miercuri, 30 martie 2011

O NOUA VICTORIE ÎN BĂTĂLIA DIN INSTANŢĂ, LA TRIBUNALUL MEHEDINŢI - SEMNAL POZITIV PENTRU CELELALTE INSTANŢE???

        Tribunalul Mehedinţi a decis astăzi (29.03.2011) admiterea acţiunilor având ca obiect anularea deciziilor de recalculare a pensiilor militare, formulate de către Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate şi în Rezervă (SCMD). Militarii în rezervă ar trebui să-şi recapete vechile pensii, plata retroactivă a diferenţelor şi dobânda aferentă sumelor calculate în minus.
      Tribunalul Mehedinţi este a doua instanţă care admite cererile, după ce Tribunalul Teleorman a decis în acelaşi sens în şedinţa sa din 25 martie. Acţiunea a fost redactată de avocatul Costel Gîlcă, cel care coordonează toţi avocaţii care asigură reprezentarea în instanţele din ţară.
    “Prin cererea de chemare în judecată, reclamanţii au solicitat anularea Deciziilor de recalculare a pensiilor contestate, emise de Ministerul Administratiei si Internelor, menţinerea Deciziilor de stabilire a cuantumul pensiei prin legle 164/2001, 179/2004, şi Decretul nr. 214/1977 (după caz), obligarea la plata diferenţei dintre pensia de serviciu stabilită conform celor trei legi anterioare şi pensia recalculată conform Legii 119/2010 şi H.G. nr. 735/2010, de la 1 ianuarie 2011 până la repunerea în plată a pensiei iniţiale sau până la emiterea unei noi decizii de recalculare şI, de asemenea, obligarea la plata dobânzii legale şi a indicelui de inflaţie aferentă sumelor reprezentând diferenţa dintre cele două decizii.”, spune avocatul Costel Gîlcă, precizând că la nivelul întregii ţări sunt înregistrate peste 12.000 de astfel de acţiuni ale Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate si in Rezerva.
        La Botoşani, avem introduse la instanţă, în prima etapă, peste 200 de dosare, iar în etapa a doua, alte 60 de dosare care conţin, sau nu conţin răspunsurile la contestaţiile adresate celor trei Case Sectoriale de Pensii ale celor trei ministere, de către rezervişti.

       Primele termene, pentru acţiunile introduse încă din 28 februarie, la Tribunalul Botoşani, s-au stabilit începând cu data de 02.05.2011. Vom publica, în curând, tabelele cu dosarele introduse  şi termenele de prezentare la instanţă.  


COL(r) Mircea COMANECI



marți, 29 martie 2011

" BASARABIA - SORA NOASTRA CEA MEZINA"

"Basarabia - sora noastra cea mezina", asa cum o numea "poetul nostru nepereche", a fost sarbatorita cu ocazia implinirii a 93 de ani de la actul unirii din 27 martie 1918, la Cercul Militar Botosani, de  filialele Botosanene ale "Uniunii Vatra Romaneasca", Asociatiei "Cutltul eroilor", Asociatiei "Pro-Basarabia si Bucovina", Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, cu concursul Muzeului Judetean Botosani si a Cercului Militar Botosani.

Au prezentat comunicari:
  1. Col. (r) Gheorghe Timofte - "Contextul istoric in care s-a infaptuit unirea Basarabiei cu Bucovina";
  2. Prof. Ionel Bejenaru - "Repere culturale Botosani - Basarabia";
  3. Lt.col. (r) dr. Sergiu Balanovici - "Actiuni ale Armatei Romane in Basarabia in perioada ian.-mart. 1918";

    4. Prof. dr. Dan Prodan - "Unirea Basarabiei cu Romania in memoriile lui Constantin Argentoianu si I.G. Duca";


Moderator :    Ing. Paul Mircea Iordache - presedintele Filialei Botosani a Uniunii Nationale "Vatra Romaneasca"

Cu acest  prilej s-a prezentat si noul numar si format al publicatiei periodice "VATRA NOASTRA ROMANEASCA"

 Au participat membri ai asociatiilor amintite, cadre militare, elevi ai unor institutii de invatamant din oras precum si alti invitati.


Presedintele Filialei Botosani a SCMD,
Vicepresedintele Filialei Botosani a Uniunii Nationale "Vatra Romaneasca"
Col (r) Mircea COMANECI

vineri, 25 martie 2011

93 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMANIA

FILIALA  BOTOSANI A  "UNIUNII VATRA ROMANEASCA" IN COLABORARE CU:
  • MUZEUL JUDETEAN BOTOSANI;
  • CERCUL MILITAR BOTOSANI;
  • ASOCIATIA NATIONALA "CULTUL EROILOR"-FILIALA BOTOSANI ;
  •  SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE - FILIALA 1 BOTOSANI;
  •  ASOCIATIA PRO BASARABIA SI BUCOVINA;
ORGANIZEAZA MARTI, 29.03.2011, ORA 11.00
LA CERCUL MILITAR BOTOSANI
  SIMPOZIONUL : 

"93 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMANIA"

COL(r)Mircea COMANECI

joi, 24 martie 2011

EXCELENTA RADIOGRAFIERE A UNEI CERTE REALITATI

                                                          
La Senat, ca la Senat ...

Dragii mei,
     Ieri, dupa-amiaza (N.n. - 21.03.2011), am avut sansa (sau nesansa?!) de a asista la lucrarile sedintei Senatului Romaniei. Am raspuns astfel apelului conducerii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere (SCMD).

Ne-am adunat, la poarta Parlamentului, mai multi rezervisti: cam vreo 50-70. Nu stiu daca vor mai fi venit si altii dupa ce am intrat noi in sala.
Actiunea a debutat cam ciudat.
Baietii in albastru de la poarta ne-au anuntat ca secretarul general al Senatului a aprobat participarea in sala doar a 20 de persoane, si cu conditia ca sa nu reprezentam vreo organizatie, vreun sindicat etc.
Am intrat, chipurile, ca persoane particolere. Bun si bronzul!
Am avut loc si eu in grupul celor 20 de norocosi, chiar daca sunt ceva mai gras.


Tot drumul pina la trecerea prin furcile caudine (“filtrul”) de la intrarea in cladire, cit si pe timpul cit am mers spre sala, am fost “prelucrati” ca in sala sa nu vorbim, sa nu vociferam, sa nu scandam lozinci ori vreu slogan. Oricum, toate recomandarile incepeau cu NU. Asa cum le zicem noi copiilor mici: sa nu faci aia, sa nu faci ailalta, etc. Si de ce ti-e teama... In sfarsit!
Sedinta in plen a Senatului s-a desfasurat dupa tipicul obisnuit: cind vorbea unul, n-asculta niciunul, cind vorbeau toti era ca-n recreatia mare la scoala. De fapt, cam asta a fost si senzatia: ca ne aflam intr-o recreatie mare prelungita, in care elevii – cam ciudati si mediocri, dupa vorba, dupa port – erau intr-o permanenta miscare prin sala.


Saracu’ domnu’ Geoana, desi era la tribuna, era si el prin judet, pe-acolo, anuntind cam ce se intentioneaza a se discuta si solicitind din cind in cind votul celor prezenti in sala. Cu toate ca era atent sa nu se incurce lumea la vot, pina la urma tot au comis-o!!! (Interesant este ca de fiecare data, numarul total al votantilor era altul...) Sa-i fi vazut atunci pe sefii sau sefutii de grupuri-grupulete parlamentare cum se chinuiau sa dreaga busuiocul.
Ghiciti cine a gresit si de data asta la vot?
PDL, ca si alta data – nimic nou sub soare.
Au dres-o pina la urma, ca altminteri iar le-ar fi frecat ridichea piticul atomic de la Palatul Victoria si cu jupanu’al mare de la Cotroceanca!
Dezbateri? Care dezbateri?


Mai lua cite unul cuvantul sa anunte care este pozitia onor Guvernului in chestiunea in cauza. Au fost si caiteva tentative ale Opozitiei de a se... opune, dar firave rau, de ti se facea mila de baietii de la Opozitie... Baietii vor si ei sa faca treaba, se agita, se burzuluiesc dar nu au cu ce. Sunt putini, chiar daca-s buni. Ailaltii, de la PDL+UDMR+UNPR+Grupulete, sunt cum sunt, dar sunt… multi si iau caimacul de la tot, la vot.
Spre exemplu, au vrut cei din opozitie sa introduca pe ordinea de zi o declaratie politica referitoare la intamplarea aceea nefericita de la Miercurea Ciuc (spunzuratoarea!). N-au reusit, pentru ca s-a opus partea... opusa, adica PDL+UDMR+UNPR+Grupuletele. Ba mai mult, reprezentantul celor de la putere a precizat, teatral si aferat ca o primadona de virsta a treia spre a patra, ca este regretabil gestul, dar nu se poate accepta o astfel de actiune la Senat asa cum a propus Opozitia pentru ca nu se doreste si nu este cazul sa stricam relatiile cu partea ungara.


(Cam asta a fost ideea exprimata. Desi am o memorie buna, am preferat aceasta varianta de exprimare, decat sa redau integral cuvintele folosite de catre vorbitor!).
S-a tot valsat/falsat in acest, fel uite-votu’-nu-e-votu’, pina la final, cand s-a ajuns si la ceea ce ne durea pe noi: aprobarea/neaprobarea Proiectului Ordonantei de Urgenta a Guvernului, nr.1/2011 (aia cu revizuirea pensiilor foarte militare).
Cind am intrat in sala, cineva ne spusese ca aceasta problema ar fi trebuit sa fie discutata la punctul 17 de pe ordinea de zi a sedintei.
Numai ca realitatea a fost mai interesanta si cu mai mult suspans pentru noi: a fost mutata ca ultimul punct de discutat – nr.24. Un coleg zicea ca, probabil, intentionat l-au pus ultimul punct, in ideea ca poate ne plictisim si vom pleca sa nu vedem cit de ordinara este sedinta ordinara...!


Si de data aceasta, masina de vot a reprezentantilor puterii a functionat perfect, mai mult ca sigur conform indicatiilor profunde ale sefului de la PDL: adica semnul cu degetul in jos pentru vot negativ. Asa e in Senat: vot cu virfu’n sus (DA), sau vot cu virfu’n jos (DA)! A fost necesara inventarea unei astfel de comunicari in sala pentru ca unii nu inteleg ce voteaza, unii nu stiu ce voteaza, unii nu stiu ca trebuie sa voteze, unii nu stiu daca sa voteze, etc. La noi ca la nimeni! Am fost in sala si i-am vazut!


Primul vot a fost referitor la acceptarea/respingerea Raportului comisiilor Senatului privind aceasta Ordonanta. In context, reamintesc faptul ca Raportul cuprindea si propunerea ca: daca dupa recalculare pensia noua este mai mare decit cea avuta, aceasta sa ramina in plata; daca pensia este mai mica decit cea veche, atunci sa ramina in plata pensia cea veche.
Opozitia a votat in favoarea rezervistilor.
Parlamentarii puterii au votat cum li s-a indicat de catre guvernul prezidential, astfel ca Raportul (desi favorabil noua!!!) a fost respins.
Apoi a fost votat proiectul Legii de adoptare a ordonantei. Tot puterea a invins! Nicio surpriza!
Nu vreau sa cobesc, dar cred ca si la Camera Deputatilor se va proceda la fel.
Nu ne ramine decit calea haiduciei spre justitia interna si internationala.
Ca asa vor cei de la putere!
Dupa aceea sedinta s-a incheiat iar senatorii au plecat veseli. Erau amestecati, radeau si vorbeau impreuna, nu mai erau putere si opozitie, erau amici care, probabil, isi propuneau sa mearga la o bere.
Noi am ramas ca prostii, cu sperantele frante ori risipite pe lungile culoare ale Palatului Parlamenului.
Daca nu eram in postul mare ce le-as mai fi zis... dar noi, rezervistii, suntem oameni educati, nu ca ei!
Toate urarile de bine,

Col.(rz.) Dorel PIETRAREANU.P.S.1. Am uitat sa va spun ca, tot ieri si tot datorita celor de la putere, s-a aprobat ca pensionarii sa primeasca un card pentru a fi folosit pe timpul transportului in comun. Problema va fi rezolvata pina la finele anului acesta.
Stiam eu ca va bucurati ca veti mai merge/umbla sa obtineti si acest card!

P.S.2.Fiid prezent, si eu, la derularea celor prezentate de "colegul meu de suferinta", Col(rz.) Dorel Pietrareanu, pot  confirma, cele relatate, dar neavand talentul sau literar deosebit, m-am multumit cu ilustrarea faptelor, prin cateva fotografii, facute din balconul Senatului cu acest prilej.

Col(rz.)Mircea COMANECI

duminică, 20 martie 2011

SAPTAMANA DE FOC A SINDICATULUI REZERVISTILOR (SCMD)

             Dupa ce SCMD impreuna cu rezervistii  bucuresteni  si reprezentati ai celorlalte filiale din teritoriu au pichetat Parlamentul Romaniei in zilele de 14 si 15 martie,  in data de 16 martie fiind sufletul marelui Miting al Federatiilor si Confederatiilor Sindicale din Piata Constitutiei, spre sfarsitul  saptamanii, in ziua de 18 martie, in prezenta presedintelui SCMD Col(rez.) prof. dr. Mircea Dogaru s-au mai infiintat doua noi Filiale,  la Falticeni, si  la Campulung Moldovenesc, iar, in ziua de 19 martie la Suceava a avut loc un schimb de experienta intre reprezentantii catorva din filialele din nordul Moldovei.

            Pichetarea in zilele de 14 si 15 martie a Parlamentului Romaniei, (desi parlamentarii romani deveniti parca, peste noapte maghiari, erau in teritoriu pentru a sarbatori ziua maghiarimii)  de catre rezervistii sindicalisti bucuresteni, a avut ca scop sensibilizarea populatiei fata de  nedreptatile ce urmau a ni se face tuturor  prin asumare raspunderii de catre Guvern pe noul Cod al muncii, "Codul  Noii Sclavii ", de tip democratic, prin adoptarea dictaturii angajatorului asupra angajatului, care nu mai are decat un singur drept, acela de a munci pe "plantatia angajatorului", oricare ar fi el : patron privat, patron stat, patron regie autonoma etc... Desi slab mediatizata, aceasta actiune s-a bucurat de simpatie din partea tuturor celor care mai simt si mai traiesc romaneste in aceasta tara, inclusiv a unor mijloace din mass-media.
            Marele miting din Piata Constitutiei, planificat a avea loc intre orele 12.00 la 18.00, s-a finalizat in fapt la orele 16.00, ora la care alesii poporului, abia se adunasera in Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului. In absenta oricarui reprezentant al societatii civile, in balcoanele CamereiDeputatilor (conform unei hotararii a Biroului Permanent) au purces nestingheriti la asumarea raspunderii pe Codul introducerii Noii Sclavii Moderne, de tip democratic. (De ce oare nu s-a permis accesul in balcoane??? Pentru a nu se mai arunca cineva  peste alesii neamului, tulburandu-le somnul unora ??? )



            Fiind prezent, la acest mult asteptat Mare Miting al Federatiilor si Confederatiilor  Sindicale din Romania, am avut sentimentul ca ma aflu in fata unei manipulari, sau chiar a unui Blat intre anumite structuri sindicale si putere. Am avut  acest sentiment avand la baza cateva intrebari,  care mi-au venit in gand si la care  nu am gasit inca un raspuns.
             1. De ce s-a inceput mitingul la ora 12.00???, cand se putea incepe la ora 14.00, sau cel mai tarziu la ora 16.00, cand abia soseau parlamentarii la sedinta, sau abia incepeau sedinta de plen???
             2. De ce s-a incheiat la ora 16.00???, cand se putea finaliza la ora 18.00, sau la  20.00???
             3. De ce a fost  necesara  interventia in toiul dezbaterilor a  formatiei rap  Parazitii cu trei melodii ??? cand, daca se voia  neaparat se putea  prezenta doar melodia care avea un continut antiputere si atat???

             4. De ce a fost necesara intarventia  lui  Ducu Bertzi  cu trei melodii, desi, daca se voia neaparat se putea limita la melodia "ASA-MI VINE CATEODATA"??? Dupa cele trei melodii interpretate, in mod cu totul neadecvat la aceasta manifestare, Piata a inceput sa se goleasca, ceilalti  lideri sindicali, inclusiv cel al   lucratorilor din penitenciare, fiind nevoiti sa ceara sindicalistilor sa ramana pe loc???.

            5. De ce a avut loc aceasta interventie nefericita a lui Ducu Bertzi, tocmai dupa ce a luat cuvantul Presedintele SCMD Col(r) prof. dr. Mircea Dogaru, momentul cel mai animat al mitingului, care a trezit parca din amorteala intreaga Piata, cand la auzul fanfarei care a  intonat  "Marsul Lui Iancu"  sau "Treceti batalioana romane Carpatii"??? ( In acelasi  timp la Tg Mures se desfasura  spanzurarea lui Iancu, de ctre un angajat al statului, sub ochii neputinciosi ai autoritatilor romane) S-a dorit oare domolirea sentimentului patriotic al participantilor???

            Concluzia majoritatii participantilor  a fost aceea ca sindicalistii rezervisti  prezenti  la acest miting, au avut cea mai numeroasa participare,  fata de cea a tuturor reprezentantilor fiecarei federatii sau confederatii sindicale, luate separat fiecare. In acest mod am reusit sa devenim Portdrapelul tuturor manifestatiilor sindicale din acesata perioada, tinand cont si de reusitele actiuni din  25 Octombrie 2010, 24 ianuarie 2011, 01 martie 2011, actiuni  organizate si desfasurate numai de catre SCMD, atat in capitala cat si in majoritatea judetelor tarii. Aceste actiuni s-au bucurat de simpatia celor mai multi dintre locuitorii Bucurestiului sau ai capitalelor de judet din teritoriu.
  
               La schimbul de experienta, care a avut loc in ziua de  19 martie la  Suceava, au participat  reprezentanti ai coducerilor Filialelor din Suceava, Radauti si  Botosansi, in prezenta  Presedintele SCMD Col(r) prof. dr. Mircea Dogaru, ca si  a Col(r) Stefan Adrian, din partea Secretariatului tehnic al SCMD.
             S-au evidentiat, cu acest prilej, atat realizari, dar si unele neajunsuri in desfasurarea activitatii de catre cele trei filiale, in cateva  domenii prioritare cum ar fi cel organizatoric, juridic, dar si cel economico-financiar.
            Din discutii au reiesit si unele propuneri pe care va trebui sa le avem in vedere, in perioada imediat urmatoare, in paralel cu desfasurarea actiunilor de strada, a celor din Parlamentul Romaniei sau a celor din instantele judecatoresti. Iata cateva din ele:
             - Vicepresedintele - trezorier al Filialei 1  Radauti d-l Col(r) Nicolovici Nicolae, propune  sa se faca o planificare, de catre Compartimentul organizare si Secretariatul tehnic, pe baza careia sa fie chemata cate o filiala doua la Sediul Central cu baza de date, pe domenii, pentru confruntarea datelor locale cu cele de  la  centru.
             - Vicepresedintele (MAI) al Filialei 1 Suceava Col(r) Gavriliuc Constantin,  a propune  sa se  stabileasaca, de catre fiecare Departament al  SCMD, a unui Responsabil Zonal, care sa ia legatura cu Filialele din zona de responsabilitate si sa lamureasca toate problemele pe domenii, pentru a nu aglomera excesiv Presedintele sau Vicepresedintii SCMD, cu probleme marunte , inerente, ce pot  aparea , in desfasurarea diferitelor activitati.
             - Secretarul si trezorierul al Filialei 1 Suceava Mr (r) Bujoi Petre propune descentralizarea activitatii economico-financiare la nivelul filialelor, prin infiintarea la fiecare filiala teritoriala a  unui punct de lucru local al SCMD, cu toata documentatia aferenta.
             Propunerile au fost retinute de catre Presedintele SCMD, si Secretarul tehnic,  cu promisiunea ca vor fi puse in discutia Comitetului Director, care se va intruni in sedinta sa in saptamana urmatoare luni 21 martie, sau  marti 22 martie 2011, mai ales ca unele asemenea propuneri  au mai fost facute si de catre alte filiale din tara.

Presedintele Filialei 1 Botosani a SCMD
Col(r)Mircea COMANECI

sâmbătă, 12 martie 2011

COMUNICAT DE PRESĂ

       Biroul Filialei 1 Botoşani a SCMD a hotărât in şedinţa sa din 11.03.2011(in contextul acţiunilor ce se vor desfăşura de către Comitetul Director al SCMD şi filialele din Bucureşti in perioada 14-18.03.2011), să facă loby, pe lângă toţi parlamentarii de Botoşani (în această săptămână doar a senatorilor), pentru respingerea Ordonanţei de Urgenţa nr.1 din 31.01.2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate "beneficiarilor" proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
       Această Ordonanţă a fost repinsă in Comisia Juridică ca şi în cea de Muncă si Protecţie Socială, iar în Comisia de Apărare din Senat , a fost îmbunătăţită cu un amemdament, in baza căruia dacă din revizuire, reiese un cuantum mai mare , rămâne în plată, iar dacă este mai mic, rămâne în plată cel anterior, care este mai avantajos, ceea ce pe noi nu ne interesează, prea mult, deoarece noi vrem, în primul rând, să ne păstrăm statutul de militari, obţinut cu trudă şi eforturi deosebite, depuse într-o carieră de peste 40 de ani, marea majoritate dintre noi, făcând sacrificii enorme atât noi cât şi familiile noastre.
       Miercuri 16.03.2011, începând cu ora 09.00, la Senat, în plenul acestuia, se va dezbate această ordonanţă, urmând ca de la ora 15.00, în plenul reunit al celor două camere să se dezbată şi eventual, să se voteze moţiunea de cenzură depusă de opoziţie, pe Noul Cod al Muncii, Codul Noului tip de "Sclavie Modernă" în România democratică, membră cu drepturi depline a NATO si UE.
    Aşa după cum am arătat şi în prezentarea câtorva dintre argumente, această Ordonanţă de Urgenţă, dată pe fugă, în ultima zi a lunii ianuarie, (când se mai putea da) este netemeinică şi nelegală, ca urmare a anulării statutului nostru, de cadru militar în rezervă, a discriminării, a încălcării drepturilor de proprietate al deţinătorului pensiei, a principiilor neretroactivităţii legii şi egalităţii în drepturi precum şi încălcării principiilor drepturilor câştigate şi al speranţei legitime.
      Pentru a-i putea convinge pe senatori de acest lucru , am planificat intâlniri cu aceştia la sfârsitul acestei săptămâni şi la inceputul celei viitoare, profitând de faptul că luni 14.03.2011, ca şi marţi 15.03.2011, toţi parlamentarii şi-au luat vacanţă pentru sărbătorirea zilei maghiarimii, (de parcă toţi ar fi devenit brusc, peste noapte, maghiari), urmând ca miercuri să lucreze doar câteva ore, dimineată la Senat, iar după amiază, in Plenul reunit al celor doua Camere, iar începând de joi 17.03.2011, să-şi ia o binemeritata pauză pâna lunea următoare, după o muncă atât de istovitoare, din timpul săptămânii, abia incheiate, deja.
      Acest program, nouă ne convine de minune, pentru că nu-i vom lăsa să se odihnească, ci dimpotrivă ii vom aborda, pentru a-i sensibiliza in a ne susţine interesele legitime, legate inclusiv de cuantumul pensiei, dar si de respectarea legilor ţării, ale celor europene, dar şi a hotărârilor instanţelor de judecatâ.
      Vom susţine şi cauza neadoptarii prin asumare a Codului Muncii în varianta “sclavagistă”, în care, drepturi nemăsurate au numai statul, patronul, angajatorul în general, iar angajatul, având doar obligaţia de a munci, în orice condiţii, în orice împrejurări, fără a i se respecta nici un drept fundamental prevăzut in legislaţia europeană, nici măcar dreptul la muncă, la libertate, la opinie, la sanatate, la intrunire...etc...
       Prima întâlnire a şi avut loc , déjà, azi 12.03.2011, timp de vreo două ore, cu senatorul Augustin Daniel HUMELNICU, la sediul PDL, unde s-au purtat dezbateri furtunoase, dar pline de invăţăminte pentru ambele părţi. In cele din urmă s-a acceptat ideea ca argumentele noastre sunt pertinente şi îndreptăţite, urmând a se vedea ulterior, în ce măsură vor fi insuşite şi de ceilalţi parlamentari şi în ce măsură se vor concretiza în voturi în favoarea noastră.

PREŞEDINTELE FILIALEI 1 BOTOŞANI A SCMD
COL(rez.)
                Mircea COMĂNECI

P.S. Comunicatul nostru a fost publicat de Botosaninews.ro sub titlul "Militarii in rezerva s-au intalnit, sâmbătă, cu senatorul Dan Humelnicu pentru a discuta despre pensiile militarilor" ( dati click pe acest link daca vreti  sa cititi articolul)

DOAR CATEVA ARGUMENTE ALE REVERVISTILOR TRANSMISE PARLAMENTARILOR BOTOSANENI

                                                              ARGUMENTE
 pentru respingerea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului României privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

            Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României este netemeinică şi nelegală, ca urmare a anulării statutului de cadru militar în rezervă, a discriminării, a încălcării drepturilor de proprietate al deţinătorului pensiei, a principiilor neretroactivităţii legii şi egalităţii în drepturi precum şi încălcării principiilor drepturilor câştigate şi al speranţei legitime.

            1. Guvernul României săvârşeşte un abuz de drept prin emiterea Ordonanţei de Urgenţă înaintată spre dezbatere Parlamentului României, deoarece acest document preia, cu mici excepţii conţinutul Hotărârii de Guvern nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor. Această hotărâre a fost suspendată prin Sentinţa civilă nr.338/2010 pronunţată de Curtea de Apel Cluj în dosarul nr.1371/33/2010, măsură definitivă şi irevocabilă prin Decizia nr.38/07.01.2011, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a dispus: „suspendarea executării H.G. 735/2010, pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii nr.119/2010, privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, până la pronunţarea instanţei de fond”.
               - În dispreţul Legii, al deciziilor instanţelor judecătoreşti, Guvernul României, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, serviciile de informaţii au continuat recalcularea pensiilor militarilor şi, în multe cazuri au dispus micşorarea pensiilor respective fără existenţa unei noi decizii de pensionare.
              - Măsurile abuzive luate de instituţiile mai sus-menţionate au determinat un număr foarte mare de rezervişti să acţioneze statul român în judecată, existând posibilitatea blocării activităţii sistemului judiciar.
             - Neregulile intervenite în conţinutul bazei de date referitoare la veniturile militarilor au determinat denaturarea calculului pensiei, în baza metodologiilor date de Guvern.
             - Aplicarea injustă a acestor măsuri s-a soldat cu decesul, ori internarea în spital, în urma infarctului, a unor militari rezervişti care au fost şocaţi de aflarea micşorării dramatice a pensiilor câştigate prin muncă şi sacrificii. Cine este răspunzător pentru viaţa acestor oameni ?
             - Aplicarea ilogică a măsurilor adoptate prin asumarea răspunderii acestui Guvern a determinat bulversarea sistemului ierarhiei militare, apărând situaţii în care un subofiţer sau maistru militar obţine în urma recalculării o pensie egală sau mai mare decât un colonel, cu aceeaşi vechime în muncă.
            - Consecinţe nefaste va avea şi deconectarea dinamicii pensiilor militare de evoluţia salariilor militarilor activi. Se va ajunge, din nou, la situaţia în care un subofiţer şofer care a ieşit la pensie după un număr de ani în urma comandantului său de mare unitate, general să aibă o pensie mai mare decât fostul său comandant, anomalie corectată prin Legea nr.164/2001 privind pensiile militare de stat.

         2. Măsura privind recalcularea pensiilor stabilite prin legi ocupaţionale, aflate în plată la data introducerii sistemului unitar de pensii publice nu se poate face decât prin încălcarea principiului neretroactivităţii legii, prevăzut de art.15 alin (2) din Constituţia României, conform căruia „Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile”


        3. Prin decizia nr. 830/2008 Curtea Constituţională a statuat: „ori de câte ori o lege nouă modifică starea legală anterioară cu privire la anumite raporturi, toate efectele susceptibile a se produce din raportul anterior, dacă s-au realizat înainte de intrarea în vigoare a legii noi, nu mai pot fi modificate ca urmare a adoptării noii reglementări, care trebuie să respecte suveranitatea legii anterioare, Legea nouă însă este aplicabilă deîndată tuturor situaţiilor care se vor constitui, se vor modifica sau se vor stinge după intrarea în vigoare, precum şi tuturor efectelor produse de situaţiile juridice formate după abrogarea legii vechi”.


        4. În acelaşi context, Deciziile Curţii Constituţionale nr. 375/2005, 57/2006, şi 120/2007, arată că noile reglementări nu pot fi aplicate cu efecte retroactive, dispunând numai pentru viitor, fără a aduce atingere drepturilor legal câştigate anterior.
      - În avizul consultativ dat de Consiliul Legislativ cu privire la proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii se arată: „În cazul de faţă, deoarece măsurile propuse nu sunt de natură penală sau contravenţională, ci au caracter civil ele pot viza doar cazurile care se vor ivi după intrarea în vigoare a proiectului, nu şi situaţiile deja existente”.

         5. Pensiile militare de stat nu sunt obţinute pe baza principiului contributivităţii, invocat de Guvernul României. Încă de la înfiinţarea armatei Române moderne, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, armata a avut Casa de Pensii proprie, iar pensiile au fost plătire de la bugetul de stat, în toate regimurile politice care s-au succedat în România. Cadrele militare au plătit numai contribuţia la pensia suplimentară. Aceleaşi reguli există statele membre NATO şi UE.
      La intrarea în sistemul militar, cetăţeanul semnează un contract cu statul român de a-l apăra cu preţul vieţii, iar guvernul actual a încălcat acest contract care prevede şi obligaţiile salariale şi de pensie.


      6. În acelaşi timp, au fost nesocotite prevederile art.20 alin.2 din Constituţia României care stabileşte că: Dacă există neconcordanţe între pactele şi tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale...


N.B. Aceste  cateva argumente, doar, vor fi aduse la cunostinta senatorilor de Botosani, pentru a-i convinge de netemeinicia si nelegalitatea acestui act normativ,  intrucat saptamana viitoare se va discuta si aproba, in plenul Senatului Romaniei, aceasta ordonanta, care deja isi produce efectele, trecandu-se deja,  la revizuirea pensiilor recalculate in decembrie 2010 conform legii 119/2010.


BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 BOTOSANI A SCMD

ACEI OAMENI MINUNATI CARE NE CONDUC - PRELUARE DE LA POLITIA COMUNITARA BUCURESTI

  "Asta are atatea diplome ca o face sa paleasca de invidie, din mormant si pe raposata "ADI" (academician doctor inginer). Cine stie? Poate vor avea aceeasi soarta la cate studii de baza le-a avut -scoala de maistri iar armata a terminat-o cu gradul de fruntas. Cred ca asta este blestemul neamului nostru cel putin de la Razboiul II Mondial incoace. Sa fim condusi de prosti. Insusi marele incrucisator are decat 4 ani de scoala militara/navala si zice ca-i inginer (cu 4 ani de studii la frecat puntea). Boc stiti bine cum a terminat dreptul, iar restul de ministrii sunt tamplari, chelneri, dresori..."


Acesti oameni minunati care ne conduc!

             Leibnitz University din SUA (nu din Germania) este o fabrica de diplome ("diploma mill") in special pentru est-europeni. Se plateste o taxa si se practica invatamantul la distanta. Asta e ca si cand eu in fata calculatorului, neras de vreo saptamana si scriu cuiva pe mess "sunt blonda si am 90-60-90".
            "Leibniz University looks like it's perhaps being run by an Italian located in the Milan area.
http://www.linkedin.com/pub/3/B38/485." "There do seem to be a number of Europeans who are boasting doctorates from this seemingly-spurious pseudo-American thing."
            Din punct de vedere al pregatirii profesionale, intr-o tara normala, cazul acesta ar fi o blasfemie, executata imediat. Dar la "alesii boborului" e o chestiune perfect normala. Cum naiba o fi sarit din scoala ... de maistrii, direct in postuniversitare? In ce limba si-o fi sustinut teza din Leibniz University - United States of America ?
           Curat-murdar (vorba lui Pristanda-personajul lui Caragiale). Dl.Pl.obosit, mai rau mi-ati facut cu datele astea. Si asa aveam o greata, acum mi-e rau tare. Trec peste "cartoanele alea, "diplome", care sunt date de regula la protocolul unor festivitati , activitati organizate in sectorul sau de activitate , dar sa fi facut general direct din soldat, asta numai in armata lui "Oprea" mai intalnesti asa ceva . Iar despre studiile facute la SRI si MAI, ca si titlul de doctor, revin la vorba nepotelului meu :"ma lasi!?
            Doamne ! Rau am mai ajuns. Rau a mai ajuns "Armata Romaniei " !!!
           Am ramas MUT !!

CIUDAT CAT DE REPEDE AJUNG UNII GENERALI... PESTE NOAPTE, LA APELUL BOCANCILOR, SAR DE LA FRUNTAS LA GENERAL. IA PRIVITI! MAI ALES dl. PDL-ist, care, a facut ceva scoli sa ajunga colonel. ONTANU A SARIT DE LA TARNACOP, ROABA, LOPATA (TRL) LA EXPERT PARLAMENTAR???

Neculai Onţanu
    Functia: Primar
   Audiente: Luni, începând cu ora 11.
   Telefoane: 021.209.60.02, 021.209.60.63
   Fax: 021.252.80.39
   Email: neculai_ontanu@ps2.ro
   Date personale: Născut la 13 septembrie 1949, jud.Neamt.
                              Căsătorit, 2 copii.
   Studii: Facultatea de Sociologie şi Psihologie
  Activitate profesionala: - 1968 - 1995 - Muncitor, maistru principal constructor - în domeniul constructiilor, mai precis al constructiilor de locuinte.
                                         -  1995 -1996 - Expert parlamentar la Camera Deputatilor
                                         - 1996 - 2000 - Consilier General în Consiliul General al Municipiului Bucuresti;
                                         - 2000 - în prezent - Primar al Sectorului 2, Bucuresti.
Situati Militara - 1970-1971 - stagiu militar - Regimentul 1 Artilerie, UM Artilerie nr 01217 - Slatina
                           - General maior în rezerva - Ministerul Apararii Nationale
Studii postuniversitare    - 2010 - DOCTOR în Ştiinţe Militare şi Informaţii - Academia Nationala de  Informatii "Mihai Viteazul"  - INSTITUTIA:  Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul", Colegiul National de Informatii
                                        - iunie 2009 - "Securitate nationala " - INSTITUTIA: Colegiul National de Aparare
                                        - 2007 - "Securitate si buna guvernare"
                                        - DOCTOR în Administratie Publica - Leibniz University - United States of America

DA SA VEDETI CATE DIPLOME ARE... CHIAR SI DE LA "ancmrr"

Diplome si medalii - 14 ianuarie 2010 - Diplomă de onoare acordată de Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă
                               - 01 noiembrie 2009 - Medalia comemorativă de aur a Municipiului Veszprem
                               - 22 octombrie 2009 - Premiul de excelenţă conferit de Portalul Naţional de Administraţie Publică administratie.ro
                               - 12 octombrie 2009 - Medalia de onoare conferită de Asociaţia Scriitorilor Bucureşti
                               - 2009 - Diplomă pentru Mecenatul Cultural acordată de Muzeul Naţional al Literaturii Române
                              - 30 august 2009 - ORDINUL "SANCTUS STEPHANUS MAGNUS" conferit de Patriarhia Română
                              - 05 decembrie 2007 - ORDINUL NATIONAL "SERVICIUL CREDINCIOS" ÎN GRAD DE "CAVALER" conferit de PRESEDINTELE ROMÂNIEI domnul TRAIAN BASESCU , "în semn de apreciere deosebita pentru devotamentul pus în slujba cetatenilor, pentru contributia personala la revigorarea culturala si spirituala a Capitalei, prin actiunile organizate pentru ca istoria noastra sa se pastreze vie în sufletele bucurestenilor"
                             - 19 decembrie 2007 - "MERITUL ACADEMIC" conferit de ACADEMIA ROMÂNA, "pentru merite deosebite în promovarea si sprijinirea culturii"
                             - 15 aprilie 2008 - DIPLOMA conferita de COMANDAMENTUL NATIONAL PENTRU SECURITATEA SUMMIT-ULUI , "pentru contributia exceptionala în sprijinul Summit-ului NATO, desfasurat în Bucuresti, România, în perioada 02-04 aprilie 2008"
                              - 06 mai 2008 - Diploma de MEMBRU DE ONOARE conferita domnului colonel (r) Neculai Ontanu de ASOCIATIA NATIONALA A A CADRELOR MILITARE ÎN REZERVA SI ÎN RETRAGERE "ALEXANDRU IOAN CUZA", "pentru sprijinul permanent acordat Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare în Rezerva si în Retragere din Ministerul Apararii".
                             - 30 septembrie 2008 - Premiul "Business Press Construct 2008" - editie aniversara- acordat de Revista BUSINESS PRESS, "pentru aportul adus la dezvoltarea constructiilor si modernizarea infrastructurii din Capitala"
                           - 24 aprilie 2008 - Medalie acordata de Uniunea Scriitorilor cu ocazia aniversarii centenarului, "pentru sustinerea si promovarea culturii românesti"
                           - 23 iunie 2008 - DIPLOMA DE EXCELENTA conferita de Fundatia PanEuropa România "pentru activitatea sustinuta de promovare, protejare si sprijinire a artelor si culturii"
                           - 19 mai 2008 - DIPLOMA DE ONOARE conferita de Prea Fericitul Parinte Daniel, Arhiepiscop al Bucurestilor, Mitropolit al Munteniei si Dobrogei si Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, "pentru merite deosebite în pastrarea credintei si promovarea culturii crestine".
                          - 29 aprilie 2008 - DIPLOMA ANIVERSARA conferita de ASOCIATIA VETERANILOR DE RAZBOI DIN M.I.R.A. cu prilejul primei sarbatoriri a "Zilei Veteranilor de razboi din România"
                          - 24 aprilie 2008 - DIPLOMA ANIVERSARA conferita de ASOCIATIA NATIONALA A VETERANILOR DE RAZBOI DIN ROMÂNIA. cu prilejul primei sarbatoriri a "Zilei Veteranilor de razboi din România"
                         - 28 februarie 2008 - DIPLOMA DE EXCELENTA conferita de INSPECTORATUL PENTRU SITUATII DE URGENTA "DEALU SPIRII" AL MUNICIPIULUI BUCURESTI , "pentru activitatea desfasurata în serviciul comunitatii, menita sa asigure protectia populatiei, bunurilor materiale, valorilor de patrimoniu si a factorilor de mediu, sa contracareze efectele dezastrelor naturale si tehnologice si sa initieze masuri de înlaturare a acestora"
                      - 1 ianuarie 2007- Cetatean al Europei - conferit de LIGA CULTURALA PENTRU UNITATEA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI pentru contributia adusa la promovarea europenismului, integrarea României si Bulgariei în Uniunea Europeana si sustinerea românitatii ca parte componenta a valorilor umanitatii.
                       - 3 aprilie 2006 - DIPLOMA ANIVERSARA conferita de JANDARMERIA ROMÂNA "cu prilejul împlinirii a 156 de ani de la înfiintarea Jandarmeriei Române "
                        - 07 Decembrie 2005 - DIPLOMA DE EXCELENTA- conferita de CONSILIUL NATIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINARII pentru implicarea deosebita în problematica antidiscriminare si pentru implementarea cu succes a proiectului "LUNA NEDISCRIMINARII ÎN SECTORUL 2"
                      - 9 mai 2005 - DIPLOMA SI MEDALIA JUBILIARA - conferite de ASOCIATIA NATIONALA "CULTUL EROILOR" "cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la victoria Natiunilor Unite Împotriva Coalitiei Hitleriste (1945- 9 mai 2005)"
                       -4-5 aprilie 2005 - DIPLOMA DE EXCELENTA - conferita de MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR AGENTIA NATIONALA ANTIDROG pentru implicarea activa si consecventa în activitatile de prevenire a consumului de droguri în rândul copiilor, elevilor si tinerilor din sector, precum si pentru remarcabila contributie în organizarea Conferintei Internationale DIMENSIUNEA SPIRITUALA ÎN TERAPIA PERSOANELOR DEPENDENTE DE DROGURI
                    - 03 decembrie 2004- DIPLOMA DE EXCELENTA- conferita de FEDERATIA INTERNATIONALA A COMUNITATILOR EDUCATIVE "pentru implicarea deosebita în apararea si respectarea drepturilor copiilor aflati în dificultate "
                      - 2 iulie 2004- DIPLOMA DE EXCELENTA- conferita de LIGA CULTURALA PENTRU UNITATEA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI ARHIEPISCOPIA SUCEVEI SI RADAUTILOR "pentru contributia adusa la omagierea voievodului Stefan cel Mare si Sfânt, cu prilejul împlinirii a 500 de ani de la intrarea la cele vesnice "
                     - Mai 2004 - PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI - conferita de Consiliul de Conducere a Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri pentru lucrarea "Proiectul Structurii Sediului Administrativ si Consiliului Local - Primaria Sector 2 Bucuresti"
                    - 3 aprilie 2004 - DIPLOMA ANIVERSARA conferita de JANDARMERIA ROMÂNA "cu prilejul împlinirii a 154 de ani de la înfiintarea Jandarmeriei Române "
                    - 01 Februarie 2004 - DIPLOMA DE EXCELENTA- conferita de ASOCIATIA NATIONALA A VETERANILOR DE RAZBOI "pentru sprijinul deosebit acordat veteranilor de razboi din Filiala A.N.V.R. sector 2 Bucuresti "
                   - DIPLOMA DE MERIT conferita de Guvernul României - Departamentul pentru Relatii Interetnice pentru sprijinul acordat în organizarea manifestarii "Saptamâna diversitatii în România" care a avut loc în perioada 6-12 mai cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Comunitar de actiune pentru combaterea discriminarii
                   - 15 octombrie 2003 -DIPLOMA JUBILIARA conferita de Camera de Comert si Industrie a României si a Municipiului Bucuresti în semn de recunoastere pentru sprijinul primit si pentru deosebita colaborare TOPUL FIRMELOR DIN BUCURESTI Editia a X a 2003
                   - DIPLOMA pentru Dezvoltarea tehnologiilor informatice în administratia publica conferita de Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative - Facultatea de Administratie Publica pentru eficientizarea activitatii administratiei publice locale si îmbunatatirea relatiei -cetatean administratie prin " Informatizarea Directiei Venituri Buget Local"
                       -7-10 octombrie 2003 -CERTIFICATE OF APPRECIATION conferit de MINISTRY OF ADMINISTRATION AND INTERIOR for the great contribution brought to the civil protection system and towards the achievement of higher purposes in the management of the consequences of terrorist attacks, with significant consequences on society.
                        -20 septembrie 2003- DIPLOMA - conferita de PREFECTURA MUNICIPIULUI BUCURESTI - pentru cele mai ample actiuni de conservare si reabilitare a parcurilor si zonelor verzi, în cadrul programului "BUCURESTI, O CAPITALA CURATA"
                      - 05 ianuarie 2008 - DIPLOMA DE ONOARE conferita de FUNDATIA INTERNATIONALA "OMENIA" , "pentru contributia la promovarea omeniei, tolerantei si reconcilierii, pentru acte umanitare si pentru ajutorul oferit Bisericii"
                     - 29 noiembrie 2007 - DIPLOMA SI MEDALIA JUBILIARA conferite de COMITETUL DE INITIATIVA "NICOLAE BALCESCU" , "cu ocazia împlinirii a 155 de ani de la moartea lui Nicolae Balcescu"
                   - August 2007- DIPLOMA DE ONOARE- conferita de PARLAMENTUL TINERILOR "pentru deosebitul sprijin acordat membrilor Parlamentului Tinerilor Sector 2 în toate proiectele derulate de acestia si pentru initiativa de a implica tinerii din comunitate în viata sectorului
                   - 20 martie 2008 -DIPLOMA - conferita de MINISTERUL EDUCATIEI CERCETARII SI TINERETULUI "pentru coordonarea si organizarea SIMPOZIONULUI INTERNATIONAL "PROTECTIA CONSUMATORULUI ÎN ECONOMIA DE PIATA" cu tema : "EGALITATEA DE SANSE A CONSUMATORULUI DIN SPATIUL EUROPEAN ÎN PERSPECTIVA CRESTERII CALITATII VIETII SI DEZVOLTARII DURABILE" organizat cu ocazia ZILEI INTERNATIONALE A PROTECTIEI CONSUMATORULUI"
                 - DIPLOMA DE ONOARE- conferita de AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR "ca recunoastere a contributiei aduse protejarii sanatatii, sigurantei si intereselor economice ale consumatorilor"
                - 12 decembrie 2005 - DIPLOMA- conferita de MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII pentru parteneriatul educational "Festivalul Sanselor Tale"
               - 15 octombrie 2007 - DIPLOMA conferita de COMITETUL OLIMPIC SI SPORTIV ROMÂN - ACADEMIA OLIMPICA ROMÂNA în calitate de PRESEDINTE DE ONOARE AL ACADEMIEI OLIMPICE ROMÂNE -FILIALA SECT. 2
               - 28 mai 2007 - Certificat de excelenta conferit de Asociatia MASTER Forum si CENTRAS pentru tenacitate, creativitate, spirit de echipa în activitatea de organizare a alegerilor Consiliului Local al Tinerilor din Sectorul 2 al Municipiului Bucuresti în cadrul proiectului derulat în parteneriat cu Primaria si Inspectoratul Scolar al Sectorului 2
                - 2007 - DIPLOMA DE MERIT conferita de INSPECTORATUL PENTRU SITUATII DE URGENTA "DEALU SPIRII" AL MUNICIPIULUI BUCURESTI - pentru activitatea desfasurata în serviciul comunitatii, cu ocazia "Zilei Mondiale a Protectiei Civile" 2007
               - Mai 2005- DIPLOMA DE EXCELENTA - conferita de Camera de Comert si Industrie a României si a Municipiului Bucuresti pentru buna colaborarea cu CCIB în realizarea Concursului "VITRINA 2005-Sector 2"           
               - 23-24 aprilie 2007 - DIPLOMA - conferita de LICEUL TEORETIC "LUCIAN BLAGA" pentru "sprijinul acordat în derularea proiectului scolar Comenius 1 "Valorile olimpismului pentru tânarul european" si pentru organizarea activitatilor din cadrul Zilelor Olimpismului din 23-24 aprilie 2007"
              - 12-14 ianuarie 2007 - DIPLOMA DE MERIT conferita de SCOALA CU CLASELE I- VIII "JOSE MARTI" ca "semn de multumire si recunostinta pentru implicarea cu profesionalism si daruire în organizarea si desfasurarea CONCURSULUI INTERJUDETEAN DE MATEMATICA"
               - 11 ianuarie 2007 - DIPLOMA DE EXCELENTA - conferita de SOCIETATEA PENTRU ÎNVATATURA POPORULUI ROMÂN pentru sprijinul acordat la realizarea simpozionului national "Nicolae Labis" cu prilejul aniversarii a 140 de ani de la înfiintarea Societatii pentru Învatatura Poporului Român
              - 5 noiembrie 2006- DIPLOMA DE MERIT - conferita de AGENTIA NATIONALA PENTRU SPORT - "pentru contributia adusa la dezvoltarea sportului românesc în municipiul Bucuresti"
             - 14 octombrie 2006 - DIPLOMA DE ONOARE - conferita de ASOCIATIA MEDICILOR PENSIONARI DIN ROMÂNIA "SFÂNTUL LUCA" pentru " sprijinul deosebit acordat Asociatiei Medicilor Pensionari din România "Sf. Luca" "
             - 27 ianuarie 2006 - DIPLOMA DE EXCELENTA - conferita de SOCIETATEA CULTURALA FILARMONIA cu ocazia Premierei Nationale "Ifigenia în Aulida"
             - 7-8 noiembrie 2005 - DIPLOMA DE EXCELENTA- conferita de LICEUL TEORETIC " MIHAIL SADOVEANU" pentru permanenta sustinere a activitatilor didactice si interesul activ fata de preocuparile adolescentilor cu prilejul celei de-a 125 a aniversari a nasterii lui Mihail Sadoveanu.
             - 10 mai 2004- DIPLOMA DE ONOARE- conferita de LICEUL TEORETIC VICTOR BABES "pentru sprijinul acordat la dezvoltarea institutiei Liceul Teoretic Victor Babes "
             -17 iunie 2005 -DIPLOMA- conferita de MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII - Scoala cu clasele I-VIII nr. 25 pentru "implicarea si sprijinul deosebit acordat"
            - 14-22 decembrie 2003- DIPLOMA DE ONOARE- conferita de FEDERATIA ROMÂNA DE SAH cu ocazia Turneului International de Sah "Memorialul Revolutiei din Decembrie 1989
            - 20-22 mai 2005 - DIPLOMA DE ONOARE conferita de Federatia Româna de Sah - cu ocazia Jocurilor Nationale ale Persoanelor cu Handicap - Bucuresti 20-22 mai 2005
            - 23 decembrie 2004- DIPLOMA DE ONOARE- conferita de FEDERATIA ROMÂNA DE SAH cu ocazia Turneului International de Sah "Memorialul Revolutiei din Decembrie 89" editia a IIIa
DIPLOMA - conferita de Federatia Româna de Sah - pentru sprijinul deosebit acordat sahului
            -02 mai 2004- DIPLOMA - conferita de BIBLIOTECA METROPOLITANA BUCURESTI "pentru sprijinul acordat activitatii de tineret "
           -26 octombrie 2001- DIPLOMA DE ONOARE - conferita de UNICEF "pentru sprijinul deosebit acordat la expozitia TU FELIX AUSTRIA"

A UITAT SA LE TREACA IN CV PE CELE DE LA SCOALA PRIMARA SAU, PROBABIL ACOLO NU A PRIMIT...

Publicat de col. (r) ing. Ceausu Gheorghe

miercuri, 9 martie 2011

REPUBLICAT DE PE PAGINA CENTRALA A SCMD

Pentru informarea tuturor membrilor SCMD - Scrisoare deschisa catre dl Gl. Bg. (r) Anton Cristian, de buna voie membru al sindicatului

               Doamnelor si domnilor colegi,

          Va aduc la cunostinta faptul ca am primit urmatorul cadou de 8 Martie, ca urmare a deciziei mele de a nu aduce la cunostinta Comitetului Director, la sedinta din 07.03.2011, unele solicitari de noi angajari in Departamentul economico-financiar al SCMD. Vi-l prezint, odata cu raspunsul meu.




Scrisoare deschisa catre dl Gl. Bg. (r) Anton Cristian, de buna voie membru al sindicatului

                    Domnule general,

           La fiecare activitate majora anuntata de SCMD, s-a produs un atac destabilizator, din interior, avand ca tema eterna poveste – “”ochiul dracului””. Asa s-a intamplat inainte de mitingul din 25.10.2010, pe care Presedintia a facut eforturi disperate sa-l stopeze, de marsurile din 24 Ianuarie si 1 Martie a.c. Am fost acuzat de apartenenta la toate serviciile de spionaj din lume, de asasinarea lui Ceausescu, de acoperire a fraudelor, nu se stie ale cui, de delapidare, bineinteles, si de alte tampenii. Mi-a fost purecat trecutul, mi-au fost balacariti toti membrii familiei (mai putin cainele) si toti apropiatii. Pentru ca Presedintia a fost si este din ce in ce mai disperata. SCMD este singurul sindicat pe care nu a reusit nici sa-l desfiinteze, nici sa-l ia sub control, in ciuda infiltratilor si santajatilor sau cumparatilor (avem deja membri reactivati cu gradul imediat urmator) din interior. Cu alte cuvinte, in ciuda celor 15-20 de infiltrati care ii manipuleaza pe cei santajabili si pe cei usor impresionabili. Cu doua zile in urma am decis si Comitetul Director a votat, pichetarea Camerei Deputatilor in zilele de 14, 15,16 martie, vizand respingerea OUG 1/2011, abrogarea cap. IV din Legea 329/2009 si caderea Guvernului prin votarea motiunii de cenzura, in conditiile in care acesta a decis incheierea “”revizuirii”” pana la data de 15.03.a.c., revizuire ce presupune pierderea de catre noi toti a doua tipuri de proprietate: gradul militar si pensia dobandita. Chiar ma intrebam, tinand cont si de amenintarile voalate cu justitia ale unui fost frate al meu de cruce, amenintari la adresa mai multor membri ai Comitetului Director si ai Secretariatului Tehnic, de data aceasta ce urmeaza?

            Cu cateva minute in urma, am primit astazi, 08.03.2011, scrisoarea dvs. care, in orice tara normala, nu bolnava, s-ar incadra la rubrica nu ultimatum, nu santaj ci diversiune comandata. A fost adusa de catre unul dintre semnatari, care ne-a adresat pana in prezent mai multe solicitari de angajare. Sincer sa fiu, m-am asteptat si nu prea, ca de data aceasta, dvs. sa fiti ales drept cal troian. Spre marele meu regret, dar spre binele SCMD, am luat hotararea, desi “”noaptea este un sfetnic bun”” sa nu astept si sa va raspund pe loc, pentru ca nu cumva, iritarea sa-mi fie invinsa de lehamite.

Sa va raspund, si o fac pe paragrafe:

  1.   Nu “”solicitarile filialelor teritoriale”” au decis ci eu am convins Comitetul Director sa accepte propunerea mea de riposta la aberantele acuze aduse de trei autopropulsati presedinti de filiale (singurele la constituirea carora nu am participat si ai caror presedinti au fost intre timp schimbati de catre filialele in cauza) de a constitui o echipa de control intern, respingand propunerea dl. vicepresedinte Apostol Catalin, primul vizat, de a angaja o firma de audit extern, pentru ca am considerat inutil sa se cheltuiasca aiurea banii sindicatului. Eu am cerut in mod expres sa faca parte din comisie oameni veniti de la filialele in cauza. Aceia de la care a pornit tot raul, aceia care au avut si au in continuare toate mustele pe caciula, l-au adus ca expert, desi nu era, pe dl. Icleanu, iar domnia sa a facut pe loc cinci nominalizari pe care le-am acceptat imediat, in ciuda impotrivirii majoritatii pe care a trebuit sa o conving. Domnia sa, a conditionat de la inceput functionarea echipei de numirea dvs. la conducere si l-am sprijinit in acest sens, desi incalcam o hotarare a Comitetului Director cu privire la data inceperii controlului intern. Comitetul Director a propus si a votat solicitarea de sprijin din partea filialelor din teritoriu, in sensul completarii echipei cu specialisti, SCMD urmand sa plateasca detasarea acestora la Bucuresti si cheltuielile pe durata controlului. Desi s-a votat, a trebuit sa fac apel la memorie in al doilea Comitet Director, deorece nici domnul Secretar General, nici domnul Icleanu nu-si mai aminteau, cifra finala de 9 membri ai comisiei. Propunerile nominale au venit nu de la filialele teritoriale ci de la dl. Icleanu, si doar de la filialele Braila si Calarasi.
  2.  Legat de discutiile mele cu dvs. va reamintesc faptul ca m-ati cunoscut pe la jumatatea controlului. Satul de acuze aberante, am plecat in teritoriu, la intemeierea de noi filiale, lasandu-l pe Secretarul general sa va primeasca si sa va transmita doleantele Comitetului Director. In discutiile cu dvs. v-am transmis doar rugamintile (de fata cu toata lumea) sa ne sprijiniti in lichidarea deficientelor, deoarece SCMD a pornit de la un grup de entuziasti care si-au stabilit in functie de competente sarcini, fara sa stie ce este aceea munca sindicala si ca acum este momentul ca SCMD sa se institutionalizeze, deorece este un organism in continua crestere. V-am rugat sa ne puneti la dispozitie instrumente de lucru, adica instructiuni, dupa care sa ne ghidam, sa elaborati procedurile necesare, in paralel, si sa ne sfatuiti cum sa deschidem un CAR al sindicatului, un cont separat de ajutorare, etc. De asemenea, v-am rugat sa ne faceti observatii si propuneri de realizare a unui compartiment economico-financiar eficient si de aducere la zi, sub aspectul inscrisurilor, a situatiei cheltuielilor. Am angajat in acest compartiment membri ai comisiei, pentru competenta carora ati garantat, si m-am angajat sa actionez pentru remedierea tuturor deficientelor si transpunerea in fapt a masurilor propuse. Am acceptat cererea dvs. de nelimitare a duratei controlului. In ceea ce priveste Consiliul National, v-am atentionat ca dorinta cea mai fierbinte a Puterii este sa provocam un Consiliu de scandal, avand drept consecinta schimbari menite sa ne intoarca, pentru completari, la judecatorie, unde, matematic, ni s-ar transmite ca admiterea noastra ca sindicat a fost o greseala... In consecinta, voi admite schimbarea Statutului, conform actualelor prevederi, doar in 2014, la o data care coincide, in mod fericit, cu incetarea mandatului actualului Presedinte. V-am mai informat ca vom da curs tuturor propunerilor pentru remedierea deficientelor si organizarea pe baze institutionale a SCMD si abia atunci vom convoca, in acest an, Consiliul National al Reprezentantilor, dupa ce toate masurile de organizare vor fi luate cu ajutorul filialelor. Va informez acum, desi trebuia sa stiti, ca la aceasta ora avem un ROF cu contributia tuturor filialelor, avem departamente functionale - organizatoric, juridic, economico-financiar si, in curs de organizare, dar cu nuclee functionale – relatii externe, media, munca, sanatate, patrimoniu, relatii cu sindicatele. Am declansat mii de procese, platind anticipat o suma uriasa pentru toti membrii de sindicat, in ciuda caraielilor detractorilor, ca am fi insolvabili. Am trecut pe contabilitate dubla, am facut achizitii importante prin comisii de achizitii si avem deja tone de arhiva financiara, am renuntat la Piraeus Bank, am deschis cont al SCMD si subconturi ale filialelor la BCR, iar serviciul nostru financiar este atat de eficient incat il injura toata lumea, pentru ca nu elibereaza un ban fara raport de necesitate. Pentru fluidizare s-a luat decizia ca filialele sa primeasca in subconturi, in doua transe, 30% din incasari, in primele doua luni ale anului si pentru regularizare, in luna septembrie. De ce regularizare? Pentru ca suntem boicotati in continuare, avand filiale ai caror lideri dirijati de Putere le recomanda doritorilor sa nu se inscrie sau sa plateasca cotizatia doar pe 3-max 6 luni. Speranta lor de demolare a sindicatului (actiune in care gestul dvs se incadreaza perfect) fiind pentru luna iunie a.c. Si in aceste conditii ne-am dublat numarul de filiale, iar numarul membrilor nostri a trecut de 14.000. In conditiile demolarii sindicatelor de catre Putere, suntem la ora actula singura speranta pentru majoritatea romanilor, nu numai pentru rezervisti. In concluzie la acest paragraf, Consiliul National va fi convocat spre sfarsitul acestui an, cand vom cunoaste soarta legilor pe care le atacam, a Guvernului, a proceselor noastre si cand intreaga structura organizatorica pe domeniu va fi, cu ajutorul filialelor, finalizata. 
  3.  Referitor la completarile de care ma acuzati, acestea s-au referit la justificarile scriptice asupra cheltuielilor facute pe anii 2009-2010. Va reamintesc faptul ca aceasta a fost marea deficienta semnalata de catre dvs. – lipsa rapoartelor de necesitate, nu a actelor justificative. Va informez ca in conditiile in care in 2010 am avut un singur contabil, acesta a pus la punct deja “”completarile”” rezultand, fapt pe care si dvs. il stiti, ca nimeni nu a furat un leu din banii sindicatului. Dvs. cum v-ati simti daca un zabauc din teritoriu, legat de aceeasi ciuperca otravitoare care i-a inveninat pe multi dintre membrii nostri initiali, ca si pe dvs, cu “”dezvaluiri”” de minte dementa, v-ar acuza ca ati delapidat cotizatia integrala pentru 58.000 de membri, in conditiile in care, SCMD a avut anul trecut, pe vremea asta sub 500 de membri iar astazi, abia putin peste 14.000, si acestia nefiind toti platitori integrali. Mai mult, stiti foarte bine ca parte din filiale au primit membri si au incasat cotizatii pe baza de chitante, si la ora actuala fiind nevoiti sa mai recuperam chitantele, dosarele oamenilor si sumele pe anul trecut. Acesta este misterul greutatii cu care Secretariatul completeaza baza de date a sindicatului. Suntem nevoiti sa verificam de zece ori, din perspectiva proceselor actuale, ca sa nu scapam vreun membru de sindicat care nu figureaza la centru cu datele complete. Cat priveste sanctiunile propuse (penalizari la intarzierea justificarii avansurilor, etc.) le-am respins, deoarece toti acesti entuziasti colegi ai nostri lucreaza ca si noi, in timpul lor liber, pentru binele tuturor, pe baza de voluntariat. “”Documentul final”” la care va referiti este asadar bilantul care este aproape gata si va fi depus la timp. Ulterior acestei date, imi iau permisiunea, asa cum am promis, sa public in volum, pe efectiv sindicat, atat raportul dvs. integral cat si planul de masuri, observatiile supracontrolului intern si concluziile noului vicepresedinte sef al Departamentului economico-financiar pe care nu cred ca veti indrazni sa-l contestati, dl. Gl. Bg. (r) Constantin Nastase.
  4.  Deci nu completam raportul otravit in ton, otrava nesustinuta de date, al echipei de control, ci doar documentele justificative, pe care dvs. le-ati cerut. Cine o face? Profesionistii indiscutabili pe care ii avem, inclusiv cei proveniti din fosta dvs. echipa de control. Dar nu putem face angajari suplimentare la financiar, indiferent pe cine suparam. Aceasta este o chestiune de viitor, pe masura dezvoltarii SCMD, prevazuta inclusiv pentru filiale, conform raportului si planului de masuri de perspectiva in domeniu prezentat Comitetului Director de catre domnul Gl Nastase.
  5.  Referitor la iesirea cu fundul la drum, pe care ne-o cereti, spuneti-mi si mie in ce tara din lume un ONG, o intreprindere, un sindicat, un partid, un minister, etc. isi face publica intreaga bucatarie? Doar in Romania si doar in cazul SCMD, unde democratia atinge cotele dementiale ale anarhiei si orice nebun sau orice tata otravita ar vrea sa transforme actiunile serioase de reprezentare a interesului tuturor, intr-o barfoteca de cartier, menita sa exalte ego-ul celor incapabili sa construiasca ci doar sa demoleze. In privinta domnului Rinciog, care a polemizat cu bagatorii de seama, a facut-o in nume personal, probabil pentru ca l-au lasat nervii. Noi ne batem pentru dreptul nostru la statutul de militar, la proprietatea dobandita, pentru drepturile tuturor pensionarilor in randul carora am fost varsati prin legi anticonstitutionale, pentru dreptul Romaniei la existenta, si tata Fleoarta carcoteste la poarta. Aceeasi tata care, uitand ca 92% din banii sindicatului se duc pe procese si actiuni comune, isi face griji pentru pierderea unui pachet de tigari lunar, dar este gata sa dea pescuitorilor in ape tulburi, 100 de milioane ca sa obtina ceea ce noi am obtinut deja. Oricum Comitetul Director a luat decizii in privinta comunicatelor, cine are dreptul sa angajeze prin semnatura filiala sau sindicatul in ansamblu si cine nu. Acestia din urma bat campii in nume propriu, si este de competenta filialelor sa le analizeze activitatea. Pentru ca este nedrept ca unii sa munceasca de dimineata pana seara cu publicul, cu avocatii si cu dosarele, si altii doar sa se umfle in pene.
  6.  La acest punct va solicit sa va masurati cuvintele in privinta “”cheltuielilor nelegale”” si va informez ca toate cheltuielile noastre se fac pe baza de comisii interne, ba s-au luat chiar masuri fata de “”cei vinovati””, la propunerea contabilului sef, eu urmand sa rezolv problema unei cheltuieli de 1000 lei. Mi-am permis sa resping oferta de reprezentare la ICCJ, contra 4 milioane de euro, sau pe cea de 100 de mii lei plus TVA, angajandu-l contra chitanta, fara a avea timpul necesar ridicarii contractului, in original, pe cel ce ne-a reprezentat la ICCJ, contra 1000 lei, castigand pentru toti rezervistii Romaniei pensiile integrale pe lunile ianuarie-martie. Daca nu voi descoperi contractul original, ma autopenalizez. In privinta tuturor membrilor Comitetului Director, “”care am condus necorespunzator activitatea economico-financiara a sindicatului””, stiti foarte bine ca timp de 10 luni, in faza incipienta am functinat numai dupa Statut, care este perfectibil. Conform acestuia, intreaga activitate economico-financiare trebuia coordonata de Secretarul general, eu nesemnand nimic, nefiind la curent cu nimic, intrucat mi-am permis sa-mi sacrific toate sambetele si dumicile si tot timpul liber din zilele lucratoare, infiintarii de filiale. Am fost rasplatit, dupa mitingul din 25 Octombrie, cu darea afara, la cererea Cotrocenilor, dintr-o slujba la privat, si pierderea unui salariu de 2 ori mai mare decat pensia initiala. Dupa schimbarile produse, gratie observatiilor si propunerilor dvs, va informez ca de la 01.01.2011 pierd 1-2 ore pe zi semnand rapoarte de necesitate, si vom avea in curand nevoie de o cladire cat M.Ap.N. numai pentru arhiva financiara (motiv pentru care sunt injurat probabil mai mult decat contabilul sef).  
  7.  Referitor la amenintarea cu iz de santaj din paragraful 7, care este in ton cu tot ceea ce se intampla astazi liderilor sindicatelor civile, din ordinul Puterii, va informez ca mi-am rezervat deja dreptul de a-i da in judecata dupa depunerea bilantului (depunere care ii inspaimanta) pe toti cei care m-au insultat si continua sa ma insulte, nefacand in fapt altceva pentru cauza tuturor decat, evident, disperate tentative de a ne submina unitatea cu totul noua si inspaimantatoare pentru multi, a militarilor proveniti din toate structurile sistemului national de aparare.
  8. -9 .Acestui scop, distrugerea sindicatului, ii asociez barfoteca de la paragrafele 8 si 9, despre “”presiuni”” si “”agresiuni””, despre inlocuiri nestatutare din functii ale unor membri ai Secretariatului sau Comitetului Director, concretizate in propunerile ultimative pe care mi le faceti. Nu este treaba mea. Eu nu sunt un “”lider maximo”” cum ma numesc ai dvs. camarazi, in bataie de joc, ci acela obligat sa incaseze, sa inghita si sa taca, sa fie impaciuitor cu toata lumea, sa detensioneze atmosfera, ori de cate ori spiritele se incing, asa cum este firesc, pentru a pastra armonia intregului. Nu cred ca SCMD, daca vrea sa ramana credincios scopurilor propuse, ar avea nevoie de un secretar de partid, obedient puterii sau de un Basescu in frunte. 9
  9.  Referitor la documentele de gestiune care nu se afla la sediul sindicatului va informez ca si vechiul contabil si actualul contabil lucreaza, cu aprobarea Comitetului Director, acasa, pentru ca la sediu este o nebunie datorata inscrierilor permanente si activitatii de pregatire a dosarelor… juridice. Nu suntem unitate militara si va informez ca procedura exista si la case mai mari.
  10.  Referitor la amenintarea directa, din paragraful 10, va aduc si eu la cunostinta, cu tot respectul, ca nici prin cap nu-mi trece sa aduc vreo modificare a documentelor incriminate, cu atat mai mult raportului dvs, care va fi foarte instructiv pentru toti membrii SCMD, in momentul publicarii. La ultimatumul dvs. din final, pe care, cerandu-mi scuzele de rigoare, il consider ori o magarie, ori un strigat disperat al neputintei, va declar raspicat ca nici eu, nici ceilalti membri ai Comitetului Director (inclusiv cel pe care mizati) nu vom convoca mai devreme de septembrie Consiliul National al Reprezentantilor, indiferent de cat de mult i-ar afecta acest lucru pe unii. Mai exista si misiuni care nu pot fi indeplinite, oricat de tare ar da cu pumnul in masa singurul EL LIDER MAXIMO al Romaniei, cel de la Cotroceni.
 Cu aceeasi stima,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
PS 1: Trec peste tristetea provocata de scrisoarea dvs. rugandu-va ca, apeland la relatiile dvs de familie cu dna Laura Codruta Kovesi, sa va interesati cand va da curs Procurorul General plangerilor noastre penale impotriva numitilor Emil Boc, Traian Igas, Geoge Maior, Gabriel Oprea si Maria Lupu - “”beneficiari”” ai Puterii portocalii?
PS 2: Nici eu nu i-am cooptat la redactarea prezentei scrisori pe cei vizati direct de dvs. dar nu ma pot abtine sa nu va transmit intrebarea pusa de unul dintre membrii Comitetului Director: “”DACA DVS. SI DL. ICLEANU DRAGOS ERATI ANGAJATI AI SCMD PANA LA ACEASTA ORA, MAI PRIMEAM ACEST ULTIMATUM? NU DE ALTA, DAR SA NU REPETAM, PE VIITOR, GRESEALA!...””
PS 3: Dl. contabil sef m-a informat ca lipseste un document din gestiune. Este vorba despre Registrul cu patrimoniul SCMD, care se afla la persoana care ar fi trebuit sa-l finalizeze pana la 31.12.2010. Pagini din acest Registru au fost trimise de detinator unui particular din Craiova, care le-a publicat pe blogul lui, pretinzand ca provin din Raportul comisiei conduse de dvs. Va instintez ca se vor lua masurile legale.
PS 4: Publicarea de catre dvs. sau de catre oricine altcineva a oricarui document de uz intern, fara acordul Comitetului Director, va fi sanctionata ca atare!

PS 5: Rog confirmati faptul ca pana la 12.01.2011, eu nu am semnat nici o cerere de angajare, fie pentru vreun membru al familiei mele, fie pentru vreunul strain. De asemenea, ca nu am semnat nici un contract de inchiriere, nici eu, nici Vicepresedintii SCMD.
PS 6: Dvs., ca toata lumea, ati aderat la Statutul si idealurile SCMD, din vointa proprie si prin cerere personala. Intrucat ca idee, initiativa si munca de convingere, SCMD s-a nascut ca “”fiu”” al meu, ma simt obligat, in calitate de “”parinte””, sa va intreb deschis, militareste: va mai pastrati optiunea? Pentru ca nimeni nu a obligat si nu obliga pe nimeni!