luni, 24 octombrie 2011

GANDURI DE ZIUA OSTIRII 
      
     381.118 morti in campania din Est, 169.504 in campania din Vest, peste 1.000 ucisi la ocuparea Transilvaniei de Nord si 400.000 de expulzati, 14.000 de morti numai la Fantana Alba, in Rasarit si peste 1.000.000 de expulzati, 36.000 de cetateni romani masacrati la Kamenesck-Podolsk, 200.000 de evrei romani si un numar necunoscut de tigani deportati de Horthy la Auschwitz, 100.000 de tineri romani recrutati de armata ungara si abandonati in linia intai, spre a fi masacrati de rusi, 60.000 de femei duse ca sclave in Germania, 62.000 de romani basarabeni predati la cheie de “regele” Mihai lui Stalin, zeci de mii de romani ucisi de bombardamentele sovietice, apoi de cele americane, lichidati de agentii NKVD-ului sau de politia politica a Anei Pauker, etc. Cam acesta ar fi bilantul de sange pentru romani, al celui de-al doilea razboi mondial. Plus faptul ca tradarea de la 23 august 1944, prin devansarea evenimentelor cu 3 zile si anularea intelegerilor avute de Carol al II-lea cu Stalin, si de Maresal cu americanii, ne-au mai costat 6 divizii duse in prizonierat, ocuparea fara lupta a Capitalei abandonate de Mihai, apoi a intregii tari, statutul de tara infranta, obligata la despagubiri de 3 ori mai mari decat ale Italiei fasciste, plus 67 de ani de ocupatie straina si distrugere sistematica a natiunii romane de catre kominternisti si neokominternisti.
       Unica raza de speranta, 25 Octombrie 1944, prin jertfa Armatei romane, a fost intunecata de instalarea ocupatiei sovietice in Ardealul proaspat eliberat prin jertfa, ocupatia avand ca sluga credincioasa falanga fascista ungara, devenita peste noapte centrala bolsevica de la Cluj. Conditia restituirii Ardealului de Nord, negociata de Petru Groza, a fost acceptarea ca cetateni romani a celor 400.000 de fascisti unguri adusi din Ungaria in calitate de colonisti, in perioada 1940-1943 si crearea, ulterior, a regiunii Mures-Autonoma Maghiara.
       An de an, am aniversat 25 Octombrie ca Ziua Ostirii Romane! 25 Octombrie – eliberarea ultimei brazde! Am facut-o ca militari!
      Pentru prima data insa in istoria postbelica, nu o mai putem face pentru ca ni s-a rapit si aceasta calitate. Nu exista si vom lupta sa nu existe niciodata o zi a ”asistatului” sau a ”beneficiarului”!
      Pe 25 Octombrie, nu se va organiza nici o actiune de lupta sindicala pentru ca nu ne intereseaza razboiul de imagine dintre doi tradatori istorici ai natiei. Pe 25 Octombrie, SCMD nu va organiza si nu va participa la nici o actiune comemorativa decat in situatia in care suntem invitati oficial, de autoritati, ca militari in rezerva, pentru ca altfel ar insemna sa depunem coroane pe mormantul defunctei noastre calitati. Doar 170 de colegi, membri ai SCMD, si-au dobandit in justitie, definitiv si irevocabil, statutul de cadru militar in rezerva! Deocamdata!
      Pentru ca lumea sa ne cunoasca, vom participa in schimb la lansarea cartii “Pentagonul”, a dl. Col. (r) Gheorghita Teodorescu, o prima carte despre noi, cei care murim astazi degeaba, pe meleaguri straine, aparuta in Seria Noua a Colectiei ”Amintiri despre Noi”, aprobata de Consiliul National al Reprezentantilor SCMD, la 19.10.2011. Evenimentul va avea loc pe 25 octombrie, ora 18.00, la Cafeneaua Liberala din Str. Doamnei, nr 9 (vis-à-vis de BNR).
      Si mai contribuim la rememorarea sentimentelor care i-au insufletit pe ostasii romani la 25 Octombrie 1944, transmitandu-le tuturor celor care mai simt romaneste, mesajul peste timp al ultimului mare conducator al neamului: “Fii om, fii drept si recunoaste ca, deasupra ambitiilor si intrigilor si urilor este Patria, este vesnicia Neamului si ca acolo trebuie sa ne intalnim intotdeauna, chiar daca nu ne intelegem de fiecare data!” (Ion Antonescu, “Catre romani”).
      Iar daca politicienii de Dambovita se simt oripilati de cuvintele celui tradat si ucis cu complicitatea ”Sarbatoritului”, le transmitem acelasi mesaj in viziunea politicianului care ar trebui sa le fie model, Ion I.C. Bratianu: “In chestiunile cele mari, in acele de ordin moral care stapanesc viitorul unui neam, de care sunt legate interesele lui supreme de onoare si de nationalitate, nu pot fi preturi de tocmeala, nu pot fi motive de oportunitate ca sa te hotarasca a le compromite, coborandu-te de pe taramul inalt si sigur al principiilor. Oricare ar fi vicisitudinile zileleor si anilor, oricare ar fi durata lor, vine ora rasplatei.”
       Sa dea Dumnezeu sa vina aceasta ora, pentru ca suntem intr-un moment al tradarii natiunii de catre politic, aproape identic cu acela din 28 iunie 1940, cand politicienii au ignorat dorinta militarilor de a apara tara cu armele, prilejuindu-i ultimului mare rege al Romaniei, Carol al II-lea (1930-1940) rostirea reprosului valabil si astazi: “De ce oare romanii nostri n-au nici cea mai mica doza de orgoliu national, in aceste clipe intr-adevar grele?”
       Speranta SCMD este ca generatiile actuale de romani vor da raspunsul potrivit pe 24 ianuarie 2012!
Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

     Sindicalistii militari in rezerva botosaneni nu vor participa la festivitatile de sarbatorire a zilei de 25 Octombrie in acest an, pe plan local, in semn de protest fata de actiunile actualei vremelnice "puteri portocalii" de denigrare permanenta a onoarei si demnitatii noastre de militari rezervisti.
      Gandul nostru se indreapta cu  piosenie catre  botosaneanul nostru  "General - Erou Gheorghe Avramescu",  care la 25 Octombrie 1944, in calitate de comandant al Armatei a 4-a se   adresa militarilor din subordine, în Ordinul de Zi nr. 104 al aceleasi zile, astfel:
     “La chemarea ţării pentru dezrobirea Ardealului rupt prin Dictatul de la Viena aţi răspuns cu însufleţire şi credinţă în izbânda poporului nostru, tineri şi bătrâni aţi pornit spre hotarele sfinte ale patriei şi cu piepturile voastre aţi făcut zăgaz neînfricat duşmanului care voia să ajungă la Carpaţi (…). Zdrobit de focul năpraznic al artileriei şi de necontenitele voastre atacuri, inamicul a fost izgonit din Ardealul scump (…), eliberând astfel ultima palmă de pământ sfânt al ţării”.      
       Redam in continuare, un fragment  din continutul  
ORDINULUI DE ZI AL COMANDANTULUI ARMATEI A 4-A ROMANE  nr. 392 bis, din 29 octombrie 1944:
       "Prin ploi, prin noroaie şi drumuri desfundate, zi şi noapte aţi luptat cu un duşman dârz şi hotărât şi l-aţi învins.
      Azi, când avangărzile trec pe pământ străin, pentru desăvârşirea înfrângerii definitive a duşmanului, gândul meu se îndreaptă către voi, cu dragoste şi admiraţie pentru faptele voastre de arme. Peste veacuri veţi fi slăviţi, voi ofiţeri şi ostaşi care aţi eliberat Ardealul.
        Pe cei care au căzut la datorie îi vor preamări urmaşii şi numele lor va fi scris în cartea de aur a neamului.
       Încrezători în destinele neamului şi luând pildă de la cei ce au pus patria mai presus decât viaţa, continuăm lupta strâns uniţi în jurul steagului şi a tronului.
Comandantul Armatei 4
General de corp de armată Gheorghe Avramescu”

       02 martie 1945, a fost ultima zi cand a mai fost vazut in viata la comanda Armatei a 4-a , intrucat,  in drum spre comandamentul sovietic din Cehoslovacia, isi gaseste sfarsitul, intr-un bombardament inamic, in conditii neelucidate nici pana azi.
         Personalitatea acestui brav erou, va ramane vesnic in memoria ostirii romane, constituind un exemplu demn de urmat pentru generatiile urmatoare.
         In memoria sa, prin contributii personale, revervistii botosaneni au dezvelit acum un an un bust, in parculetul, care-i poarta numele, din apropierea Cecului Militar si a Bibliotecii municipale.
        In curand vom publica si lansa o lucrare bibliografica sub semnatura colegului nostru Lt.col.(r) dr. Sergiu Balanovici, data la care vom constitui si "Fundatia General Gheorghe Avramescu"

Biroul Operativ al Filialei 1 Botosani a SCMD

vineri, 21 octombrie 2011

REZOLUTIA Consiliului National al Reprezentantilor SCMD Alba Iulia - 20.10.2011

            Intrunit statutar in zilele de 18-20 octombrie 2011, la Alba Iulia, Consiliul National al Reprezentantilor SCMD (CNR) a votat in unanimitate, la primul punct al ordinei de zi, raportul privind activitatea desfasurata de SCMD in perioada iulie 2010-octombrie 2011, raport prezentat de catre presedintele SCMD. La dezbaterile pe marginea raportului s-a aprobat initiativa Comitetului Director (CD) de a se acorda un cuantum de 30% din cotizatii catre filiale, cuantum care va ramane acelasi si in anul 2012. In mod expres, acelasi cuantum pentru anul 2012 a fost dezbatut si votat la sfarsitul lucrarilor. S-a votat, de asemenea, ca filialele mici si cele nou infiintate sa fie, ca si pana acum, sprijinite financiar pentru desfasurarea activitatilor sindicale.
          
       CNR a aprobat decizia luata de catre Comitetului Director in anul 2011, de a se sprijini cu o suma de bani familiile membrilor SCMD, in caz de deces al acestora, la cererea filialelor. Prin vot unanim s-a hotarat sa se acorde acest ajutor si in 2012, cuantumul fiind stabilit in functie de disponibilitatile financiare ale SCMD.

          La punctul 2 al ordinei de zi a fost dezbatut Regulamentul de organizare si functionare a SCMD (ROF). Dupa ample dezbateri, propunerile de modificare si completare au fost introduse imediat in cadrul proiectului si, in final, ROF a fost aprobat cu majoritatea voturilor (s-a inregistrat un singur vot impotriva).

           S-a votat ca punctele 4 si 6 ale ordinei de zi, respectiv prezentarea bilantului contabil pe anul 2010, rezultatul controlului intern si proiectul de buget de venituri si cheltuieli, sa fie prezentate prioritar. Acestea au fost sustinute de catre vicepresedintele SCMD, Gl. Mr. (r) Nastase Constantin, care a raspuns si intrebarilor privind masurile luate de CD, acestea fiind votate in unanimitate.

           La punctul 5 al ordinei de zi, s-a constatat ca adoptarea ROF-ului face imposibila continuarea activitatii Comisiei de cenzori, date fiind noile cerinte legale. In aceasta situatie, CNR a aprobat atat activitatea comisiei cat si solicitarea membrilor comisiei de a li se retrage aceasta calitate. A fost aleasa o noua Comisie de cenzori in urmatoarea componenta:

           1. Lt. Col. (r) Sturza Alexandru – Filiala 1 Deva
           2. Mr. (r) Ghinescu Cornel – Filiala 1 Ploiesti
           3. Mr. (r) Balaiita Sorin – Filiala 1 Alexandria 

           In prima sa sedinta, comisia de cenzori si-a desemnat presedintele, in persoana dl avocat Balaiita Sorin, care are si calitatea de expert contabil autorizat.
          
           La punctul 7 al ordinei de zi – hotarare asupra petitiilor, apelurilor si propunerilor adresate CNR in perioada iulie 2010-octombrie 2011, CNR a luat in discutie cererile de demisie ale Lt Col (r) Cobuz Elena, vicepresedinte SCMD si Col. (r) Monac Constantin, Secretar general al SCMD. CNR a aprobat in unanimitate decizia CD de a se proceda in conformitate cu Statutul si legislatia in vigoare, respectiv suspendarea pe un an de zile a celor doi petitionari, acestia urmand sa-si pastreze calitatea de membri ai SCMD.

          De asemenea, a fost prezentata situatia doamnei vicepresedinte Lt. Col (r) Winzer Ana, a carei suspendare a fost prelungita pentru inca un an, masura care se incadreaza in competentele CD.

           A fost dezbatuta si petitia Col. (r) Icleanu Dragos, membru SCMD, transmisa prin e-mail, decizia CNR fiind aceea ca dl Col. Icleanu sa fie pus in discutia Adunarii generale a Filialei Sector 6 Bucuresti, care va informa CD cu privire la masurile luate impotriva domniei sale. La acest punct, s-a propus, din partea filialelor teritoriale si s-a votat in unanimitate ca filialele sa ia masuri imediate impotriva membrilor care au continuat si continua sa pericliteze prin activitatea lor, desfasurata in interes personal sau extern, imaginea si existenta sindicatului. S-a votat in unanimitate sa se ia masuri impotriva acelora care au sustras si refuza sa predea documente apartinand sindicatului. S-a votat in unanimitate sa se ia masuri impotriva celor vinovati de scurgeri de informatii din Sindicat si, de asemenea, masurile legale impotriva celor care au de restituit sume de bani sau bunuri materiale, obiecte de inventar si active fixe apartinand sindicatului.

          La propunerea filialelor din teritoriu s-a votat cu majoritate de voturi (3 voturi impotriva, din parte filialelor din Capitala), sa fie anulat fondul de premieri de 10% din sumele destinate filialelor, acestea urmand sa valorifice cele 30 de procente care le revin, exclusiv pentru activitatile de sindicat, chirii, etc.

           La propunerea presedintelui SCMD, CNR a aprobat in unanimitate ca SCMD sa se implice cu toate fortele in lupta impotriva reformei administrativ-teritoriale - premisa a desfiintarii Romaniei prin federalizare, si pentru sustinerea oricaror initiative de referendum in aceasta chestiune.

           CNR a aprobat in unanimitate solicitarile CD privind:
· Mandatarea CD pentru aprobarea, la inceputul anului viitor, in functie de incasari, a proiectului de buget;
· Trecerea, acolo unde este cazul, de la conventii civile la contract de munca pentru personalul tehnic al SCMD, cu respectarea legislatiei in vigoare, prin organizarea de concursuri, pentru ocuparea functiilor remunerate si incheierea de contracte de munca numai pe perioade determinate.

           S-a constituit, conform punctului 9 al ordinei de zi, Comisia de solutionare a contestatiilor, formata din:

        1. Col. Racasan Stefan – Vicepresedinte SCMD
        2. Col Tudosie Stefan – Presedinte Filiala 1 Sibiu
        3. Plt Adj. Petcu Daniela – Presedinte Filiala 1 Sector 5 Bucuresti
        4. Col Pricina Valeriu – Vicepresedinte SCMD
        5. Col Iancu Valerica- Presedinte Filiala 1 Sector 2 Bucuresti
        6. Col Gurau Petru – Presedinte Filiala 1 Braila
        7. Cpt Cdor Burneiu Dorel – Presedinte Filiala 1 Caracal
        8. Col Aromanesei Radu – Presedinte Filiala 1 Timisoara
        9. Col. Mandasescu Horatiu – Vicepresedinte Filiala Sector1 Bucuresti
       Aceasta comisie urmeaza sa-si aleaga presedintele, la prima sa sedinta.

         In ceea ce priveste strategia SCMD pe 2012, conform aprobarii de modificare a ordinei de zi, punerea in discutie a acesteia a inceput in seara zilei de 19.10.2011, prin abordarea relatiilor cu partenerii de dialog social, si a continuat in sedinta din 20.10.2011.

          S-a subliniat necesitatea actionarii in vederea incheierii de contracte cu statut preferential pentru membrii SCMD, cu societati comerciale, banci si alte firme in vederea absorbtiei ca forta de munca si calificarii, acolo unde este cazul, prin cursuri gratuite pentru membrii SCMD.

           In ceea ce priveste sanatatea, s-a aprobat actionarea in instanta de judecata a Guvernului, pentru nerespectarea prevederilor legale privind asistenta medicala gratuita pentru militari si familiile lor precum si neasigurarea gratuita a medicamentelor.

 
           Referitor la patrimoniul Armatei, s-a aprobat generalizarea eforturilor de aparare si recuperare a proprietatilor imobile care au apartinut organizatiilor si structurilor militare.

          Un obiectiv important va ramane in continuare primirea de noi membri si diversificarea metodelor de asistenta juridica, sub coordonarea si strategia unica elaborata de catre Departamentul juridic al SCMD pentru fiecare proces in parte. Aceasta este o dorinta expresa a tuturor reprezentantilor filialelor, pentru ca numai sub coordonarea stricta a Departamentului juridic membrii SCMD pot fi protejati in relatiile cu Guvernul si avocatii. Activitatea Departamentului juridic a fost expusa pe larg de catre Lt Col (r) Caloian Monica, sef al departamentului, care a raspuns pe larg tuturor intrebarilor in scopul clarificarii strategiei SCMD in acest principal domeniu.

           De asemenea, obiectiv prioritar va ramane atragerea societatii civile si organizarea acesteia pentru actiune, in jurul programului numit PLATFORMA CIVICA, sprijinirea sau nu a unor canditati la viitoarele alegeri fiind conditionata de adoptarea de catre acestia a respectivului program. Pe larg, dupa ce presedintele SCMD a adus clarificari in ceea ce priveste strategia coordonarii de catre SCMD a societatii civile, Col (r) Pricina Valeriu, vicepresedinte SCMD, a explicat strategia SCMD in domeniul contracararii ofensivei imagologice si psihologice declansata de Guvern impotriva pensionarilor militari - in mod special, si a pensionarilor - in general, dar si a salariatilor, atragand atentia ca SCMD incepe sa devina un obiectiv prioritar strategic al Puterii, de infrangere a oricarei rezistente.

         La concluzii, presedintele SCMD a subliniat ca, pornind de la un mic grup de militari in rezerva, SCMD a ajuns deja un fenomen social de masa si un fenomen istoric, pentru cea mai mare parte a natiunii romane el reprezentand ultima speranta, iar pentru fortele politice, un partenere de dialog si negocieri.

        Textul rezolutiei a fost prezentat, discutat, completat si aprobat la incheierea lucrarilor CNR.

Alba Iulia, 20.10.2011

Preluare de la BRASOV


OBEDIENŢĂ PERICULOASĂ

                            Dragi camarazi!
      Încerc, de mai multă vreme, să înţeleg raţiunea manifestărilor noastre individuale şi colective, în cadrul SCMD. De regulă, caut să evadez din limitele unui pragmatism îngust generat de conjunctura existenţială şi să formulez unele raspunsuri la ceea ce ni se întâmplă nouă, militarilor în rezervă. Dacă anii care vor veni ar constitui o abstracţie pentru noi, poate ar trebui să ne resemnăm, din fericire însă, vor fi anii pe care suntem datori să-i trăim şi să le înfruntăm greutăţile inevitabile. Ne-am construit cu toţii, în ultimii 21 de ani, un prezent mincinos şi propagandistic, întemeiat pe speranţele unui viitor capitalist şi prosper. Atributele noastre de demnitate, de eroism, de glorie şi nobleţe au fost diluate în economia de piaţă în care totul „miroase a bani”. Din conştiinţele noastre au dispărut treptat, tendinţele de însumare a idealurilor nobile comune şi ne-am încolonat cu toţii, la coada sărăciei pe care guvernanţii ne-au pregătit-o cu migală, în deceniile postrevoluţionare. În acest peisaj de imoralitate socială neasumată, trăim în mod repetabil, umiliri şi ofense rar închipuite, sub domnia micului compromis faţă de clientela politicului. Mergem spre nicăieri, cu un sentiment al seninătăţii rar închipuit, în timp ce , în jurul nostru, puterile răului, mafia politică, sărăcia, bolile, lipsa de perspectivă provoacă continuu un sindrom social depresiv care distruge colectivismul naţional şi ne mână „ca pe nişte vite” spre un tărâm ce nu corespunde principiilor şi dezideratelor noastre. Tânjim după un model autentic al omului contemporan la al cãrui strigăt de revoltă să ne trezim instantaneu din postura de surzi, suspiciosi, neîncrezãtori şi absenţi . Emil Cioran în „Schimbarea la faţă a României” spunea „Toate revoluţiile s-au făcut în numele mizeriei şi împotriva ei”. Paradoxal, Revoluţia din Decembrie1989, nu a reuşit nici mãcar să amelioreze aceste suferinţe dimpotrivă, le-a amplificat, iar românul de rând, mânat orbeşte de iluzia că a venit, în sfârşit şi pentru el ziua libertăţii, constatã că în numele ideii de egalitate se ascund cele mai monstruoase inegalităti sociale, politice si economice. De fiecare dată, propaganda politică mincinoasă a răstălmăcit totul, promovând concepte uzate moral precum „vointa poporului”, „grija pentru om” , „solidaritate” ascunzând cu abilitate realitatea suferintei noastre. Mihail Eminescu, referindu-se la presiunea internatională a marilor puteri exercitatã asupra naţiei noastre, spunea că: „frumoasa şi bogata Românie nu va avea alt rezultat, decât prefacerea într-un fel de ţarã internaţionalã în faţa tuturor şi a nimănui, în mlaştina de scurgere a elementelor economiceşte şi moraliceşte nesănătoase ale lumii întregi“. Acest pericol, din păcate, poate fi sesizat şi astăzi în forme mai subtile, frumos ambalate, aparent tentante însă devastatoare din punctul de vedere al pierderii identităţii noastre naţionale. Şi noi continuăm să ne cântăm suferinţa în doine de jale şi balade în timp ce guvernanţii ne sugrumă şi ne închid în ţarcurile legilor lor.
      În acest context deloc optimist, a apărut pe scena societăţii civile romaneşti, sindicatul nostru militar.
                                        Dragi camarazi!
       Asupra noastră, a romanilor, a apăsat, de-a lungul vremurilor un puternic mecanism represiv, care ne-a obligat să găsim forme periferice sau camuflate de opoziţie. După revoluţia din Decembrie 1989, societatea civilă autohtonă, incapabilă de o reacţie civică organizată, s-a retras catre o opozitie difuză, manifestată la nivel individual şi în domenii din ce in ce mai diverse şi mai greu de controlat şi sancţionat de către opresor. Majoritatea cetăţenilor şi-au manifestat succesiv, nemulţumirile faţă de „cei care şi-au făcut plinul” fiind la Putere, cerând opozanţilor să-i înlăture, după care ciclul s-a repetat. Ne-am bălăcit timp de 21 de ani, în mocirla mizeriei morale în care, pe baza reglementărilor impuse din afară, am dezvoltat şi proliferat minciuna, lăcomia şi hoţia, nesimţirea şi iresponsabilitatea socială şi naţională. Noi, militarii în rezervă, alături de cetăţeni, ne-am manifestat opoziţia prin diverse atitudini private, iar în anul 2009, am hotărât, prin înfiinţarea SCMD, să punem capăt obedienţei pe termen lung. Lipsa unui spirit civic comun, exersat în timp, a impus apariţia unor lideri militari capabili să cumuleze energia unei deşteptări la scară publică. Aşa a apărut SCMD. Prin apariţia acestuia, am întrevăzut cu toţii o schimbare benefică, generată de conştiinţele noastre, inteligente şi de bună credinţă, aflate în afara spectrului politic. Profitând de turbulenţele mediului internaţional, regimul politic portocaliu a invocat criza economico-financiară pentru adoptarea unor măsuri discreţionare, izolând România de cele mai mari puteri economice şi politice ale Europei civilizate. În ianuarie 2011, camarazii noştrii au constatat că abuzurile puterii politice nu mai pot fi stopate sau măcar limitate şi au început protestele. În propaganda politică mincinoasă a puterii, liderii SCMD au fost imediat catalogaţi „vânduţi” sau „nebuni” pentru simplul motiv că transmiteau în spaţiul public următorul mesaj : ”cei care guvernează această ţara au spulberat credinţa că sistemul nostru democratic parcurge un proces ireversibil de aliniere la principiile constituţionale şi europene , subsumate drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”. Speriaţi de unitatea noastră morală şi acţională, liderii portocalii au găsit cheia rezolvării conflictului şi, peste procesul de recalculare a pensiilor militare, a suprapus procesul de revizuire, ca instrument de corectare a abuzurilor. Procesul de revizuire s-a concretizat deocamdată, cu o „lista de iluzii” publicată oficial, de M.Ap.N. Pe această listă s-au regăsit, într-o postură fericită, peste 90% dintre camarazii noştri care au „lăsat garda jos” şi s-au retras în confortul cotidian obişnuit. Aceştia s-au retras cu dibăcie din acţiunea civică de sancţionare a abuzurilor şi acum privesc, cu o oarecare reţinere, la mişcările noastre strategice de activare naţională a Platformei civice.
                                        Dragi camarazi!
     Ne-am educat şi instruit într-un peisaj militar în care interesul naţional a dominat în totalitate conştiinţele şi atitudinile noastre. Prin onoarea şi demnitatea noastră am reuşit să facem front comun pentru apărarea ideii de justiţie şi dreptate şi condamnarea acţiunii de sărăcire a populaţiei după un plan ticălos. De asemenea, prin vocea noastră am atras atenţia asupra concentrării puterii politice în mâinile unui grup restrâns clientelar, lipsit de legitimitate. Am condamnat jefuirea resurselor acestei ţări împărţite cu o veselie iresponsabilă de către aleşii actualei puteri. Zilele trecute posturile de televiziune relatau cazul unui fost lider local al PD-L, care, cocoţat de partid în fruntea Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor din Braşov a fost reţinut şi apoi arestat pentru 29 de zile de procurorii DNA, fiind acuzat că a cerut de la administratorul unei firme 300.000 de lei pentru emiterea unei autorizaţii de funcţionare. Individul cu pricina a fost prins în flagrant, în timp ce primea suma de 60.000 euro. De fapt, cunoscându-i năravul, şi modul în care a fost numit, mă aşteptam la un asemenea epilog nefericit pentru el şi partid. Dumneavoastră , stimaţi pensionari militari în cât timp strângeţi din pensie 60.000 de euro? Şi atunci, dacă o viaţă de om aţi muncit şi prin sudoarea frunţii şi sacrificiile familiilor v-aţi câştigat existenţa, de ce aţi lăsat garda jos? Nu cumva propaganda politică mincinoasă şi promisiunile tentante v-au plasat în expectativă?
    Cum puteţi accepta existenţa unei legislaţii impredictibile şi ilegitime care se îndepărtează de la principiile democraţiei, de bunul simţ şi echitatea socială? Cum puteţi accepta ca un judecător care este chemat să aplice o lege mai înaltă, cea relativă la drepturile omului şi la principiile Uniunii Europene, nu o aplică, deşi prin aderare la aceste legi, România a renunţat la suveranitatea sa? Logica mea simplă îmi spune că atunci când legea internă este greşită, ilegitimă, lipsită de sens, dreptul se realizează în contra legii, pentru ca legea încalcă principiul echităţii şi bunul simţ comun. Legea este efemeră, în timp ce dreptul este etern, căci dreptul este modul în care trebuie organizată pacea socială. Judecatorul nu are doar dreptul de a interveni, ci chiar obligaţia constituţională de a realiza dreptul. Noi, militarii în rezervă, cetăţeni obişnuiţi, am fost instruiţi astfel pentru a înţelege că democraţi înseamnă drepturi individuale transformate zi de zi în fapte şi nu doar sloganuri politice ori activitati ale administratiei cu caracter de miluire electorală. Prin acţiunile declanşate în instanţele interne am aşteptat o reacţie eficientă a legiuitorului sau a instituţiilor, ca soluţie la problemele proprii (jefuirea pensiilor militarilor şi schimbarea arbitrară a statutului de militar în rezervă), numai că această reacţie este mult întârziată. Am atacat în justiţie abuzurile în mod individual, dar şi în procese colective, cu multă forţă şi convingere. Educaţi şi informaţi, ne-am putut cunoaşte drepturile apelând la justiţie, ne-am angajat avocaţi capabili de a realiza o dezirabilă egalitate a armelor în proces. Faţă de această realitate a asocierii în vederea apărării drepturilor noastre individuale, reacţia instituţiilor statului şi reacţia tribunalelor a fost în mare parte anacronică, în contra-timp cu vremurile. Atitudinea pare a se schimba în tribunale întrucât, pe de o parte oamenii au reânceput să creadă în justiţie, ca ultim resort în lupta lor pentru drepturi, iar judecătorii au început să înlăture de la aplicare, legi sau clauze contractuale ilegitime. În lupta noastră sindicală pe acest subiect (jefuirea pensiilor militarilor) am convingerea fermă că jaful va fi oprit şi, ulterior sancţionat. Prin imaginile alăturate promovez, ca întodeauna, spiritul nostru puternic de unitate.

                              Dragi camarazi!
    În zilele de 18,19 şi 20 octombrie voi participa la Adunarea generală a reprezentanţilor SCMD, la Alba Iulia. Ştiu că sunteţi pregătiţi pentru a scoate în evidenţă, unele fapte şi atitudini care v-au nemulţumit pe parcursul existenţei SCMD. Partidele noastre „originale şi pitoreşti” care s-au înfiinţat de 21 de ani, sunt susţinute, unele de camarila mafiotă iar celelalte, de baronii locali. Cu toate aceste fundamente financiare, economice şi propagandistice partidele şi liderii lor derulează proiecte politice cu grave erori şi impact periculos asupra interesului public. Împotriva lor să vă manifestaţi nemulţumirea, împreună cu noi , liderii pe care i-aţi ales! Este necesar să transmitem colegilor noştri pe care îi reprezentăm că am rămas oameni cu principii şi suntem în măsură să le apărăm demnitatea. Nu ură ci dragoste, nu dezbinare ci solidaritate , nu egoism ci generozitate! Fără asemenea aspiraţii nu ne mai putem ridica , ci vom rămâne doar la nivelul visurilor amăgitoare care nu se împlinesc, decât în foarte mici excepţii întamplătoare, conjucturale .

Preşedintele SCMD, Filiala 1 Braşov

Gl.mr.(r). Prof univ. Dr. Petrişor Mandu

Mesaj pentru creduli, referitor la o initiativa legislativa de modificare a ... OUG nr.1/2011 (?!)

       Cu entuziasm juvenil, ca sa nu spunem cu mandrie patriotica si revolutionara, niste domni/doamne au postat pe internet, in facsimil, un Proiect de initiativa legislativa depus la Biroul Permanent al Senatului, pe data de 05.10.2011. Proiectul se intituleaza:”Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.1/2011, privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala”.
        Prima intrebare menita sa spulbere entuziasmul credulilor care s-ar putea bucura vazand nazdravania:
- Oare chiar nu stiu credulii care au inventat aceasta gaselnita propagandistica si cei care au semnat-o, poate de buna credinta, ca initiatori (deputati si senatori) ca respectiva Ordonanta nu mai exista de luni bune, devenind, dupa ce a fost votata la doua maini, prin publicare in MO nr.511/19.07.2011 – Legea nr.165/2011?
- Oare sa nu priceapa aceeasi, plus papagalii care s-ar putea bucura ca nu poti amenda ceva ce nu mai exista?
- Presupunand ca zabaucii nu stiu ce fac, oare nu-si dau seama, aceeasi papagali care se bucura, ca o astfel de initiativa chiar in “procedura de urgenta” zace vreo doi ani prin Parlament, pana este trantita definitiv (a se vedea proiectul depus in noiembrie 2009 pentru amendarea Legii 329/2009, depusa in noiembrie 2009 si respinsa in iunie 2011)?
- Oare nu inteleg cei manipulati, indusi in eroare, ca aceasta bizara initiativa inseamna acordul nostru definitiv, cu despartirea de statutul de militar, cu acceptarea statutului de civil –”beneficiar” al unei pomeni, pentru totdeauna, in baza punctului de pensie?
        Punctele 1 si 2, adica amendamentele sunt superbe! Preiau, fara jena, o parte din ultimatum-ul SCMD din 24 ianuarie a.c., insa numai acea parte care se refera doar la cuantum: pensiile scazute, in baza ilegalei recalculari, sa revina la cuantumul din decembrie 2010, iar cele marite propagandistic sa ramana asa. Dar aici se opreste asemanarea pentru ca intervine imediat lipsa crasa de cunostinte juridice, prin adaugirile: “…dar nu mai mare de 8000 lei…” - de ce nu 6, sau 10, sau 15.000? - “pe toata perioada in care pensia calculata in baza metodologiei de revizuire (care din ele?- n.n.) si a valorii punctului de pensie este mai mica decat pensia cuvenita in decembrie 2010”.
       Bai, “neicusorilor”, daca punctul de pensie a fost de 738, 28 lei in 2010 (cand nu ne privea, pentru ca eram militari in rezerva), este de 732,8 lei astazi si va fi de 540 lei in ianuarie, cum poti impune un cuantum fix, ala din decembrie 2010, cand pensia ta de civil amarat va scadea cu o treime, prin scaderea punctului de pensie? Asta este aritmetica Robertei Anastase si gandirea geniala a dnei Lupu!...
       Cu un aplomb deosebit, creatorii acestei bizarerii ii asigura, practic pe domnii Igas, Maior si Oprea ca, citam “miile de procese aflate in prezent pe rolul tribunalelor si curtilor de apel din Romania, multe dintre acestea castigate de reclamanti din prima instanta” nu-i vor mai deranja pe opresori, deoarece “adoptarea prezentei propuneri legislative ar duce, de indata, LA LIPSIREA DE OBIECT (expresia din raspunsurile standard la contestatiile noastre –n.n.) a cauzelor respective”.
      Atragem atentia fericitilor cu duhul ca ”lipsita de obiect” a fost OUG nr.1/2011 si este actuala Lege nr.165/2011, care si-au propus sa revizuiasca deciziile de pensie nule de drept, date in plina perioada de suspendare definitiva si executorie a recalcularii, ilegal, in perioada 27 decembrie 2010 – 06 ianuarie 2011. Drept dovada, SCMD a castigat aproape 3000 de procese in prima si a doua instanta, din cele 21.753 deschise si a castigat 111, definitiv si irevocabil, in recurs impotriva guvernului. Prin urmare, 111 membri SCMD nu mai sunt “asistati”, “beneficiari”, ci au redevenit, prin dovedirea lipsei de obiect a Legii 165/2011 (fosta OUG nr.1/2011) si desfiintarea statutului de lege unica a Legii nr.263/2010, din nou MILITARI IN REZERVA, CU PENSII MILITARE DE STAT, IN BAZA LEGILOR 164/2001 SI 179/2004.
      Pentru cei care se tem ca valul de decizii de pensii revizuite, cu scaderi masive de cuantum, care ne va lovi in noiembrie–decembrie 2011, ii va nenoroci in ianuarie 2012, SCMD a pregatit singura solutie de prelungire a acordarii cuantumului actual al pensiilor, pana la solutionarea definitiva in justitie - recurgerea la ordonanta presedentiala.
       Speranta noastra este sa revenim toti la statutul de militar in rezerva, si pensiile noastre sa creasca proportional cu cresterile salariale ale activilor, nu sa ramana batute in cuie sine die, cum nu s-au gandit initiatorii acestei trasnai juridice.
      Mai mult, atragem atentia legiuitorului ca, in loc sa se economiseasca, déjà s-au cheltuit in plus 100.000.000 de euro cu experimentele pe spinarea rezervistilor. Oare initiatorii nu s-au gandit si la impactul financiar pe care-l implica acesta aberatie care ii nenoroceste, definitiv, pe rezervisti, pecetluidu-le statutul de civili?
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
        impreuna cu Comitetul de organizare a Consiliului National al Reprezentantilor SCMD

NOTA:
Comitetul de organizare a Consiliului Natiomal al Reprezentantilor SCMD a fost abandonat de catre consilierul parlamentar Col (r) dr. Constantin MONAC – Secretar General al SCMD, declarat autor al “conceptiei” de modificare a OUG 1/2011, autodeclarat mare iubitor al sindicalistilor militari, dar care nu ezita sa-i ameninte, citam:

         “In temeiul prevederilor legale enuntate in continutul solicitarii mele de demisie va rog inca odata sa o supuneti atentiei CNR ce se va intruni in zilele de 18-19.10.2011 (activitate la care sarcinile de serviciu nu-mi permit sa particip), si sa-mi trimiteti in termenele legale: 1. Extras din procesul-verbal al sedintei CNR. 2. Hotararea judecatoreasca privind degrevarea mea de calitatile si functia detinute in cadrul S.C.M.D.

        In cazul in care nu se va da curs solicitarii mele de demisie voi fi nevoit sa ma adresez in nume personal instantei de judecata competente (Judecatoria Sectorului 1) pentru a hotara eliberarea mea din calitatile si functiile detinute in S.C.M.D.Pentru o astfel de situatie nedorita prezenta scrisoare constituie procedura prealabila.”

luni, 10 octombrie 2011

ECOURI DE LA MITINGUL DE LANSARE A PLATFORMEI CIVICE








TESTAMENT NESCRIS



         La mitingul din ziua de 7 octombrie ar fi vrut să vină şi fratele meu, cpt.(r.) Lică Dorel deşi nu era sindicalist şi nici pensionar militar întrucât, printr-un nefericit concurs de împrejurări, părăsise armata după 9 ani de slujire a patriei sub drapelul de luptă tricolor. Cu un destin nefericit, a ajuns să-şi câştige existenţa ca agent de pază la o instituţie de stat, unde i se oferise şi cazare. Dar urmărea cu atenţie activitatea S.C.M.D. şi era convins că foarte curând acesta va deveni o forţă de neoprit.

   La miting însă n-a putut să ajungă. A ascultat îndemnul preşedintelui ţării de a pleca într-o lume mai bună şi pe al premierului de a părăsi pe cale naturală sistemul, astfel încât în ziua de 3 octombrie 2011 s-a dus să se odihnească pe veci alături de părinţi.
     Bolnav fiind, în ultimele zile de viaţă mi-a împărtăşit convingerile lui despre cum trebuie acţionat pentru înlăturarea cancerului portocaliu din trupul societăţii româneşti.
    Mafioţii aceştia conduşi de diabolicul marinar – spunea el –cunosc foarte bine psihologia poporului român, definit de fatalismul ciobanului mioritic şi de deloc măgulitoarea trăsătură moştenită de la geto-daci : aceea subliniată de Herodot, părintele istoriei, care observa că cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci erau incapabili de a se uni în cuget şi în simţiri. Această dezbinare a noastră o cultivă geniul răului din fruntea ţării care a reuşit să asmută toate categoriile sociale unele împotriva altora, ba a reuşit chiar să învrăjbească şi militarii între ei – spunea cu obidă fratele meu. Totuşi, pe români îi poate uni ura împotriva dictaturii, ca în 1989, sau pericolul dispariţiei statale ca în 1917 la Mărăşeşti. Iată ce nu mai pot controla mafioţii portocalii ! Ura poporului împotriva acestei tagme de jefuitori a ajuns la apogeu, dar fatalismul din concepţia românilor îi împiedică să iasă masiv în stradă. Voturile de anul viitor pot fi furate de aceşti ticăloşi care nu se vor da în lături de a-i mânji pe oamenii săraci, îndeosebi de la ţară, cu produse alimentare şi bani pentru a fi votaţi din nou. Nemernicii care au adus ţara în sapă de lemn, au vândut-o duşmanilor ei, precum Iuda pe  Iisus, au distrus spitale şi şcoli şi viitorul copiilor noştri, mizează pe memoria socială scurtă, pe lipsa de viziune a celor mai puţin şcoliţi şi pe sărăcia oamenilor gata să-şi vândă ziua de mâine pentru bucata de pâine primită ca pomană azi.
   Dar nu e totul pierdut dacă S.C.M.D. va acţiona acum, nu defensiv prin instanţe şi proteste la care nu prea se deranjează toţi membrii de sindicat, ci printr-o ofensivă hotărâtoare împotriva mafioţilor. Trebuie decapitată năpârca. Acum. Acţionaţi pentru suspendarea preşedintelui acumspunea fratele meu,strângeţi semnături, umblaţi din casă în casă, oamenii vor semna căci s-au săturat de acest beţiv care îşi urăşte propriul popor şi îl minte cu neruşinare, sărăcindu-l pentru binele lui şi al ticăloşilor din jurul lui. Fără acest diavol care a transformat România într-un stat mafiot, partidul portocaliu nu va mai însemna nimic şi alegerile de la anul nu vor mai putea fi furate. Acest popor are încă încredere în armată. Voi, sindicaliştii militari nu aveţi dreptul să lăsaţi garda jos şi să moară ultima speranţă a românilor!  
   Dacă Dumnezeu i-ar fi dat zile nefericitului meu frate, ar fi putut să fie prezent la miting şi să spună toate acestea de la tribuna din faţa Statuii Eroilor de lângă Academia Militară. Am vrut să iau şi eu cuvântul la acest miting pentru a comunica tuturor testamentul nescris al celui ce a fost cpt.(r.) Lică Dorel – Dumnezeu să-l odihnească în pace ! – dar timpul alocat manifestării nu a mai permis şi intervenţia mea.
   Am ţinut însă să o fac pe această cale pentru a-mi elibera sufletul. Şi dacă fratele meu a privit dintr-o stea  la adunarea din 7 octombrie, probabil se va fi bucurat că ideea suspendării preşedintelui Băsescu a fost înscrisă pe steagul de luptă al sindicatului nostru.
Col. (r.) Lică Pavel
  •  DE PE BLOGUL DE LA BRASOV:

PLATFORMA CIVICA - ÎNTRE VIS ŞI REALITATE

     Dragi camarazi!
    Mitingul din 07.10.2011, s-a consumat. A generat un imens optimism,dar şi multe iluzii. O mână de oameni, dintr- masă amorfă de 170.000, continuă să creadă în adevăr, dreptate, şi renaştere. Dreptate pentru cei mulţi şi jefuiţi, adevăr pentru conştiinţele noastre şi renaştere pentru tot ceea ce ne înconjoară: interes public, umanitate, solidaritate şi, mai ales speranţă. Am fost numai 2500 - 3000 de oameni dar am întrunit, pentru prima dată în existenţa noastră, coordonatele unei organizaţii civice naţionale. Ştiu că mulţi dintre dumneavoastră aţi avut probleme, o parte la rugăciuni, altă parte la stăpâni şi cei al căror confort a dat pe dinafară, la horoscop. Continuaţi să staţi deoparte, în timp ce societatea civilă geme sub biciul actualei puteri portocalii. 
      Prin mitingul nostru am încercat să transmitem societăţii civile, şi în numele dumneavoastră, dorinţa noastră, a militarilor în rezervă, de a reconstrui împreună cu poporul pe care l-am apărat zeci de ani, din două Românii, una mare , săracă şi umilită şi alta mică , bogată şi hrăpăreaţă , o Românie prosperă şi demnă. Ne-am exprimat, de asemenea, dorinţa de a ne implica în proiectul major de revigorare a instituţiilor statului şi, implicit, a funcţiilor acestuia. Am reuşit să comunicăm reprezentanţilor celorlalte armate moderne că, deşi suntem în rezervă, nu admitem sub nicio formă să trecem în categoria asistaţilor social. Ne-am manifestat hotărârea de a nu tolera abuzurile puterii împotriva noastră indiferent de motivele invocate, atâta timp cât la umbra acesteia, trăiesc paraziţii sociali care au nenorocit naţia. 


       Mafia a devenit cuvântul de ordine în România. Puterea politică a creat o societate în care o minoritate bogată, denumită în mass-media Mafia politică basculează o uriaşă colectă publică furată din taxe şi impozite, în buzunarele proprii. Bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale ale Romaniei, sărăcite prin fraudă, nu mai pot suporta costurile sociale. Fara justitie, nu avem stat de drept. Fara un stat de drept, nu avem democratie. Fara democratie, vom rătăci la nesfârştit, legaţi de coada UE.

      Cine este această putere portocalie?
    O grupare de interese oculte care timp de 8 ani ne-a amanetat viitorul risipind banii publici şi lasându-i să plătească pe cei de mâine. O camarilă care controlează totul terorizând populaţia şi instituţiile statului, care susţine economia subterană şi subminează economia şi finanţele naţionale, care drenează banii publici în scopul de a cumpăra voturile şi înaltele demnităţi publice. O putere ocultă care împinge statul spre faliment şi mimează ieşirea din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor, a bugetarilor. Au umplut ţara de directori pe care i-au instalat în instituţiile bugetare. Trei sferturi dintre directorii portocalii au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public în timp ce protectorii lor politici, cheamă cu neruşinare, solidaritatea sărăcimii. O administraţie care a perfecţionat şi instituţionalizat corupţia, patronează reţele de contrabandişti şi oferă protecţie evazionismului. Un sistem electoral astfel reformat încât să faciliteze finanţarea campaniilor propriilor candidaţide către reţele oculte, manipularea alegătorilor şi cumpărarea voturilor. Un monstruos aparat secret şi poliţienesc de stat, prin care "ciuma portocalie" să-şi perpetueze puterea, să intimideze permanent opoziţia, să împiedice forţele politice democratice să acceadă la guvernare pe căi constituţionale. O instituţionalizare a principiului eredităţii şi al nepotismului pentru perpetuarea principalelor familii politice portocalii în sistemul de putere, drept garanţie pentru prezervarea marilor averi dobândite prin subminarea economică şi politică a statului.

      Romania se înfăţişează ca o tarabă la care puterea portocalie, vinde şi cumpără totul. Aceşti jefuitori au pustiit România cum nici popoarele migratoare nu au reuşit! În toată această politică de păcăleală, a guvernării portocalii, singurele momente de sinceritate sunt acelea când îşi împart prada.În România clasa politica “bălteşte” de 22 de ani. Nimic esenţial nu pare a se fi schimbat. Nicio guvernare nu a reusit să modernizeze România şi să crească nivelul de trai. Din 4 în 4 ani sunt obligat să ascult promisiunile mincinoase ale unor falşi politicieni care pe durata unui mandat adună averi uriaşe şi venituri fabuloase din banii publici.          Aceştia sunt liderii pe care fragila noastră democraţie i-a desemnat să gestioneze treburile publice şi să scoată ţara din criză. În condiţiile în care, clasa politică este privită ca un tot unitar,( imagine rezultată din politicile de alianţe ale partidelor, precum şi de traseismul politic), iar dezbaterile doctrinare nu influenţează deloc acţiunea politică propriuzisă, nu aveţi impresia că toată această băşcălie televizată vizează adormirea spiritului civic? Statul român face serioase derapaje în detrimentul cetăţeanului în timp ce în mass-media se mimează înţelepciunea cancerigenă a societăţii. Am ajuns la amurgul democraţiei , pentru că democraţia reprezentativă, ocolită şi batjocorită de figuri traseiste şi idioate, nu mai are legătură cu statul, politica şi relaţia dintre cetăţean şi societate.Dragi camarazi! În anii mei de glorie (am avut şi eu, ca fiecare dintre voi ani de glorie) priveam cu invidie pe cei din Trupele de Uscat (artilerie şi rachete), cu cât respect şi admiraţie îşi adulau liderul militar, actualul Gl. de armată (r.) Mihail Popescu şi mă întrebam, pe bună dreptate de ce? Îmi respectam, la rândul meu comandanţii, însă nu i-am îndrăgit chiar pe toţi. Apoi am avut şansa de a-l cunoaşte pe Gl.de armată Mihail Popescu în 2001 când, (în cea mai înaltă demnitate militară) a făcut o vizită în Academia Forţelor Aeriene) în calitate de comandant al armatei. Cu acest prilej am înţeles, prin atitudinea pe care a avut-o faţă de mine, cauza mea, misiunea armatei şi prin nobleţea cu care-şi iubea şi admira patria, de ce îl îndrăgeau subordonaţii. Mai târziu în 2002, la un bilanţ al Statului Major al Forţelor Aeriene, mi s-a adresat printr-un ton care exprima regretul sincer de camarad” şi tu pleci mă, vreţi să mă lăsaţi singur?” Da, plecam la 53 de ani din armată, la cerere, datorită unui alt general care-mi impunea, fără jenă, prin telefon, „ nu mai poţi sta acolo, dar nu-ţi pot spune de ce?” . Eu ştiam binenţeles de ce, pentru că eram profesor universitar, aveam două doctorate în ştiinţe şi nu mă supuneam „tâmpeniilor lor” de modernizare şi înstrăinare a conştiinţelor de luptători. De asemenea, nu admiteam subordonarea mea politicii de partid! Iată, spre deosebire de îmbuibaţii pe care eu i-am întâlnit şi care au mimat şi mimează dragostea de patrie, nu mai încap în uniforme de ifose şi fac plecăciuni, ori de câte ori mai primesc un grad militar, generalul camarad Mihail Popescu nu şi-a trădat niciodată cauza, subordonaţii şi nobilele idealuri de dreptate. Spre cinstea noastră, acelora care mai reprezentăm sindicatul militar, domnia sa este alături de noi, este cu noi. 


      Ce-i poate determina pe o bună parte dintre colegii noştrii să abdice de la lupta sindicală? Parcă încep să înţeleg mecanismul care le-a produs unele turbulenţe în atitudinea iniţială, radicală, pe care au manifestat-o împotriva abuzului şi umilirii la care au fost supuşi de o putere politică , fără scrupule, în ianuarie 2011. Astăzi când libertatea este ridicată la rang de virtute şi când unele pensii militare se măresc cu până la 100%, cine mai vrea să aibă o viaţă îngrădită de reguli şi norme, o viaţă condusă de principii şi conştiinţă? Astfel, mulţi au ajuns să-şi calce în picioare principiile, să-şi înăbuşe conştiinţa, descoperind, în urma scrisorilor de felicitare, căi mult mai scurte în drumul lor spre fericire.

    Şi atunci întrebarea firească este, dacă morala mai are vreo valoare, vreun sens, vreun rost, chiar vreun folos pentru vieţile noastre? La ce bună morala? Dar privit altfel, oare ce ar spune Dumnezeu despre morala zilelor noastre? Este interesată Divinitatea de un asemenea subiect al zilelor noastre ? Cu sigurantă DA! Nu-i lăsaţi pe camarazii voştrii răniţi în urma voastră, pentru că, după tăierea pensiilor în ianuarie 2012, unii dintre ei nu vor putea supravieţui!

       Dragi camarazi! La Braşov am reuşit de ceva vreme să realizăm Platforma civică împreună cu o parte a societăţii civile. Drumul este greu, România o duce şi mai greu decât noi militarii în rezervă. Nu cumva avem obligaţia să intervenim în vindecarea cancerului de sorginte mafiotă pentru a salva viitorul copiilor noştrii? Am fost în Piaţa Eroilor doar câteva mii în jurul ideii de unitate. În lunile Octombrie şi Noiembrie, la nivelul tuturor localităţilor din România putem extinde solidaritatea noastră socială la cote maxime, astfel ca la 1 Decembrie 2011, să fim împreună, în aceeaşi piaţă 100.000 de cetăţeni.

     La anul, în 2012, vom fi un milion şi atunci viitorul, cu siguranţă va fi schimbat în România! Depinde de crezul nostru, de jurământul nostru social, de loialitatea noastră faţă de România! Această construcţie este posibilă în toate judeţele ţării iar realizarea ei depinde de implicarea noastră. Nu-i lăsaţi pe lideri singuri, aceştia şi-au sacrificat câţiva ani din viaţă pentru voi! Încercaţi să priviţi realitatea care vă înconjoară prin oglinda spartă a statului de drept! Personal, voi fi permanent alături de membrii Consiliul Director al SCMD, atâta timp cât sacrificiul lor măreţ şi demn va sluji cauza comună, văzută prin simţul onoarei şi-al dreptăţii!
       Ne dorim, cu toţii, în 2012, o Românie demnă nu aservită, o viaţă normală nu ticăloasă şi penibilă, un mediu de afaceri onest nu preferenţial, o justiţie dreaptă nu intimidată şi subordonată , o coeziune şi o solidaritate naţională conştientă nu impusă, generate de un valoros capital de competenţă politică.
      Împreună cu societatea civilă putem edifica acest vis, apărarea neamului românesc, pentru care am depus un jurământ

Preşedintele SCMD, Filiala 1 Braşov
Gl.mr.(r). Prof.univ.dr. Petrişor Mandu
DE PE BLOGUL DE LA CONSTANTA:


Am protestat şi noi la Bucureşti

    La mitingul organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în ziua de 7 octombrie 2011, pe platoul din faţa Universitaţii Naţionale de Apărare “Carol I”, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii Decente şi a deschiderii lucrărilor Adunării Anuale Parlamentare NATO, a participat şi o delegaţie a Filialei 1 Constanţa , format din 50 membri.


     La miting au fost prezenţi cîteva mii de membri ai sindicatului, din Bucureşti şi din judeţe apropiate, dar şi un număr impresionant de reprezentanţi ai Societăţii civile(sindicate, federaţii sindicale, Fundaţia Facias, ONG-uri). Am rămas plăcut impresionaţi de organizarea acestui miting, militarii dovedindu-şi cu această ocazie abilităţile în domeniu. Deasemenea am mai remarcat prezenţa discretă a forţelor de ordine.
Ca niciodata, la mitingurile organizate de SCMD, au fost prezenţi un număr mare de generali, în frunte cu fostul şef al Statului Major General – generalul Mihail Popescu.


   În cuvintele lor reprezentanţii pensionarilor militari dar şi ai Societaţii civile s-au referit la gravele probleme cu care se confruntă societatea românească, la necesitatea elaborării unui program coerent de acţiune civică şi acţiunea unitară a tuturor celor interesaţi de revenirea la normal a societăţii româneşti.

     Cel mai huiduit personaj la acest miting a fost Preşedintele României , Traian Băsescu, dar nu au fost uitaţi nici Emil Boc, Gabriel Oprea, Traian Igaş sau Elena Udrea.
În cuvîntul său , preşedintele filialei constănţene a SCMD s-a referit la următoarele aspecte:
  • pensionarii solicită să fie respectaţi, au dreptul la o viaţă decentă şi nu la o ieşire rapidă, pe cît posibil pe cale naturală din sistem” aşa cum îşi doresc actualii guvernanţi.
  • pensionarii nu reprezintă cancerul bugetului românesc, aşa cum erau cu cinism acuzaţi de Traian Băsescu, adevăraţii vinovaţii găsinduse la Cotroceni şi Palatul Victoriei
  • pensionarii solicită respectarea prevederilor legale , inclusiv cele ale Legii 263/2011,, privitoare la indexarea pensiilor.
  • pensionarii nu pot accepta inpozitarea pensiilor, care ar insemna diminuarea şi mai accentuată a veniturilor de mult devenite insuficiente.
  • este necesară atragerea la acţiunile SCMD şi a personalului activ în cîmpul muncii şi a tinerilor, deoarece dacă nu se va elabora un plan pe o perioadă medie şi lungă de timp pentru rezolvarea problematicii pensiilor , vor ajunge şi ei în aceeaşi situaţie ca noi.
  • Este absolut necesar ca la nivel local şi central să se acţioneze pentru desfăşurarea în perioada imediat următoare a unor acţiuni ferme a tuturor forţelor interesate de înlăturarea actualilor guvernanţi care prin incompetenţă au adus România în colaps economic şi social.


      În finalul mitingului manifestanţii au aprobat în unanimitate textul Platformei Civice, care reprezintă programul de acţiune al Societăţii civile.

Biroul Operativ al SCMD –filiala Constanţa.

  • DE LA PITESTI UNDE ZIARUL LOCAL"CURIERUL ZILEI" A PUBLICAT:

Foştii militari au cerut suspendarea preşedintelui


 Protestul Sindicatului Ca­drelor Militare Dispo­ni­bi­lizate în Retragere şi în Re­­zervă s-a consumat ieri în faţa Pre­fecturii Ar­geş, la manifestaţie par­ti­cipînd maximum 50 de per­soane, din cele 800 aş­teptate, şi de la nivelul altor structuri sindicale reprezentînd in­te­resele mai multor cate­gorii pro­fe­sionale. Acţiu­nea a avut loc de Ziua In­ter­na­ţio­nală a Muncii De­ce­nte, concept aprobat şi valo­ri­ficat de Organizaţia Inter­na­ţională a Muncii, în 1999, cu acordul guver­nelor, al patronatelor şi sindicatelor europene şi nu numai. 



„Lansăm o Proclamaţie prin ca­re atragem atenţia Guvernului asupra discriminării pe piaţa muncii, chiar astăzi (n.r. - ieri) se pune în mişcare acţiunea guver­na­mentală pentru disponibi­li­za­rea a 2.000 de poliţişti din MAI. În cadrul judeţului Argeş, pe lîn­gă filiala 1 a SCMD Piteşti, am în­fiinţat şi filiala 2 SCMD din Jandarmi, filială care s-a înfiinţat în urma disponibilizării trupelor de jandarmi din Piteşti, Curtea de Argeş şi Cîmpulung Muscel. Sîntem împotriva acestor mă­suri aberante, în primul rînd că dreptul la muncă este recu­noscut, este al tuturor oame­nilor, neavînd voie nici un Gu­vern să-l încalce, şi în al doilea rînd, este vorba de în­călcarea principiului discrimi­nării, adică mă­suri care se iau împotriva ce­tăţenilor pentru pier­derea locu­rilor de muncă, pentru a le oferi alte şanse, de a pleca cît mai repede din România şi a munci în alte zone ale lumii. A­ceste dis­ponibilizări se fac din cauza incompetenţei guvernan­ţilor, ca­re nu sînt în măsură să adopte măsuri economice efi­ci­ente pen­tru creşterea econo­mi­că a ţării, creşterea producti­vi­tăţii mun­cii şi preferă, în continuare, observăm, cu foarte multă lar­gheţe, să accepte măsuri de sus­pendare a locurilor de mun­că, de tăiere din salarii, de tăiere a pensiilor. Puteau fi evitate. Cerem ca preşedintele să fie suspendat! Cînd va veni un Gu­vern competent, care îşi va pu­ne tot Executivul la treabă şi va eradica corupţia şi celelalte e­lemente care contravin unei societăţi democratice, atunci se va realiza acest dezirat“, a punc­tat col. (r) Victor Popescu, pre­şedintele Biroului Operativ te­ri­torial al Sindicatelor Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retra­gere şi în Rezervă Piteşti, a­ces­ta lucrînd cu începere în Şcoala Militară şi terminînd cu mari u­nităţi operative.
  
  

Liderii sindicali din Piteşti, vinovaţi

Întrebat de ce sindicatele nu au o voce puternică, acesta a spus că e „din cauza lipsei de seriozitate a oamenilor, auto­mul­­­ţumirii cu ceea ce le-au oferit pînă acum aceşti guvernanţi şi pentru că nu-i interesează soarta şi destinele ţării lor. În condiţiile în care Executivul a anihilat prin pîrghii destul de josnice Legislativul şi Puterea Judecătorească, nimeni nu poa­te să mai facă nimic, decît voinţa unită a cetăţenilor. Mulţi dintre liderii sindicali, la nivelul oraşului Piteşti, sînt vinovaţi. Categoric sînt vinovaţi, pentru că ori nu ştiu, ori nu vor, ori nu pot“. Şi pentru organizatorul mi­tingului care trebuia să aibă loc luni, în faţa Prefecturii, col. (r) Vic­tor Po­pescu a avut un mesaj: „Îi transmit de aici în direct liderului respectiv că este un trădător, a trădat mişcarea organizaţiei sin­dicale, iar pensionarii care nu l-au urmat merită aceeaşi a­pre­ciere“.

Armata e cu noi!

„Armata e cu noi este sloganul care s-ar potrivi cel mai bine protestului de astăzi (n.r. - de ieri), sub impactul, jurămîntul pe care l-am depus în faţa po­porului de a apăra nu numai drepturile noastre, ale militarilor, ci ale tuturor cetăţenilor. La noi este o or­ganizare bazată pe un spirit moral, elita a venit aici“, a declarat şi col. (r) Teodor Ghiţescu. „Aceste cadre militare în retragere şi în rezervă au străbătut trei sisteme, antebelic, postbelic şi sistemul post 89. Via­­ţa noastră extrem de riguroasă, plină de pri­va­ţiuni şi de eforturi ne-a direcţionat şi acţiunea, şi gîn­direa în acest sens“, a explicat el diferenţa dintre sin­­dicatul din care face parte şi celelalte. Cît pri­veşte încrederea în actualul ministru al Apărării, Te­odor Ghiţescu a precizat: „Actualul ministru al Apă­rării nu reprezintă nici măcar Armata, darămite de­mo­craţia. E profund antidemocratică şi retrogradă a­ceastă guvernare, ca de altfel toate guvernările postdecembriste. Antidemocratice, pentru că în­cal­că toate principiile democraţiei, şi retrograde, pentru că au dus nivelul de trai al populaţiei în urmă cu 40 de ani. După 1989, nici un ministru nu ne-a re­prezentat interesele. Cu actualele programe politice, nu mai avem nici o speranţă. Dar noi nu mai sîntem atît de importanţi, ci copiii noştri, ei nu mai au nici o speranţă. Cu datorii de sute de miliarde de euro, ce să mai sperăm? Dar dacă nu protestăm, înseamnă că ne convine aşa“
Extras din Cotidianul Argesean Curierul Zilei .
Honor et Patria ,Vae Victis !
Presedintele Biroului Operativ Teritorial al SCMD Filiala 1 Pitesti,
Col.(r)ec.Victor Popescu
Grupaj realizat de:
 Presedintele Filialei 1 Botosani a SCMD
Col(r)Mircea COMANECI