luni, 26 septembrie 2011

Manifestatie de ZIUA INTERNATIONALA A MUNCII DECENTE


         SCMD a depus la Primaria Capitalei, inca din luna iulie a.c., cererea pentru obtinerea aprobarii desfasurarii unor manifestari pe data de 07.10.2011, decretata drept Ziua Internationala a Muncii Decente, manifestari care sa se desfasoare sub deviza ”Munca decenta, salarii decente, pensii decente!”.

    In Europa, cand se intalnesc membrii grupului G8, sau au loc adunari parlamentare NATO, sau ONU, sau UE, au loc manifestatii de protest cu sute de mii de persoane, pentru ca asa este normal, asa este in orice democratie autentica. In Romania, nu este voie!.... Sub pretextul ca pe 7 octombrie incepe Adunarea anuala parlamentara NATO la Bucuresti, in sediul Parlamentului Romaniei, dictatorul a ordonat interzicerea oricaror activitati de protest in jurul Parlamentului, pe o raza neprecizata, si a oricaror marsuri care sa scurtcircuiteze principalele bulevarde. Este limpede ca-i este frica! Nu vrea ca sefii de stat prezenti si delegatii NATO sa constate ca el nu este nici al doilea ”geniu din Carpati” nici ”cel mai iubit dintre pamanteni”, ca Elena Udrea nu este cel mai iubit dintre politicienii romani, ca Oprea si Igas nu sunt cei mai iubiti ministri din toate timpurile.
       In aceste conditii s-au obtinut urmatoarele:
·    In ziua de 07.10.2011, SCMD va organiza intre orele 08.00-19.00 (efectiv intre 10.00-16.30) un miting pe platoul din fata Academiei Militare, sub deviza ”La munca decenta, salarii decente, pensii decente!”;
·     La acest miting, SCMD va putea invita toate filialele sale din tara, care pot participa cu intreg efectivul sau cu delegati. Recomandam insa a doua varianta, din considerente financiare, filialele urmand sa marcheze momentul prin pichetari si mitinguri in orasele de resedinta sau prin grupare in resedintele de judet;
·        SCMD va putea invita delegati ai tuturor sindicatelor, federatiilor sindicale cu care are protocoale de colaborare;
·    SCMD va putea invita delegati ai tuturor ONG-urilor care se considera parte a Societatii civile din Romania;
·   In cadrul manifestarii, la orele 11.30, SCMD va depune o coroana mortuara pentru comemorarea defunctei Armate Romane, la monumentul din fata Academiei Militare;
·  Concomitent, delegati ai SCMD, insotiti de jandarmi, vor depune coroane similare, intru comemorarea defunctei Politii Romane si a defunctelor servicii de informatii romane la sediile centrale ale MAI si SRI din Capitala.
        SCMD face apel nu numai la membrii sai, ci la toti cetatenii onesti ai Capitalei al caror prezent si viitor au fost puse sub semnul intrebarii de actuala Putere ticalosita, corupta si tradatoare, sa i se alature in numele idealurilor Societatii civile romanesti, pe data de 7 octombrie. Libertatea si drepturile nu se cersesc in genunchi ci se obtin si se pastreaza prin lupta.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

sâmbătă, 24 septembrie 2011

DE LA COMITETUL DIRECTOR, CATRE TOTI MEMBRII SCMD







BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOSANI AL SCMD

PRELUARE DE PE BLOGUL FILIALEI 1 SCMD CONSTANTA

MINISTERUL APĂRĂRI NAŢIONALE CONTINUĂ BATJOCORIREA PENSIONARILOR MILITARI


Colegul nostru, domnul lt.col.(r) UVEGHEŞ A. ALEXANDRU IOSIF, nemulţumit de conţinutul Deciziei de revizuire a pensiei nr.13212 din 22.03.2011 emisă de Casa de pensii Sectoriale din cadrul M.Ap.N., a contestat această decizie în termen legal.


În mod normal contestaţia ar fi trebuit rezolvată în 45 zile, dar Hotărîrea nr 13569 din 31.08.2011 a Comisiei de contestaţii a M.Ap.N. a fost emisă fix după 136 zile, dovedindu-se, odată în plus, că batjocorirea pensionarilor militari de către reprezentanţii M.Ap.N continuă.


Cum rămîne cu afirmaţia lui Gabriel Oprea, din scrisoarea electorală trimisă pensionarilor militari, conform căreia armata ştie să-şi apere militarii? Oare pensionarii militari nu sunt acei oameni speciali, care şi-au pus viaţa în slujba ţării şi a poporului roman care merită respectul profund al statului roman sau măcar a reprezentanţilor M.Ap.N.?


Nu crezi,Gabriel Oprea, că a venit momentul ca în ministerul pe care îl conduci să se respecte legile? Nu de alta dar la investire ai jurat, să veghezi permanent la respectarea acestora

Presedintele Filialei 1 Constanta SCMD
Col.(r) Remus Macovei


P.S. Atasez, mai jos, raspunsul la contestatie :


O NOUA VICTORIE LA PLOIESTI

Veste de ultim moment: VICTORIE SI LA CURTEA DE APEL PLOIESTI.

Informatie transmisa de avocatul RAZVAN VASILIU.
La Ploiesti s-au castigat 8 actiuni in recurs, de catre membrii de sindicat din Filiala Targoviste a SCMD, pe Pasul 1 b.
Deciziile de recalculare a pensiilor militare sunt astfel anulate definitiv si irevocabil.
 
COMPARTIMENTUL JURIDIC AL SCMD

miercuri, 21 septembrie 2011

COMUNICAT EXTREM DE IMPORTANT

          Cu  putin timp in urma, va aduceam la cunostinta Comunicatul nr.36 al Departamentului Juridic din 14.09.2011 prin care va informam ca:
          "Până la ora actuală colegii noștri de la filiala Râmnicu Vâlcea au avut câștig de cauză la Tribunalul Vâlcea în 114 acțiuni.

         Dar cea mai mare VICTORIE a Filialei SCMD Râmnicu Vâlcea, în premieră, a fost obținută la Curtea de Apel Pitești, unde in 23 de cauze a fost respins recursul intentat de ministere, dându-se astfel câștig de cauză colegilor noștri.
 HOTĂRÂRILE CURȚII DE APEL PITEȘTI SUNT DEFINITIVE ȘI IREVOCABILE!"

       Postam azi, certificatul de grefa al Curtii de Apel Pitesti in dosarul nr. 1274/90/2011 (dosar in recurs), prin care un numar de 7 colegi - reclamanti, din Filiala Rm. Valcea, au obtinut decizia civila nr.1486/R-CA din 15 septembrie 2011 prin care s-au anulat, in mod DEFINITIV si IREVOCABIL, deciziile de pensie recalculate.
       Mentionam faptul ca, astazi 22.09.2011, un numar de INCA 3 colegi - reclamanti au obtinut, la aceeasi instanta, o decizie similara.
      Atentie! Certificatul de grefa afisat va fi descarcat si transmis, DE URGENTA, avocatilor pentru a-l invoca in procesele noastre.


DEPARTAMENTUL JURIDIC

luni, 19 septembrie 2011

SOMERI FARA DREPT DE SOMAJ



Jandarmii şi pompierii disponibilizaţi de MAI, fără drept la şomaj. Guvernanţii ignoră problema încă din iunie

           

Pompierii şi jandarmii disponibilizaţi din cadrul MAI începând cu data de 1 septembrie riscă să ajungă, prin grija guvernanţilor, muritori de foame. Singura lor şansă este să-şi găsească rapid de lucru, chiar şi la negru, deoarece nu pot primi ajutor de şomaj. Dezvăluirea a fost făcută la Antena 3 de Cristina Stroe, soţia unui pompier disponibilizat.         

       Chiar dacă Ministerul Administraţiei şi Internelor a fost demilitarizat, cu ani în urmă, anumite structuri şi-au păstrat caracterul militarizat. Pompierii şi jandarmii au intrat, astfel, sub incidenţa prevederilor Statulului Militarilor, având aceleaşi drepturi şi oblicaţii ca şi colegii lor din cadrul MApN.Şi cum militarii nu pot fi şomeri, la trecerea acestora în rezervă este nevoie de o Ordonanţă de Guvern care să le asigure dreptul la şomaj.
            
         Normele de aplicare, aşteptate din iunie
            
         În luna iunie, Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care se vor face disponibilizările de personal din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, actul normativ prevăzând şi acordarea ajutorului de şomaj pentru poliţiştii şi cadrele militare care încetează raporturile de muncă cu MAI. Cu toate aceste, nici până la ora actuală Executivul nu a publicat normele de aplicare ale Ordonanţei cu pricina, astfel încât prevederile privitoare la plata ajutorului de şomaj sunt inutile. Lipsa normelor de aplicare care le-ar acorda dreptul la şomaj disponibilizaţilor din MAI a fost confirmată, la Antena3, şi de către şeful ISU Prahova, colonelul Nicolae Popescu.


          Începând cu data de 1 septembrie, au încetat raporturile de serviciu cu MAI nu mai puţin de 2.142 de jandarmi şi pompieri.

URL-ul scurt: http://www.dcnews.ro/?p=104078
http://www.dcnews.ro/2011/09/jandarmii-si-pompierii-disponibilizati-de-mai-fara-drept-la-somaj-guvernatii-ignora-problema-inca-din-iunie/

duminică, 18 septembrie 2011

CATRE COLEGII NOSTRI DIN M.A.I DISPONIBILIZATI IN ACEASTA LUNA

IN ATENTIA CADRELOR MILITARE SI POLITISTILOR DISPONIBILIZATI DIN M.A.I.


Stimati camarazi,


       Incepand cu 15.09.2011 veti fi convocati sa luati oficial cunostinta de nedreptatea care vi s-a facut.
       Veti fi aruncati ”legal” pe drumuri si se va incerca probabil pacalirea dumneavoastra: sa semnati, sub pretextul luarii la cunostinta, acte din care rezulta ca ati fi de acord cu masura luata.
Sfaturile noastre sunt:

       1. Nu semnati daca nu sunteti de acord cu textul. Vor fi obligati sa va trimita prin posta decizia, cu confirmare de primire.
       2. Scrieti ”Nu sunt de acord. Voi actiona in justitie” si semnati.
       3. Nu va fie frica de urletele indivizilor in uniforma din fata dvs. Nu va mai sunt sefi si, oricum, si-au dovedit lasitatea, lipsa de interes si de patriotism, prin neinterventie, din dorinta de a-si pastra scaunul propriu, in asa zisa reforma, care a decimat MAI.
      4. Prin atitudinea dumneavoastra demna, veti face pe plac si ”culturalului“ dvs. ex-ministru, dovedind ca aveti ”sange in instalatii”!…
     Din momentul in care veti avea decizia de disponibilizare in mana, veti putea actiona in justitie.
    Pentru a va putea ajuta, este necesar sa va organizati, indiferent de structura de provenienta, in grupuri de peste 15 persoane si sa contactati SCMD, fie la nivel central, fie la nivelul filialelor din toata tara, pentru a va infiinta propriile dumneavoastre filiale.
Problematica dvs. este usor diferita de a noastra, a celor cu drept incalcat de pensie. Dumneavoastra vi se fura, intr-o masura mult mai mare, de aproape 100%, dreptul la munca, la cariera, la pensie, la proprietate (grad militar), la viata.
      Asadar va indemnam sa va constituiti in filiale ale SCMD, conform algoritmului stabilit, prin grija Comitetului Director, si sa solicitati si ajutorul filialelor teritoriale de ”veterani” ai SCMD, care va vor da toate informatiile necesare organizarii dumneavoastra.


Honor et Patria! Vae victis!


PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU

miercuri, 14 septembrie 2011

DE LA DEPARTAMENTUL JURIDIC


INCEPE URCUSUL

ANUNȚ FOARTE IMPORTANT!
Până la ora actuală colegii noștri de la filiala Râmnicu Vâlcea au avut câștig de cauză la Tribunalul Vâlcea în 114 acțiuni.
Dar cea mai mare VICTORIE a Filialei SCMD Râmnicu Vâlcea, în premieră, a fost obținută la Curtea de Apel Pitești, unde la 23 de cauze a fost respins recursul intentat de ministere, dându-se astfel câștig de cauză colegilor noștri.
HOTĂRÂRILE CURȚII DE APEL PITEȘTI SUNTDEFINITIVE ȘI IREVOCABILE!
Honor et patria! Vae victis!
DEPARTAMENTUL JURIDIC – 14.09.2011

duminică, 11 septembrie 2011

Mai este România un stat de drept?







9 Sept 2011
      Interogaţia de mai sus nu este gratuită. Ea nu reprezintă emanaţia vreunei frustrări a politicenilor aflaţi în opoziţie, nu urmăreşte obţinerea de voturi şi nu este subordonată vreunui scop economico-financiar. Este altceva. Exprimă îngrijorarea multor mii de pensionari militari care, în mod democratic, se judecă cu Curtea Constituţională a României şi care sunt acuzaţi dur de către această instituţie pe motiv că acţiunea lor este, citez: un abuz de drept incalificabil şi denotă intenţia evidentă a reclamanţilor de a aglomera inutil activitatea instanţelor de judecată cu scopul probabil ca aceştia să-şi facă publicitate şi să fie în centrul atenţiei” Să-şi dorească miile de pensionari militari publicitate? Să urmărească ei, cu scop subversiv, „aglomerarea inutilă” a instanţelor din România? Să vrea ei să ocupe „centrul atenţiei”? Afirmaţiile CCR par de domeniul absurdului kafkian. Ele zugrăvesc imaginea unei alte Românii, departe, îngrozitor de departe de realitatea pe care o trăim azi cu toţii. Dar să vedem faptele, lăsându-vă libertatea de a răspunde singuri la întrebarea din titlu.
     
       La sfârşitul anului 2010, un număr de asociaţii, organizaţii şi ligi ale militarilor în rezervă şi retragere, precum şi câţiva militari pensionari ( în nume personal) au dat în judecată Curtea Constituţională a României pentru că, în opinia lor, prin Decizia nr. 871/25.06.2010 li se leza dreptul la pensie, consfinţit de Constituţie la art.47 al.(2), , şi dreptul la un trai decent (Constituţie, art.47 al (1). În Decizia cu pricina, CCR susţine că pensia militară nu este un drept câştigat al militarilor, ci un supliment pe care statul îl poate acorda ori nu, în funcţie de posibilităţi, iar cuantumul lui (al acestui supliment care ar fi trebuit să fie pensia militară de stat) este aleatoriu, de la zero la oricât vrea statul să dea (vezi şi http://teopal.com/?p=420PENSIILE MILITARE DE STAT = UN SUPLIMENT”, unde lucrurile sunt prezentate pe larg). Decizia 871/2010 valida dispoziţiile unui act normativ devenit ulterior Legea 119/2010 privind unele măsuri în domeniul pensiilor, lege care înlocuia modul de calcul al pensiei militare de stat prevăzut în Legea 164/2001, pus de acord cu NATO, cu un cuantum aleatoriu al unui aşa zis „supliment” pe care legiuitorul îl poate acorda doar în condiţiile în care resursele sale financiare permit. Aceiaşi reclamanţi au înaintat în justiţie o excepţie de neconstituţionalitate, întrucât constataseră că, după părerea lor, în chiar legea de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale a României erau articole care încălcau flagrant Constituţia României. Ambele demersuri aveau ca temei art.1 al.(3) al Constituţiei României care defineşte România ca un stat de drept şi au fost acceptate de Curtea de Apel Bucureşti.

     Procesul şi-a urmat cursul, cu înfăţişări şi amânări caracteristice justiţiei noastre, CCR tratând pentru început întregul demers cu un profund dezinteres. Până la 07.09.2011, când aceeaşi CCR a trimis Curţii de Apel Bucureşti o Întâmpinare în legătură cu cele sesizate de reclamanţi. Demers în spiritul legii. Numai că, în conţinutul actului găsim afirmaţii şi „dogme” ce mi se par de neimaginat într-un stat de drept. Cu atât mai mult cu cât ele aparţin înstituţiei care trebuie să apere respectarea drepturilor constituţionale ale fiecărui cetăţean, indiferent cine ar încerca să i le lezeze.

     Două sunt aspectele ridicate de către CCR în Întâmpinare.

     Primul, să nu fie acceptată, sub nici o formă, cererea de chemare a sa în judecată: „să se respingă acţiunea ca inadmisibilă”. Citind argumentele, ele par aduse din realitatea românească de acum 21 de ani. Se invocă drept susţinere a inadmisibilităţii acţiunii în justiţie legea de organizare şi funcţionare a CCR , Legea 47/1992 ( chiar legea aceea atacată în instanţă de reclamanţi ca neconstituţională întrucât transformă CCR într-o instituţie a statului mai presus de stat, mai presus de justiţie, dincolo de orice control ori contrazicere) conform căreia Curtea Constituţională este independentă faţă de orice autoritate publică şi se supune doar Constituţiei şi prezentei legi” (sublinierea aparţine CCR). În esenţă, se cere oprirea procesului învocat întrucât ei, cetăţeni ai României, au avut îndrăzneala să nu fie de acord cu decizia unei instituţii a statului prin care consideră că li se încalcă flagrant drepturi constituţionale. Şi, conform interpretării CCR, nu au dreptul să se adreseze justiţiei. Ca urmare, CCR califică în scris, sub semnătura preşedintelui CCR, acest demers avansat legal, prin justiţie, ca „ aberanţie”, „un abuz incalificabil”, „dorinţă de publicitate”, „cereri vădit netemeinice”, „rea credinţă”, încercare de a „cenzura deciziile Curţii de către o instanţă de judecată”. Mai mult, se subliniază apăsat că deciziile CCR, instituţia ca atare, sunt deasupra oricărei judecăţi întrucât: „ Odată cu pronunţarea, Curtea Constituţională se dezinvesteşte, prin urmare aceasta nu mai poate reveni asupra considerentelor invocate, cu atât mai mult ele nu mai pot fi explicitate, extinse, ca răspuns la o petiţie, ori contestate ulterior, în faţa instanţelor judecătoreşti, acestea neavând competenţa materială de a se pronunţa asupra legalităţii ori inadmisibilităţii deciziilor pronunţate de Curtea Constituţională”. Aţi înţeles? Eu, nu. Dacă în România instanţele judecătoreşti nu au „competenţa materială” de a se pronunţa asupra legalităţii unor acte emise de nu contează cine, atunci mai suntem un stat de drept? Cum se poate apăra un cetăţean asupra unor abuzuri, fie ele şi ipotetice, ale Curţii Constituţionale dacă prin justiţie nu o poate face? Concluzia: Nu se poate apăra! Cum altfel să interpretezi decât că într-un stat ce se declară democratic Constituţia este încălcată, în interes propriu, de către instituţia creată special pentru a veghea la respectarea legii supreme? Pentru că, art. 24 din Constituţia Românie spune clar, direct şi simplu, ca să înţeleagă toată lumea, inclusiv CCR: „Dreptul la apărare este garantat”. Tot pentru a se înţelege până unde poate merge aroganţa CCR în raport cu cetăţeanul, cred că este cazul să amintesc art. 21 din Constituţie care precizează la al(1) „Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime” şi la al(2): „Nicio lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept”. Nici măcar legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale a României!

      Al doilea aspect ridicat în Întâmpinarea CCR este şi mai stupefiant. Se cere, nici mai mult nici mai puţin, amendarea celor care au îndrăznit să o cheme în judecată! Citez: „vă solicităm aplicarea prevederilor art. 723 raportat la art.108. al.(1) pct.1 lit a din Codul de procedură civilă…instanţa având posibilitatea de a sancţiona cu amendă judiciară introducerea cu rea credinţă a unor cereri vădit netemeinice”

      Deci, în pofida art. 21 şi art. 24 din Constituţie, cetăţeanul nu are dreptul şi nu se poate apăra în justiţie împotriva abuzurilor CCR. Iar dacă îndrăzneşte cumva s-o facă, atunci trebuie să fie amendat judiciar! Sunt cuvinte scrise negru pe alb într-un document oficial, public, al Curţii Constituţionale a României. Inatacabil, după logica aceleaşi instituţii! Ca tot ceea ce ea emană. Cum să nu te întrebi: Este un stat de drept statul în care aşa ceva este permis? Eu, nu cred. Dar s-ar putea să greşesc. Motiv pentru care, fiind doar un cetăţean oarecare şi dorind să nu apară nici un dubiu asupra neputinţei mele de a protesta vreodată în faţa CCR, sunt gata să recunosc că dacă există un Dumnezeu pe pământ, El se află în România şi se numeşte Curtea Constituţională.

Chiar şi aşa, întrebarea din titlu rămâne.

PS: Aviz amatorilor: nu vreau publicitate, nu doresc să fiu în centrul atenţiei şi nu am în intenţie aglomerarea activităţii nimănui. Exprim doar îndoielile mele şi ale unor mii de militari în rezervă asupra calităţii statului în care trăim. Atât!

Teo Palade


Sursa: http://teopal.com/

miercuri, 7 septembrie 2011

Rosia Montana – Afacerea prin care Basescu si PDL vor scoate din tara si putinul aur care a mai ramas

                     









Cedarea avutiilor tarii unor interese straine



Neluand in calcul dezastrul ecologic ce va aduce pagube infinit mai mari decat valoarea aurului extras din exploatarea Rosia Montana, ne punem intrebarea fireasca: de ce statul roman, prin expertii pe care-i are si printr-o investitie de ordin strategic, nu exploateaza singur aceste zacaminte, intrand in posesia de 100% a aurului provenit din pamantul Romaniei? De ce sa apelam la interese straine, ce nu vor avea nici mila de sistemul ecologic si nici buna-credinta in ceea ce priveste procentul, de doar 4%, ce-i revine statului roman din aurul extras. Este clar vorba de exploatarea fara scupule a ultimelor bogatii ale acestei tari, prin contributia tradatoarea a presedintelui Basescu, a PDL-ului si a unora care se cred ziaristi.
Se stie ca mare parte din rezerva de aur a Romaniei este trimisa in Anglia, la “siguranta”, asa ca mai ramasese de furat doar aurul din pamantul romanesc, asta ca sa fim lipsiti de orice valoare nationala. Este clar ca facem parte dintr-un plan la nivel mondial, in care elitele isi asigura posesia totala asupra aurului si zacamintelor petroliere. Pentru ca cine va detine aceste bogatii va da si legile dupa care se va conduce lumea in viitor. Pe alt plan stim ca se lucreaza si la pierderea suveranitatii statelor, la care Basescu a declarat ca va renunta in totalitate.

Dar sa nu uitam ca exploatarea de la Rosia Montana va polua intreaga tara cu cianuri, iar pierderile vor fi in primul rand de vieti omenesti.

Minciunile lui Traian Basescu

Traian Basescu a dezinformat in mod grav opinia publica interna si externa. Deliberat. Atunci cand s-a referit la alte exploatari de aur decat Rosia Montana si care ar apartine statului roman. Si ar putea aduce mari cantitati din cel mai pretios metal in tezaurul Bancii Nationale. El s-a referit la societatea Deva Gold SA. Aceasta este detinuta, in proportie de 80 la suta, de societatea Deva Gold Ltd din Barbados. Deci Basescu stia bine ca societatea nu apartine statului decat in proportie de 20 la suta. Si cu atat mai putin romanilor. Afacerea de la Deva este pusculita de bani a unora. In niciun caz a statului roman. La o zi dupa discursul Presedintelui Traian Basescu, care s-a pronuntat ferm in favoarea exploatarii de la Rosia Montana de catre firma canadiana Gold Corporation, moment in care a anuntat ca statul roman va mai exploata doua zacaminte, a venit si o confirmare oficiala in acest sens. Ea ii apartine secretarului de stat Alexandru Patruti, presedintele Agentiei de Resurse Minerale. Acesta a vorbit despre zacamantul de la Certej, spunand ca are peste 50 de tone de aur. Nimeni nu stie cu exactitate de ce Presedintele Traian Basescu a sustinut, si pe ascuns dar ulterior si pe fata, proiectul Rosia Montana, atat de mult contestat in tara si in strainatate. Singura certitudine pe care o avem este ca Basescu nu face nimic dezinteresat. Si probabil ca exista un interes substantial si in ceea ce priveste viitoarea exploatare de la Certej.


Ramificatiile PDL in Barbados


Voi prezenta, in cele ce urmeaza, o serie de informatii care nu pot fi contestate de nimeni si care demonstreaza existenta, dincolo de enuntul prezidential de acum cateva zile, a unor legaturi intre aur si PD-L. Care nu este deloc exclus sa se intinda pana in insula Barbados.
Se stie, fara nici cel mai mic dubiu, ca Gold Corporation, care intentioneaza, cu sprijinul Presedintelui Traian Basescu, sa treaca la exploatarea zacamintelor de la Rosia Montana, este o societate in proportie de 80 la suta canadiana, listata pe Bursa de la Toronto.
Listarea pe Bursa presupune ca o serie de detalii, in mod obligatoriu, trebuie facute publice. Asa am putut afla ca, din tot ceea ce urmeaza sa se exploateze acolo, doar opt tone de aur vor reveni Romaniei. Ei bine, si Deva Gold SA este construita printr-o schema asemanatoare. La fel, numai 20 la suta din societate este detinuta de Agentia de Resurse Minerale. Restul, nu. Si Deva Gold este listata tot pe Bursa din Toronto.Statul roman se va alege tot cu un procent de numai 4 la suta din aurul care urmeaza sa fie extras. De pe acum, insa, afacerea este extraordinar de profitabila pentru proprietarii majoritari. De ce? Pentru ca, pe Bursa de la Toronto, desi nu a fost extras nici macar un gram de aur de la Certej, valoarea actiunilor a crescut, in ultimele doua luni, de cinci ori. Iar ca urmare a enuntului Presedintelui Traian Basescu, efectul va fi o crestere si mai mare. Cine sunt proprietarii celor 80 la suta din Deva Gold SA? Asa cum consemnam de la bun inceput, este vorba de societatea Deva Gold Ltd din Barbados. La randul ei, aceasta societate din Barbados este detinuta in proportie de 80 la suta de European Goldfield Ltd si, in proportie de 20 la suta, de niste anonimi. Probabil romanii din Barbados? European Goldfield Ltd apartine grupului Aktor SA din Atena, al carui proprietar, presedinte si director executiv este omul de afaceri grec Dimitrios Koutras.
Mergem mai departe, pentru a vedea care este adevarata semnificatie a acestei increngaturi actionariale si ce legatura exista intre societatea greceasca si PD-L. Grupul grecesc Aktor SA are mai multe societati, intre care Ellaktor SA, condusa tot de proprietar. Adica tot de Dimitrios Koutras. Acest grup, pe vremea mandatului de ministru al Transporturilor al lui Radu Berceanu, a incheiat un contract pentru constructia tronsonului de autostrada Ploiesti-Brasov. Lucrarile nu au mai fost insa realizate pentru ca, in conformitate cu sursele noastre de la Atena, partea romana, respectiv Radu Berceanu, a cerut un “comision” exorbitant. Noi i-am spune spaga. Ulterior, Anca Boagiu a anulat acest contract. Ca sa se ajunga, insa, la semnarea unui contract atat de important, este clar ca au existat relatii stranse intre grupul Aktor de la Atena – care si el este listat pe Bursa de la Atena – si varfuri PD-L. Daca nu cumva chiar pana la varful varfului, adica Presedintele Traian Basescu, de vreme ce acesta nu numai ca sprijina proiectul Rosia Montana, dar promoveaza si proiectul in oglinda Deva Gold SA. Partea stranie este ca, in timp ce actiunile grupului Deva Gold listate pe Bursa de la Toronto si care vizeaza exploatarea de la Certej, de unde nu a fost extras inca nici macar un gram de aur, au crescut de cinci ori in ultimele doua luni, actiunile firmei mama, adica ale grupului Aktor de la Atena, s-au prabusit dramatic. Conform datelor publice, capitalizarea societatii Ellaktor a scazut de la 700 milioane euro la 170 milioane euro. Adica tot de cinci ori si tot in doua luni.


Statul roman va pierde 96% din aurul exploatat de canadieni si greci


Se estimeaza, intr-adevar, de catre specialistii Institutului Geologic Roman, ca in diferite campuri aurifere din aceasta tara se afla 1.500 de tone din acest metal extrem de pretios. La preturile de astazi, aceasta ar insemna circa 86 miliarde dolari. Daca maine pretul aurului creste, va fi mai mult. Daca maine scade, va fi mai putin. Dar aceasta colosala suma de bani este, totusi, o minciuna. De ce? In primul rand, pentru ca aurul nu poate fi extras pocnind din degete. Operatiunea are costuri foarte mari. Deci o parte din cei 86 de miliarde ipotetici se intorc in pamant. In al doilea rand, trebuie spus ca exista doua modalitati de a se ajunge la exploatare. Una este concesiunea, in schimbul unei redevente, ceea ce s-a intamplat in afacerea Rosia Montana si in cea de la Certej, in baza unor contracte pe care Presedintele nu le denunta ci, dimpotriva, le sustine. In ambele situatii, statul roman ar urma sa primeasca, daca nu va fi inselat si la acest capitol, doar cate 4 la suta din ceea ce canadienii si respectiv grecii vor extrage. Daca si cand vor extrage.
Daca se va intampla, atunci beneficiul statului roman va fi de doar 8 tone de aur de la Rosia Montana si de doar 2 tone in cazul zacamantului de la Certej. In schimbul schingiuirii, pe o mare suprafata, a Muntilor Apuseni. Si asta admitand ca cianurile nu vor fi periculoase si nici nu vor fi distruse major siturile arheologice si localitatile vechi de sute de ani.


Jocul la Bursa si comisionul lui Basescu

Dincolo de controversatele teme vizand impactul ecologic, social si arheologic ale proiectului Rosia Montana, daca ne asezam, vorba Presedintelui, cu picioarele intr-un lighean cu apa rece, vom descoperi cateva adevaruri simple. Ele demonstreaza ca, in afacerea devenita scandal, numita Rosia Montana, exista interese infinit mai mari decat exploatarea propriu-zisa a unui important zacamant de aur de care dispune Romania.
Actionarii principali ai societatii Gold Corporation fac profitabile speculatii pe Bursa si castiga sume exorbitante atat de pe urma zvonurilor legate de declansarea, intr-o buna zi, a operatiilor de exploatare a zacamantului de aur – cand cotatiile cresc –, cat si atunci cand are loc o contraofensiva iar cotatiile scad. De aceea, unii dintre acesti actionari joaca la ambele capete. Finanteaza cu sume uriase presa, pentru a le sustine demersurile, PD-L si, in mod individual, unii oameni politici, dintre care nu a lipsit niciodata, in ultimii ani, Presedintele Traian Basescu dar finanteaza, atentie, si o serie intreaga de asa-numite organizatii ecologiste. Care au misiunea de a contracara derularea proiectului. Acesta este un joc de interese – dupa opinia mea, nelegitim – care are drept finalitate realizarea unor castiguri frumoase la Bursa din Toronto.

Sursa : apologeticum.wordpress.com   prin 2blacjak

 

 

Reînscrieţi, la tribunal, poporul român!

Acest popor a dispărut din hărţi şi cataloage, a decăzut din demnităţi şi onoare


Autor: LUCIAN AVRAMESCU



       Dezbatere la Antena 3 în legătură cu ile­galitatea în care se complace şi în care domneşte nestingherit, nede­ranjat, netulburat, partidul domnului Bă­­sescu. El are şi nişte iniţiale pe care nu le mai numesc fiindcă oricum n-au nici o valoare (pot fi modificate ori­când, aşa cum modificate pot fi cu­lorile, doctrinele, sediile, parolele elec­torale, chemările, mereu auzite şi me­reu împrospătate, către proşti). În spa­tele acestor iniţiale îşi desfăşoară ne­­întrerupta acumulare de averi  Vi­dea­nu, Flutur, Udrea, Băsescu şi fraţii, dim­­preună cu odraslele, Hoară, Pri­goa­­nă, Igaş, Olteanu, Berceanu, Sulfina şi alţii, mulţi alţii, unii văzuţi, des­tui nevăzuţi. În spatele acestor ini­ţia­le se petrece devalizarea ţării. În spa­tele acestor litere care nu spun ni­mic şi care mâine pot fi schimbate se iau decizii criminale pentru România. 


       Scos din sihăstria mea de la Sângeru şi instalat pe un scaun, cu microfon, sunt somat să cotizez şi eu cu o opinie, să-mi dau, cum m-a corectat cineva, părerea. Întâi am rămas consternat. Oamenii de lângă mine comentau civilizat, cu argumente curgând, ca zeama stoarsă dintr-o lămâie, din paragrafe şi subparagrafe de lege, anormalitatea ca un partid, care mai e, culmea, şi de guver­nă­mânt, să nu fie înscris la tribunal. Dumnezeule, oamenii aceştia n-au aflat, chiar n-au aflat, că partidul de guvernământ nu e şi n-a fost niciodată partid, că n-are nevoie de nici o înscriere la tribunal, că nu se osteneşte nici măcar să mimeze legali­tatea? De ce ar face-o? De cine să se teamă? Legea – a arătat-o şi a exprimat-o de atâtea ori Băsescu – sunt eu! Legea, Constituţia, vorbe „de dânşii inventate” spre a goli de înţeles orice construcţie morală.


      De ce se miră oamenii aceştia chemaţi în platou, aşa cum am fost chemat şi eu, că partidul de guvernământ, conform legii, nu prea există, fiindcă, modificând nu ştiu ce, trebuia să se reînscrie la tribunal? Venindu-mi rândul la vorbă, spre mirarea celorlalţi şi chiar a mea, fiindcă până în clipa aceea nu realizasem dimensiunea acestei  tragedii, am fost auzit spunând şi m-am auzit spunând că, neînscris la tribunal, dispărut din hărţi şi cataloage, decăzut din demnităţi şi onoare e chiar poporul român. Poporul român, am zis, trebuie reînscris la tribunal. La tribunalul popoarelor străbătute de fiorul demnităţii, aprige în a se apăra de furi, vigilente în a-şi conserva suveranitatea, mânioase când sunt jefuite de afară sau din interior.


      Cum să apară în verde căpeteniile şi servitorii acelui partid la nu ştiu ce şcoală de vară sau de iarnă când ei sunt ştiuţi ca portocalii? Când au umplut ţara de portocaliu, când au suit portocaliul până-n tricolor, mânjindu-l cu o nuan­ţă inexistentă în drapelul pa­triei? Cum îşi permit neruşinarea de a-şi schimba părul, de a se vopsi altcum când culoarea sub care a fost îndatorată pe trei generaţii România a fost portocalie? Cum să se dezică de cromatica devenită sino­nimă neno­ro­cirii? Orice criminal, m-am gândit, după comiterea unui asasinat, încearcă să-şi şteargă urmele. Dacă e chel îşi pune perucă. Dacă e îmbrăcat într-o culoare în spatele căreia poate fi recunoscut, o aruncă şi îmbracă alta. Şterge, din odaie, urmele de sânge, înlocuieşte perdelele care pot divulga prezenţe şi strecoară, discret, plicuri cu droguri în buzunarul unui nevinovat strigând – iată hoţul, iată traficantul, el a ucis.


      Acel nevinovat – fiindcă lumea e credulă – poate fi chiar linşat de furia mulţimii care şi-a stăpânit mult prea multă vreme furia. Exerciţiul e vechi. Nero a incendiat Roma şi a îndreptat vina spre creştini. Roma, cea făcută scrum de diabolicul nebun, aplauda entuziastă aruncarea nevinovaţilor în arenele cu fiare. Leii îi sfârtecau spre bucuria maselor în sfârşit răzbunate. Suntem datori, zice Roberta Anastase, cu­tre­mu­rată de un fior aproape erotic, în faţa unor tineri abulici dar pilotând decapotabile de marcă, să fim ca Traian Băsescu. Să fim ca el chiar dacă suntem femei sau bărbaţi. Încerc s-o imaginez pe ciorditoarea de voturi din Parlament cu chelie.N-arată cu mult mai bine! Ce i-a învăţat Traian Băsescu pe discipolii lui, cei con­stanţi, putrezi de bogaţi azi? Numele lui va rămâne veşnic legat de furtul celei mai solide flote co­merciale din această parte de lume. Numele lui e legat de cea mai eficientă minciună po­litică, cea cu cancerul care-l va ră­pu­ne în două-trei săptămâni pe Stolojan, şi înlocuirea lui înlăcrimată cu alt candidat, actualul preşedinte. Nu­me­le lui e legat de scoaterea de pe hărţi a poporului român, figurant nu doar în Europa, ci ajuns biet figurant pe planetă. Să învăţăm să fim, zice ar­heologica miss, ca El. Da, aţi în­vă­ţat, aţi fost silitori. Aţi învăţat, mulţi dintre voi, furtul, minciuna sfruntată, demagogia grosolană şi – cel mai grav lucru însuşit de la idolul vostru – că se poate trăi fără iubire de patrie.


     Secuii, care nu prea sunt, îşi fac nestingheriţi steag, îşi bat monedă, îşi pregătesc poliţie proprie, armată, parlament şi, nu peste multă vreme, se vor înscrie în faţa lumii ca ţară. Doar poporul român care va fi din nou cumpărat la viitoarele alegeri cu mărgele de sticlă ca triburile sălba­tice cotropite, dându-şi în schimb, feri­cit, nu doar aurul din adâncuri, ci şi aurul demnităţii, rămâne neînscris, nereînscris la tribunalul popoarelor vii. Ne-am îngropat trecutul cântat de Eminescu, ne-am îngropat sau uitat regii, ne-am uitat cântecele de vitejie pe care agatârşii, un neam din Apuseni, le însemnau cu nuiaua pe spinarea urmaşilor spre a nu le uita niciodată. Reînscrieţi, cât nu-i încă prea târziu, poporul român la tribunal.


Sursa:
http://www.jurnalul.ro/opinii/editorial/reinscrieti-la-tribunal-poporul-roman-589300.html

luni, 5 septembrie 2011

DOMNUL OPREA SI-A INCEPUT, DEJA, CAMPANIA ELECTORALA CU ...MINCIUNI...???

           Dupa ce mai bine de un an de zile ne-a intoxicat cu tot felul de minciuni legate de recalcularea pensiilor militare, acum a inceput sa ne trimita si  scrisori de genul celei de mai jos prin care isi incepe, deja, campania electorala.
          Este clar pentru oricine scopul electoral al acestei scrisori. Si totul, ar fi poate de inteles, daca, ar fi  adevarat macar in forma, sau in continut. Din pacate insa, el se adreseaza, cica, tuturor celor carora, s-ar spune, ca li s-a marit pensia , datorita efortului sau nemasurat, promitandu-li-se, ca acest lucru   se va incepe de anul viitor. 
        Ce sa inteleaga insa acel "stimat domn", ce primeste asemenea epistola, in conditiile in care el deja a primit, decizia revizuita cu vreo sapte lei in plus, inca de acum o luna...??? Sa creada ca i se va mai revizui o data pensia si i se va mai mari o data cu. inca... vreo doi lei...????
         Ce fel de scrisoare le va trimite insa, ministrul Oprea, celor carora li se va diminua pensia cu sume cu prinse  intre 500 si  1500 de lei,  incepand cu aceeasi data, desi au avut "cariera completa"  la data pensionarii??? Cum va sta cu fruntea sus in fata acestora si cum se va mai putea uita in ochii lor, in conditiile in care, marea lor majoritate, au avut functii de raspundere in cadrul armatei ??? Cu ce au gresit ei  fata de armata, ca  sa fie asa de aspru sanctionati ??? Sau poate  se stie  ca ei, sigur, nu pot fi manipulati si nu pot fi determinati sa voteze cu el si partidul sau de tradatori,  si atunci, mai bine sa-i pedepseasaca  preventiv, poate s-or mai razgandi pana la alegeri.
         Va lasam, insa,  placerea de a analiza singuri continutul acestei scrisori,  inainte de a o primi fiecare, si va rugam in acelasi, timp sa-i multumiti  apoi, prin vot, asa cum se cuvine.


        Biroul operativ