieni. Criza economică care încă zguduie porţile democraţiei europene, nu a afectat, în drepturile de pensie, nicio altă  categorie profesională (în sensul diminuării prin lege a cuantumului acestora), în afara pensionarilor militari. Cunoaşteţi, ca şi noi, cei vătămaţi şi ignoraţi până în prezent, că prin OUG nr.1 /2011, s-a introdus în sistemul de revizuire şi recalculare al cuantumului  pensiilor militare, un criteriu artificial şi nedrept „principiul contributivităţii”. Acest principiu, nevând niciun element de sprijin în realitatea economico- financiară în care ne-am desfăşurat noi activitatea profesională, a produs discriminări şi nedreptăţi greu de suportat.
2. De la data primirii pensiilor diminuate (01.01.2012), acţiunile noastre în instanţe, continuă fără succese notabile, aceste instanţe motivând că legea prin care s-au decis aceste ”curbe de sacrificiu este constituţională”. Nu interesează pe nimeni gravitatea consecinţelor acestor „jafuri considerate legale” asupra nivelului de trai al camarazilor noştrii, iar apelurile noastre către politicieni şi dumneavoastră, guvernanţii de azi sunt auzite, dar nu ascultate şi soluţionate. Noi nu cerem nimic, în plus, faţă de drepturile noastre legitime şi fireşti.Cerem revenirea la normalitate. Salariile bugetarilor tăiate printr-o lege abuzivă şi discriminatorie (având avizul de constituţionalitate al CCR) vor reveni la normal, încă din acest an. Contribuţiile la sănătate, impuse abuziv au fost şi vor fi restituite. De ce oare nu acţionaţi şi pentru stoparea abuzului împotriva noastră? Nu cumva apreciaţi că este momentul ca şi demnitatea noastră să fie readusă la locul cuvenit?
3. Criza economico – financiară produce încă multe îngrijorări în cancelariile statelor europene şi nu numai. Cunoaştem eforturile dumneavoastră depuse pentru asigurarea funcţionalităţii instituţionale a României, în contextul ameninţărilor crizei, diversiunilor politicii interne, a constrângerilor şi presiunilor externe de toate tipurile. Sprijinim, prin toate căile democratice posibile, revenirea întregii societăţi la armonie şi normalitate.
4. Vă solicităm domnule Prim Ministru Victor Ponta să supuneţi atenţiei Guvernului României, în baza art. 115 din Constituţia României,  adoptarea, până la alegerile parlamentare din decembrie 2012, a unei  „Ordonanţe de Urgenţă” prin care abuzurile săvârşite împotriva celor 26.500 de pensionari militari cu pensiile diminuate artificial, abuziv, să înceteze, începând cu 01 ianuarie 2013. Proiectul unei asemenea Ordonanţe de Urgenţă a fost întocmit de Comisia pentru elaborarea actelor normative care reglementează reconstrucţia sistemului de pensii ocupaţionale. Vă reamintim, domnule Prim Ministru, că prin Decizia nr.125/16.02.2012, CCR a detaliat faptul reglementat şi prin legislaţia anterioară a pensiilor şi anume că „ O PENSIE AFLATĂ ÎN PLATĂ NU MAI POATE FI MODIFICATĂ PRINTR-O NOUĂ LEGE DECÂT PRIN MĂRIREA CUANTUMULUI ACESTEIA”!  De asemenea, vă reamintim că, în conformitate cu prevederile Dispoziţiilor  art.61  din Regulamentul Camerei Deputaţilor, în cadrul dezbaterilor plenului, premergător votului asupra Legii de aprobare a OUG nr.1/2011, trebuia pus în dezbatere AVIZUL nr. 32/103/2011, care cuprindea punctul de vedere favorabil, al Comisiei pentru Apărare, Ordine publică şi siguranţă Naţională. Nu a fost pus în dezbaterea plenului datorită atitudinii, rău voitoare, a Robertei Anastase. Acest aviz cuprindea amendamentele propuse de comisia respectivă, amendament ce face şi obiectul acestui memoriu.   . Această acţiune reparatorie supune efortul bugetar anual, la o sumă de aproximativ 20 milioane de euro.  Suma respectivă nu poate acoperi, în niciun caz  suferinţele noastre cauzate de impostorii care au crezut că pot scoate ţara din criză, pedepsind pe aceia care au reprezentat, decenii la rând, pilonii ei de susţinere. Procedând astfel, ne veţi scuti de chinurile luptei pentru căutarea dreptăţii într-o justiţie blocată prin intimidare, şantaj şi corupţie. Încălcarea drepturilor noastre asupra unei pensii muncite şi obţinute legal, prin schimbarea întregului sistem de recalculare şi revizuire, cu acţiune retroactivă, semnifică cea mai perfidă atitudine politică, fără precedent în istoria civilizaţiei. Avem convingerea că dumneavoastră, politicienii mai tineri, înţelegeţi mai corect nebunia şi răutatea cu care guvernul Boc şi-a revărsat ura, asupra noastră. Avem încredere, că dincolo de preocupările şi urgenţele  guvernării, vă aplecaţi asupra unui episod care ne-a lovit viaţa şi demnitatea, în mod intenţionat, într-o lume în care, România fără noi, va fi tot mai vulnerabilă şi expusă riscurilor regionale şi globale.
5. Domnule Prim Ministru,
Dacă doriţi o altfel de guvernare să manifestaţi amabilitatea şi voinţa de a repara politic, ceea ce guvernul de tristă amintire, cu vocaţie antinaţională a lui Boc, a săvârşit ca abuz politic împotriva noastră. Dacă doriţi, cu adevărat, o altfel de guvernare, să anihilaţi precedentul creat de guvernul Boc în încălcarea grosolană a dreptului de pensie şi să puneţi capăt tot printr-un demers de natură politică acestei agresiuni tendenţioase la adresa noastră. Noi am ieşit la pensie, la timpul respectiv în mod legal şi nu vom accepta justificarea artificială a incompetenţei guvernării de măsura diminuării cuantumului pensiei . Dacă doriţi să fiinţăm ca societate clădită pe principii fundamentale de drept nu ne mai consideraţi ”paria societăţii” şi binevoiţi, prin autoritatea guvernului, de a ne salva din zecile de mii de procese în care guvernul Boc ne-a determinat să intrăm. Dacă doriţi să daţi un exemplu de patriotism naţiunii nu ascultaţi toate lichelele parvenite ale societăţii şi nu condiţionaţi dreptul de pensie al unui militar în funcţie de „numărul de războaie locale şi mondiale” la care a participat. Dacă doriţi ridicarea naţiunii pe pilonii stabilităţii, consideraţi că şi armata de rezervă poate fi unul dintre ei şi aceasta trebuie să rămână unită nu dezbinată discriminatoriu, demnă şi nu aservită politicii, respectată şi nu hulită de unii infractorii deveniţi prezicători, analişti şi sfătuitori. 
Prin urmare, vă adresăm , în corpore, rugămintea de a da curs acestui memoriu, în numele dreptăţii, legalităţii şi al onoarei de care trebuie să se bucure, în viitor,  raporturile între cetăţeni şi consolidarea armoniei naţionale. Efortul financiar pentru stingerea acestui litigiu creat intenţionat de cei care au dorit dărâmarea naţiunii, pentru a satisface unele experimente josnice la adresa  noastră ca popor, se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro, anual. Acesta poate fi adunat din mărunţişul clandestin găsit în fişetele a 20 -30 de infractori, renunţând la 1% din evaziune fiscală anuală sau recuperând 5% din paguba pricinuită bugetului de stat, de către mafia cerealelor. Întăriţi, în acest scop, instituţiile de control ale statului de drept iar, în noi, veţi avea cel puţin , unul din pilonii veşnici, ai suveranităţii statului.

Cu respect, şi consideraţie

Urmează semnăturile preşedintelui Filialei şi ale tuturor membrilor care apreciază că este cazul să se implice în acest pas decisiv.”


PRELUAREA PROPUNERII PREŞEDINTELUI FILIALEI 1 BRAŞOV A SCMD  -
 (DAŢI DUBLU CLICK PE LINK)